Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

Νέα Ερώτηση για την προστασία των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ

Με νέα Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή επανέφερε το ζήτημα της προστασίας των δικαιωμάτων των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος, καθώς η Επιτροπή με την απάντησή της σε προηγούμενη Ερώτηση επέτεινε την ανησυχία τους, επιμένοντας στην ανάκτηση της κρατικής ενίσχυσης από την εταιρεία. Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ στην Ερώτησή του τόνισε τα παρακάτω:





«Επανερχόμαστε στην υπόθεση της βιομηχανίας σιδηρονικελίου ΛΑΡΚΟ, μετά την από 8.6.2016 απάντηση της Επιτρόπου κ. Vestager, εξ ονόματος της Επιτροπής, στην υπ’ αριθμ. Ε – 001561/23.2.2016 Ερώτησή μας, καθώς αυτή η απάντηση ενέτεινε την ανησυχία των εργαζόμενων για το μέλλον της εργασίας τους.

Η Επιτροπή επιμένει στην ανάκτηση από την Ελλάδα κρατικής ενίσχυσης ύψους 135.820.824,35 ευρώ, καθώς και της συμμετοχής του Δημοσίου στην αύξηση του κεφαλαίου της εταιρείας το 2009.
Η ανάκτηση του παραπάνω ποσού από την εταιρεία θα σημάνει με βεβαιότητα το κλείσιμο μιας κρίσιμης για τη χώρα βιομηχανίας με 50 χρόνια ιστορίας, 1.500 εργαζόμενους, από τις μεγαλύτερες του κλάδου στην Ευρώπη, σε όφελος άλλων εταιρειών του κλάδου.
Για τους ίδιους ακριβώς λόγους, με ανάλογη απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έκλεισαν πριν μερικά χρόνια τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, στερώντας από την Ελλάδα, χώρα με μεγάλη ναυπηγική τεχνογνωσία, ένα από τα τελευταία μεγάλα ναυπηγεία.
Είναι προφανές ότι και στις δύο περιπτώσεις είναι οι ανταγωνισμοί συμφερόντων μεταξύ μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων του κλάδου του Μετάλλου που εξυπηρετήθηκαν από τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ερωτάται η Επιτροπή:

Θα επιμείνει στην παραπάνω απόφασή της για την ανάκτηση του παραπάνω ποσού από τη ΛΑΡΚΟ εν γνώσει του ότι οδηγεί τη βιομηχανία στο κλείσιμο, στην αύξηση των ανέργων στην Ελλάδα, στην αποστέρηση της χώρας από μια κρίσιμη βιομηχανική υποδομή, σε όφελος ανταγωνιστικών επιχειρήσεων του κλάδου;».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους