Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Οι καπιταλιστές και ο ΣΥΡΙΖΑ

Γράφει ο Γεράσιμος Ταυρωπός

Μέχρι πρόσφατα, γινόμαστε μάρτυρες μιας «πυκνής» ατζέντας αποκατάστασης σχέσεων και δημιουργίας «γεφυρών» της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ με τα θεσμικά πολιτικά και οικονομικά κέντρα ισχύος του διεθνούς συστήματος – στην Ευρωζώνη και πέραν αυτής. 

Το τελευταίο διάστημα όμως, άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο:






οι «αδιαμεσολάβητες», δηλαδή απευθείας και διά ζώσης, σχέσεις με διεθνείς οικονομικούς παράγοντες (τραπεζίτες, εκπροσώπους πολυεθνικών, πάσης φύσεως funds). Πρώτα, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ επιδίωξε -και πέτυχε- να γίνει συνομιλητής των θεσμικών κέντρων ισχύος. Τώρα, επιχειρεί το ίδιο με τις δυνάμεις της αγοράς!

 Το ταξίδι δύο εκ των κορυφαίων του οικονομικού επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ, του «σκιώδους υπουργού Ανάπτυξης» Γιώργου Σταθάκη και του επικεφαλής του Τμήματος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μηλιού, στο City του Λονδίνου, στις 24 – 25 Νοεμβρίου, όπου θα συναντηθούν και μιλήσουν με εκπροσώπους της αγοράς, υπογραμμίζει εύγλωττα το άνοιγμα αυτού του νέου «κεφαλαίου» στις διεθνείς σχέσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Από αυτή την άποψη, αυτό το ταξίδι είναι ένα δημόσιο γεγονός με όλη τη σημασία της λέξης: στέλνει μηνύματα, καταγράφει ένα νέο προφίλ για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οικοδομεί σχέσεις, γίνεται στοιχείο της πολιτικής.


Οι δικές μας πληροφορίες λένε ότι...





              Για τη συνέχεια πατήστε εδώ








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους