Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Μειώσεις σοκ ως και 30 ευρώ το μήνα στη βασική σύνταξη!

Δύο άρθρα, το 3ο και 11ο στο νόμο που προβλέπει την αναπροσαρμωγή της βασικής σύνταξης με βάση το ΑΕΠ και το Δείκτη Τιμών Καταναλωτή μπορούν να επιφέρουν μεγάλες μειώσεις που θα πονέσουν τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς για εκατομμύρια ασφαλισμένουςΕίναι ενδεικτικό ότι στελέχη της κοινωνικής ασφάλισης που συμμετέχουν στις συσκέψεις για την προετοιμασία εφαρμογής του νέου νόμου.
 



Σύμφωνα με την Ημερησία η μείωση της βασικής σύνταξης των 360 ευρώ μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 30 ευρώ και έτσι η βασική σύνταξη να διαμορφωθεί από 1/1/2015 στα 330 ευρώ αν ο υπολογισμός γίνει με βάση της τετραετία 2010-2014.

Αν γίνει ο υπολογισμός μόνο σε σχέση με το προηγούμενο έτος (το 2014), η βασική σύνταξη δεν θα διαφοροποιηθεί αισθητά, εφόσον επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις για ΑΕΠ στο +0,60% και ΔΤΚ στο -0,50% (προκύπτει οριακή αύξηση 0,05%). 

Ο καθορισμός του ύψους της βασικής σύνταξης αναμένεται να γίνει σε κάθε περίπτωση έως τα τέλη του χρόνου, ενώ για την κυβέρνηση «δεν τίθεται θέμα μείωσης των κατώτατων συντάξεων», όπως ανακοίνωσε χθες το υπουργείο διαψεύδοντας ότι η τρόικα ζήτησε να γίνουν μειώσεις.



 Aπο:






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους