Σάββατο 1 Ιουλίου 2017

ΣΕΛΕΒΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - Η ΦΩΝΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΔΙΚΗ ΜΟΥ. ΕΙΝΑΙ Η ΦΩΝΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΛΑΡΚΟ

Στο ηλεκτρονικό  μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε:
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Βρυσάκια, 28/06/2017


ΠΡΟΣ: ΟΠΟΙΟΝ ΕΧΕΙ ΘΕΣΜΙΚΟ ΡΟΛΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΛΑΡΚΟ

Κατά την ταπεινή μου άποψη, η ΛΑΡΚΟ έχει φθάσει στην ώρα μηδέν. Προοπτική της ώρα μηδέν...
α) είναι να χάσουμε εμείς, οι εργαζόμενοι, το μεροκάματο μας.
β) Οι τοπικές κοινωνίες, όπου δραστηριοποιείται η εταιρεία, να εξασθενήσουν ακόμη περισσότερο και
γ) τα ασφαλιστικά ταμεία να έχουν μειωμένες εισφορές και φορολογικά έσοδα προς το κράτος.

Όμως, κάποια χαρακτηριστικά γεγονότα μου δημιουργούν εύλογα ερωτήματα:






ΓΕΓΟΝΟΣ Α: Η ΛΑΡΚΟ ΕΥΒΟΙΑΣ έμεινε για περισσότερο από δύο μήνες χωρίς διευθυντή. Μετά από ένα μακρύ διάστημα λειτουργίας του μεταλλείου η "σεβαστή" διοίκηση μας από κεκτημένη ταχύτητα ελέησε και όρισε νέο διευθυντή τον Αρχιμηχανικό κο Γούλα, του οποίου εύχομαι καλή επιτυχία! Αυτό όχι γιατί είμαι μεγαλόψυχος, αλλά γιατί η επιτυχία του...είναι η ελπίδα μας για το μεροκάματο μας. Όμως, δεν είναι δυνατόν να μην σταθώ στο γεγονός ότι στο μεταλλείο της Εύβοιας μισθοδοτούνται δυο διευθυντές μεταλλειολόγοι! Το τι κάνουν βεβαία...είναι απορίας άξιο! Το μόνο σίγουρο είναι ότι μισθοδοτούνται!!! Κύριοι της διοίκησης, γιατί τους πληρώνεται; Τι υπηρεσίες προσφέρουν; Η ΛΑΡΚΟ εκταμιεύει κάθε μήνα αρκετές χιλιάδες ευρώ για την αμοιβή τους. Η δουλεία του κυρίου Προέδρου και Δ/Συμβούλου ποια είναι; 
 
ΓΕΓΟΝΟΣ Β: Στην ΛΑΡΚΟ ΕΥΒΟΙΑΣ λειτουργεί εδώ και 35 χρόνια περίπου ταινιόδρομος από το τριβείο της ΒΥΡΑΣ έως το εργοτάξιο των ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ. Σε όλη την ιστορία της ΛΑΡΚΟ η ταινία έχει σταματήσει ελάχιστες ημέρες. Εδώ και ένα μήνα είναι ακινητοποιημένη και δεν λειτουργεί!!! Αποτέλεσμα... η ζημιά για την εταιρεία είναι 200000euro για την μεταφορά του μεταλλεύματος. Το πότε θα επισκευαστεί...ένας ΘΕΟΣ το ξέρει. Το τι θα μας κοστίσει πάλι μόνο ο ΘΕΟΣ το γνωρίζει!

ΓΕΓΟΝΟΣ Γ: Στην πλατειά εναπόθεσης μεταλλεύματος στο εργοτάξιο ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ πάντα υπήρχε ένα κομμάτι έτοιμου ομογενοποιημένου μεταλλεύματος για την τροφοδοσία του εργοστασίου της ΛΑΡΥΜΝΑΣ. Σήμερα, αυτό ΔΕΝ υπάρχει ΔΕΝ υφίσταται. Ένα μεγάλο στέλεχος της εταιρείας (μεγαλοστέλεχος όχι λόγω επαγγελματικών προσόντων αλλά "άλλων" προσόντων) είναι λάθος να τροφοδοτείς με ομογενοποιημένο μετάλλευμα και να έχει στοκ γιατί στοιχίζει. Το αποτέλεσμα... η παράγωγη των καμινιών να υπολείπεται 200-300 τόνους ανά μήνα!

ΓΕΓΟΝΟΣ Δ: Στην ΛΑΡΚΟ υπάρχουν αρκετοί συνταξιούχοι του Δημοσίου που παίρνουν μέρος της σύνταξης τους και ένα βαρβάτο μισθό από την ΛΑΡΚΟ. Υπάρχουν Διευθυντικά στελέχη τα οποία θα έπρεπε να έχουν συνταξιοδοτηθεί παραμένουν και εισπράττουν παχυλούς μισθούς, με επιλογή της ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ...Να διευκρινίσω, όχι γιατί αυτοί το επέλεξαν αλλά γιατί έτσι έχει αποφασίσει η Διοίκηση!
Τα μηνύματα που μας έρχονται κάθε μέρα..."Δεν πάμε καλά" , "Δεν πληρώνουμε την ΔΕΗ", " Εάν δεν πάρουμε δάνειο δεν θα πληρωθούμε", "Θα κλείσει η ΛΑΡΚΟ"
Το ερώτημα του εργαζόμενου των 1000Euro είναι: Η Διοίκηση είναι άσχετη; Είναι ανίκανη; ή το χειρότερο όλων, είναι σε εντεταλμένη υπηρεσία απαξίωσης της ΛΑΡΚΟ... η οποία ΛΑΡΚΟ σε εμένα και στην συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων μας δίνει την δυνατότητα να ζούμε, να μεγαλώνουμε και να σπουδάζουμε τα παιδιά μας! Κάποιος ΜΕ ΘΕΣΜΙΚΟ ΡΟΛΟ παρακαλώ να ασχοληθεί γιατί πιστεύω ότι η πολιτεία με την δικαιοσύνη χρωστάνε σ' εμάς τους ανθρώπους του μεροκάματου το λιγότερο μια εξήγηση, μια μέριμνα και μια φροντίδα.

Η ΦΩΝΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΔΙΚΗ ΜΟΥ. ΕΙΝΑΙ Η ΦΩΝΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΛΑΡΚΟ.

ΣΕΛΕΒΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ


ΜΕΛΟΣ ΔΣ






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους