Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

ΛΑΡΚΟ: Εκρηξη του σωματείου για την απόλυση

Απο: Εφημ. ΗΜΕΡΑ 5/9/2014
Σε ανακοίνωση καταγγελία κατά της διοίκησης προχώρησε χθες το σωματείο και μετά τις τελευταίες εξελίξεις.
 
Mε μια ανακοίνωση σε καταγγελτικό τόνο επέλεξε το Σωματείο Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ να απαντήσει στην κίνηση της διοίκησης της εταιρείας να απολύσει έναν 46χρονο εργαζόμενο αλλά και να προσφύγει στη δικαιοσύνη καταθέτοντας ασφαλιστικά μέτρα κατά της απόφασης του Σωματείου να προχωρήσει σε 4ωρες στάσεις εργασίας.
Τη χθεσινή μέρα και μετά την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Λαμίας να κάνει αποδεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε η εταιρεία και να κρίνει παράνομη και... 







καταχρηστική την κινητοποίηση των εργαζομένων το Δ.Σ. του Σωματείου, προχώρησε σε συνεδρίαση όπου και συζήτησε τις τελευταίες εξελίξεις και κατατέθηκαν διάφορες απόψεις και θέσεις για τη στάση που θα πρέπει να κρατηθεί στη συνέχεια. Μάλιστα από την πλευρά των μελών του ΕΑΜ ΛΑΡΚΟ προσδιορίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Δ.σ., ότι θα πρέπει να δοθεί μια δυναμική απάντηση απέναντι στις τελευταίες εξελίξεις. 

Τα μέλη του ΕΑΜ μάλιστα επισήμαναν πως το ζήτημα πλέον και μετά τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε η εταιρεία αποκτά διαφορετικές διαστάσεις, έκαναν λόγο για «προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων», ενώ ζήτησαν να γίνουν συγκεκριμένες παρεμβάσεις προς κάθε κατεύθυνση αλλά και να διεξαχθεί γενική συνέλευση των εργαζομένων. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ. αποφασίστηκε η διεξαγωγή έκτακτης γενικής συνέλευσης των εργαζομένων για την ερχόμενη εβδομάδα, κάτι που όμως δεν αναφέρει το Σωματείο στην ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα τη χθεσινή μέρα, στην οποία καταγγέλλεται η στάση της διοίκησης της εταιρείας. «Καταγγέλλουμε τη διοίκηση και την τοπική διεύθυνση για τη στάση τους στην απόλυση του συναδέλφου Α.Δ. καθώς αντί να δείξουν ένα ανθρώπινο πρόσωπο προτίμησαν να χρησιμοποιήσουν μεθόδους που ανήκουν σε δικτατορικούς νόμους να πάνε τους εργαζομένους στα δικαστήρια γιατί το μόνο όπλο που είχαν ήταν η απεργία για να στηρίξουν την απόλυση του συναδέλφου τους», τονίζει χαρακτηριστικά το Σωματείο στην ανακοίνωσή του, σημειώνοντας παράλληλα ότι «δυστυχώς λειτούργησαν με τη μέθοδο του πισώπλατου μαχαιρώματος και άρα δεν θέλουν την αγαστή συνεργασία μεταξύ των εργαζομένων και ξεκίνησαν έναν πόλεμο ο οποίος δεν θα έχει τελειωμό».

 Παράλληλα το Σωματείο στην ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι οι εργαζόμενοι ήταν παρόντες σε ό,τι ζήτησε η εταιρεία προκειμένου να διασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργίας και τονίζει ότι «η διορισμένη και καλά αμειβόμενη στελεχιακή δύναμη της εταιρείας το μόνο που κάνει είναι να δημιουργεί τριγμούς ανάμεσα στις σχέσεις των εργαζομένων και της εταιρείας». Επίσης το Σωματείο προσδιορίζει ότι θα συνεχιστεί ο αγώνας «με οποιαδήποτε μορφή πάλης για να επαναπροσληφθεί ο συνάδελφός μας», ενώ επισημαίνει ότι είναι ανοιχτά «ακόμη και σήμερα για έναν εποικοδομητικό διάλογο για την επαναπρόσληψη του συναδέλφου μας». 

Επίσης αξίζει να σημειώσουμε ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά της απόλυσής του αναμένεται να κινηθεί πλέον και ο 46χρονος πρώην εργαζόμενος, ο οποίος είχε παραλάβει την επιταγή της αποζημίωσης και δεν είχε προσφύγει κατά της κίνησης της διοίκησης, κάτι που μάλιστα έλαβε υπόψη το Πρωτοδικείο Λαμίας για να χαρακτηρίσει παράνομη και καταχρηστική την κινητοποίηση. 

Για τη συγκεκριμένη εξέλιξη μάλιστα επιρρίφτηκαν ευθύνες στο προεδρείο του Σωματείου από τα μέλη του ΕΑΜ,ενώ πλέον οι όποιες εξελίξεις αναμένεται να δρομολογηθούν μετά και τη συζήτηση του θέματος στη γενική συνέλευση, όπου παράλληλα θα τεθούν γενικότερα ζητήματα που αφορούν το μέλλον της εταιρείας, όπως είναι οι εξελίξεις γύρω από τα σχέδια για την ιδιωτικοποίησή της




Αναδημοσίευση απο την Εφημ. ΗΜΕΡΑ 5/9/2014


































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους