Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

Αγωνιστικό κάλεσμα Συντονιστικού Αγρ. Συλ. Φθιώτιδας

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ
Συντονιστικού Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας
Στην απεργιακή συγκέντρωσή
Πέμπτη 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ – 10:30 π.μ. 
Στη πλατεία Διάκου στη Λαμία
 
Συνάδελφοι αγρότες και κτηνοτρόφοι,

Τα αντιαγροτικά, αντιλαϊκά μέτρα που εφαρμόζονται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και εφαρμόστηκαν και από τις κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ σε βάρος μας, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και έρχονται και άλλα χειρότερα.
Ο προϋπολογισμός του 2017 εντείνει την φοροληστεία σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, περικόπτει ακόμη περισσότερο τα κονδύλια που εξυπηρετούν στοιχειώδεις ανάγκες του λαού.







Ο προϋπολογισμός του 2017 είναι ληστρικός και επιβαρύνει με νέα βάρη τις πλάτες μας, αλλά και συνολικά των λαϊκών στρωμάτων.
Οι λεγόμενες «νέες δημοσιονομικές παρεμβάσεις» εκτοξεύονται στα 4 δις ευρώ για την επόμενη χρονιά, 3,1 δις € είναι οι νέοι φόροι και τα 960 εκατ. € περικόπτονται από τις δαπάνες που αφορούν τις ανάγκες μας για υγεία , παιδεία, πρόνοια.
Εντείνει την φοροληστεία και σε βάρος μας αφού προβλέπει φορολόγηση με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης, φορολογία 22% ως 20000€ εισόδημα και μετά αυξάνει σταδιακά στο 29% ως 30000€ εισόδημα, 36% ως 40000€ και 45% σε μεγαλύτερο εισόδημα.
Θα επιβαρυνθούμε επιπλέον με 92.7 εκατ. ευρώ από την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών μας στον ΟΓΑ και 3 εκατ. ευρώ από τις εισφορές μας στον ΕΟΠΠΥ ενώ θα υπάρχει μείωση των συντάξεων μας.
Ταυτόχρονα, παραμένουν τα άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, όπως χαμηλές τιμές παραγωγού στα αγροτικά προϊόντα που καθορίζουν οι μεγαλέμποροι, η άρνηση του ΕΛΓΑ ν' αποζημιώσει για τις καταστροφές στην παραγωγή και στο αγροτοκτηνοτροφικό κεφάλαιο από την κακοκαιρία και τις αρρώστιες, οι περικοπές και οι μεγάλες καθυστερήσεις στις πληρωμές των επιδοτήσεων/ ενισχύσεων κι ο αποκλεισμός απ' αυτές χιλιάδων μικρομεσαίων παραγωγών, οι κατασχέσεις σπιτιών και χωραφιών για αγροτικά χρέη,…

Δεν πρέπει να αφήσουμε λεπτό να πάει χαμένο, δεν πρέπει να συμβιβαστούμε, αλλά να αγωνιστούμε.

Να ανατρέψουμε τις πολιτικές και αυτόν τον προϋπολογισμό μας ξεκληρίζουν και παραδίδουν την γη και την παραγωγή μας στα χέρια των μεγαλοαγροτών και βιομηχάνων και εμάς και τις οικογένειες μας στα χέρια των τραπεζών και στις ατελείωτες ουρές της ανεργίας.
Γι αυτό καλούμε όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους να συμμετέχουμε ενεργά και μαζικά με τα τρακτέρ μας και τα αγροτικά μας για να δώσουμε μαχητική απάντηση στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό στην απεργιακή συγκέντρωση της 8ης Δεκεμβρίου στις 10:30 το πρωί στην Πλατεία Διάκου μαζί με τα ταξικά εργατικά σωματεία διεκδικώντας να μην εφαρμοστεί ο προϋπολογισμός και να μείνει στα χαρτιά το ασφαλιστικό έκτρωμα που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους