Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

ΔΑΚΕ ΛΑΡΚΟ - Ας σταματήσουν τα παραμύθια και να κοιτάξουν να ασχοληθούν με ουσιώδη πράγματα για την βιωσιμότητα της εταιρίας...

Στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε: 
ΔΑΚΕ  ΛΑΡΚΟ -ΛΑΡΥΜΝΑ
Λάρυμνα: 14-09-2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

       Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Στις 08-09-2016 κυκλοφόρησε μια ανακοίνωση από το ΜΕΤΑ . Έγραψαν ότι η τελευταία Απολογιστική Γενική Συνέλευση δεν είχε απαρτία.
Οι συνάδελφοι του ΜΕΤΑ πού ήταν εκείνη τη στιγμή; Δεν ήταν στο χώρο που πραγματοποιούνταν η Γενική Συνέλευση; Δεν μετρήθηκαν τρεις φορές όλοι οι συνάδελφοι/σες που ήταν στο χώρο;
Δεν ρωτήθηκε το Σώμα ; Έτσι έγινε και η Γενική Συνέλευση.
Οι συνάδελφοι του ΜΕΤΑ το μόνο που κάνουν είναι να αφήνουν εντυπώσεις κι αυτό φάνηκε από την εισήγηση του πρώτου που μας είπε για ένα περιβόητο σάιτ που έχουν φτιάξει για την επαναδιαπραγμάτευση των συλλογικών συμβάσεων.
Έτσι γίνεται η πρώτη φορά αριστερά. Πρώτα γκρεμίζεις και μετά συμμετέχεις με το σύνολο των εργαζομένων για να επαναδιαπραγματευτείς.





 Το πιο παράδοξο της υπόθεσης φαίνεται στην ανάλυση της ανακοίνωσης του ΜΕΤΑ που εξηγεί το επιχειρηματικό σχέδιο λες και είναι η Διοίκηση της εταιρίας ή η εταιρία ΚΑΝΤΟΡ που έβγαλε αυτό το σχέδιο. Αποδεικνύουν καθαρά ποιοι είναι οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές

Γιατί δεν είναι η πρώτη και μοναδική τους ανακοίνωση που εξυπηρετεί συμφέροντα της Διοίκησης και Διεύθυνσης.

 Πρόσφατο παράδειγμα η τριήμερη απεργία , το σβήσιμο των Η/Κ και το σφράγισμα τμημάτων του εργοστασίου. Θα έπρεπε να είχαν την ευαισθησία να αναφέρουν τα επίμαχα σημεία αυτού του κατάπτυστου σχεδίου  που αναφέρει για ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΈΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΈΝΩΝ , το χάσιμο του πριμ παραγωγής , τη συρρίκνωση Μεταλλείων με την μεταφορά προσωπικού στο χώρο του ΣΕΛ και αντί να αναφέρουν αυτά που είναι ζωτικής σημασίας για όλους μας , μας μιλάνε για ένα σχέδιο για την Διοίκηση , αν μπορεί να πάρει δάνειο για να λειτουργήσει την εταιρία.
 Φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο δάσκαλος ή οι δάσκαλοί τους δουλεύουν κατά το δοκούν με στόχο την παραπληροφόρηση των εργαζομένων και αυτό έχει σαν αντίκτυπο το τάξιμο προς όλους τους εργαζόμενους.

ΕΜΕΙΣ ΣΑΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ.

 Λέμε στη Διοίκηση της εταιρίας ότι οι τιμές του νικελίου συνεχίζουν να είναι πτωτικές . Να μας πουν για τα ταμειακά διαθέσιμα , για πόσο χρόνο αντέχουμε ακόμα σαν εταιρία και ποιο θα είναι το μέλλον όλων των εργαζομένων. Προσφάτως μάθαμε ότι το επιχειρηματικό σχέδιο της εταιρίας δόθηκε από την Διοίκηση στον Υπ. Οικονομικών κο Τσακαλώτο. Γιατί η Διοίκηση της εταιρίας λειτουργεί μεμονωμένα χωρίς τους εργαζόμενους και γιατί η Διοίκηση της εταιρίας δυσανασχετεί που το Επιχειρηματικό Σχέδιο δόθηκε στους εργαζόμενους; Θέλει η Διοίκηση οι εργαζόμενοι να είναι στο σκοτάδι; Οι συναντήσεις που κάναμε με τον Υπουργό Κο Σκουρλέτη η δέσμευση του ήταν το Επιχειρηματικό Σχέδιο να δοθεί στους εργαζόμενους. Γιατί η Διοίκηση δυσανασχετεί που οι εργαζόμενοι έμαθαν για το επιχειρηματικό σχέδιο; Τα επενδυτικά πλάνα του Επιχ. Σχεδίου , είναι όνειρα θερινής νυκτός. Σε μια εταιρία που δεν έχουν ξεκαθαρίσει προβλήματα που αφορούν τη βιωσιμότητά της η Διοίκηση φανερώνει επενδύσεις λες και δεν γνωρίζει την πραγματικότητα.
Αναφέρουν συνέχεια ότι μόλις πάει η τιμή 15.000 δολάρια θα ενσωματωθούν οι τριετίες στους βασικούς μισθούς. ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ! Θέλουμε να γνωρίζετε ότι όλο το Επιχ. Σχέδιο με το πιο αισιόδοξο σενάριο είναι οι τιμές να φτάσουν 11 με 12.000 δολλάρια.

Ας σταματήσουν τα παραμύθια και να κοιτάξουν να ασχοληθούν με ουσιώδη πράγματα για την βιωσιμότητα της εταιρίας και αυτά είναι.

Η ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ : Αν χαθεί το θέμα στη Διαιτησία ,ΤΌΤΕ ΘΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ

ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ: Πάντα είναι στο προσκήνιο και αποτελεί μείζον θέμα για την εταιρία.
Οι τροϊκανοί έρχονται με άγριες διαθέσεις. Αυτά τα προβλήματα συνάδελφοι/σες  θα κληθούμε εμείς οι εργαζόμενοι και η Διοίκηση να τα αντιμετωπίσουμε σε εύλογο χρονικό διάστημα.
 Θα πρέπει να σταματήσει ο αποσυντονισμός των εργαζομένων , το τάξιμο που γίνεται και έχει μοναδικό γνώμονα την εξυπηρέτηση της σημερινής Διοίκησης και αυτό φάνηκε χτες , βγάζοντας προαγωγές σε μηχανικούς στο εργοστάσιο , ξεχνώντας ότι υπάρχουν άξιοι υπομηχανικοί που είναι χρόνια υποβαθμισμένοι και εξυπηρετούν ανάγκες της εταιρίας σε μεγάλα έργα που γίνονται στο εργοστάσιο. Βέβαια μετρ των προαγωγών αυτών είναι θα θυμάστε ο παραιτηθείς αρχιμηχανικός του εργοστασίου που παραιτήθηκε εικονικά γιατί δεν μπορούσε να τα βρει με την Τ.Δ/νση αλλά στη συνέχεια ξεπληρώνει γραμμάτια της Δ/νσης και της Διοίκησης. Αυτόν τον αφήνουμε στην κρίση σας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΣ ΥΠΟΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ , ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΟΓΟΥΣ. ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Η ΡΑΧΟΚΟΚΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ.

 Για τα 20.000 δολάρια περί αναδρομικών , γνωρίζουμε και εμείς ότι με αυτές τις τιμές ξέρουμε να διεκδικούμε. Δεν περιμένουμε του προφήτες του ΜΕΤΑ να μας πουν τι θα κάνουμε.

 Οι επικίνδυνοι χειρισμοί της Διοίκησης σε όλα τα ζητήματα θα έχουν αντίκτυπο η εταιρία κάποια χρονική στιγμή να αντιμετωπίσει οικονομικό πρόβλημα. Μπορεί να μας πει η Διοίκηση της εταιρίας πώς θα τα αντιμετωπίσει; Η Διοίκηση μας είπε ότι μαζεύει το κόστος από την εταιρία. Από πού έχει μαζέψει δαπάνες οι οποίες αυτή τη στιγμή εξυπηρετούν την εταιρία; Από τις εργολαβίες ; Τις προμήθειες; Ή από τα χρήματα που καταναλώνουν οι τοπικές Διευθύνσεις στα σπίτια τους σε πορτοπαράθυρα ; Έτσι μαζεύεται το κόστος; Αφήνοντας ανεξέλεγκτα διευθυντές να παίζουν όπως γουστάρουν και να εξυπηρετούν κομματικά συμφέροντα; Στοχοποιούν στην ανακοίνωση κάποιους συναδέλφους για να αποποιηθούν τις ευθύνες τους και τις ευθύνες της Διοίκησής τους.

 Η ΔΑΚΕ αυτό που έκανε το έκανε με γνώμονα το κοινωνικό συμφέρον και αποδείχτηκε με τις 255 ενσωματώσεις στην παραγωγή, με τις 120 προαγωγές, πάντα χωρίς κομματικά κριτήρια.
Αυτό το λέμε γιατί ο Πρόεδρος και ο Δ. Σύμβουλος λένε ότι οι 255 ενσωματώσεις ανέβασαν το κόστος. Έχουμε και μάρτυρες τα αδελφά σωματεία όταν ο πρόεδρος της εταιρίας είπε ότι οι 255 κομματικές προσλήψεις ανέβασαν το κόστος της εταιρίας. Αυτό για να θυμάστε ποιοι κυβερνούν και ποιοι διοικούν.
Έχετε νου και γνώση για το τι θα κάνετε στις εκλογές στις 21 Σεπτέμβρη .
Το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ απαρτίζεται από όλες τις ειδικότητες σε όλο το φάσμα του εργοστασίου. Αυτό είναι μία απάντηση σε αυτούς που προσπαθούν να σας ξεγελάσουν με τριετίες και προαγωγές.

Υ.Γ.1: Απαντούμε στη Διοίκηση , στην Τοπική Διεύθυνση και σε όλους αυτούς που λένε ψέματα , ότι τα μεταξωτά βρακιά είναι για επιδέξιους κώλους. Τις ανακοινώσεις της παράταξης τις γράφουμε μόνοι μας. Δεν μας τις γράφουν οι Διευθυντές.

Υ.Γ.:2: Οι συνάδελφοι του ΜΕΤΑ στις παροχές ξεχάσανε να γράψουν , όταν η τιμή του νικελίου πάει 22.000 δολάρια ο τόνος, ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΑ- ΔΑΚΕ ΛΑΡΚΟ - ΛΑΡΥΜΝΑΣ









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους