Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

ΔΑΚΕ ΛΑΡΚΟ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για τις εξελίξεις στην εταιρία

ΔΑΚΕ ΛΑΡΚΟ ΕΥΒΟΙΑΣ

Συναδέλφισσες,  συνάδελφοι.

Κύριο χαρακτηριστικό του συντονιστικού που έγινε στην Εύβοια ήταν η ανησυχία και ο προβληματισμός για το μέλλον των Μεταλλείων μας και κατ’ επέκταση ολόκληρης  της Λάρκο, το οποίο σε συνδυασμό με την άρνηση του Προέδρου της εταιρείας να “δει” το σωματείο μας (την προηγούμενη εβδομάδα που ήρθε στην Εύβοια) ενίσχυσε τα παραπάνω.
Μετά το  συντονιστικό, αλλά κυρίως μετά την συνάντηση με τον διευθυντή των μεταλλείων Ευβοίας  ομολογούμε ότι το τοπίο  έγινε  ξεκαθαρο.
Οφείλουμε να μεταφέρουμε το κλίμα αυτό και στους εργαζόμενους  που αγωνιούν και δίνουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους καθημερινά.
Τα νούμερα που επικαλέστηκε ο πρόεδρος του σωματείου μας...






σκόρπιζαν την αβεβαιότητα για το μέλλον. Σε επίμονες ερωτήσεις μας καθημερινά, αλλά και στη συνεδρίασή μας την περασμένη εβδομάδα ζητήσαμε να κληθεί ο διευθυντής να απαντήσει στα καταστροφικά σενάρια του προέδρου αλλά και στις όποιες ανησυχίες των υπολοίπων συναδέλφων.

Η απάντηση ήταν αρνητική και απειλητική.  Όποιος  αμφισβητεί αυτά τα στοιχεία ”είπαν”, εκπροσωπεί τη διοίκηση και όχι τους εργαζόμενους.(λες και τα στοιχεία δεν τα δίνουν οι εργαζόμενοι)
Μετά από όλα αυτά εμείς απαντούμε ότι :
Η επιμονή να μην δούμε όλο το σωματείο το διευθυντή ή κάποιο στέλεχος της εταιρείας (το οποίο είναι και μέλος του σωματείου) είναι ύποπτη.

Η επιμονή από κάποιους  να φανεί αρνητικό αποτέλεσμα είναι επικίνδυνη για το μεροκάματο μας.
Το σωματείο σύρθηκε σε μια ανακοίνωση και ένα συντονιστικό που θα είχαν αποφευχθεί αν είχε ακούσει τις παραινέσεις μας. Αλλά τελικά, ίσως είναι καλύτερα  τώρα γιατί κατέρρευσαν σαν χάρτινος πύργος οι αριθμοί που παρουσιάστηκαν μπροστά στους  προέδρους όλων των σωματείων.

Συνάδελφοι, 

είναι κοινή διαπίστωση ότι η παραγωγικότητά και η απόδοση του καθενός μας  έχει αυξηθεί κατακόρυφα. Στο εργοστάσιο, στα ΜΕΙ και στην Καστοριά  οι συνάδελφοι κάνουν ίδιο.
Όλοι λένε ότι θέλουμε να σπάσουμε τα ρεκόρ παραγωγής όλων των εποχών δεν μπορούμε εμείς να μείνουμε έξω από αυτόν τον ¨άθλο¨ μιας  και η λειτουργία του εργοστασίου εξαρτάται κατά το μεγαλύτερο μέρος από την παραγωγή των μεταλλείων Ευβοίας.
Και αποδεικνύεται ότι πρόκειται για  ¨άθλο¨ των μεταλλείων Ευβοίας  άθλο που κατά κύριο λόγω οφείλεται στους εργαζομένους και στην υπερπροσπάθεια που γίνεται λόγω του ελλιπές προσωπικού.

Συνάδελφοι

Μετά από την συνάντηση της Τετάρτης γεννούνται πολλά ερωτήματα.
Θέλουν κάποιοι πραγματικά να υπάρχει η εταιρία; Θέλουν την συνέχεια της;
Το λέμε αυτό γιατί είναι λυπηρό να ακούμε εργαζομένους να λένε ¨ας κλείσει εμείς σύνταξη και αποζημίωση θα πάρουμε¨.
Συνάδελφοι η εταιρία μας έχει παρελθόν έχει παρόν αλλά το σημαντικότερο έχει μέλλον. Μέλλον που μόνο μέσα από την εργασία μας θα εξασφαλιστεί.
Όσο αναφορά τον πρόεδρο της Εταιρείας του λέμε ότι για εμάς δεν είναι ανεπιθύμητος, όχι μόνο ο σημερινός  αλλά ο οποιοσδήποτε πρόεδρος.
Θα πρέπει να γνωρίζει όμως και ο κάθε πρόεδρος ότι και το σωματείο είναι θεσμός και απαιτεί σεβασμό. Το σωματείο εκπροσωπεί εργαζομένους, εκπροσωπεί ψυχές και οικογένειες που δίνουν το αίμα για την εταιρία.

Συνάδελφοι
Ο δίαυλος επικοινωνίας  μεταξύ Συνδικάτων και Διοίκησης πρέπει να μένει ανοιχτός.  Μόνο έτσι διασφαλίζονται τα συμφέροντα των εργαζομένων και όχι τραβώντας τα άκρα. Ούτε εργοδοτικοί είμαστε ούτε  ¨κοιμόμαστε¨ ήσυχοι. Αλλά αυτή την στιγμή που γίνεται ένας κοινός αγώνας εμείς δεν θα μπούμε εμπόδιο κινδυνολογώντας προσπαθώντας να αυτοϊκανοποιηθούμε .
Ας αφήσουν λοιπόν οι πρόεδροι τους εγωισμούς και τις προσωπικές κόντρες.

Υ.Γ.

Το μεταλλείο δεν μετριέται με το ραβδί ούτε με την μεζούρα.
Οι ¨ραβδοσκόποι¨ και οι σύγχρονες Κασσάνδρες στο περιθώριο.







Aπο:  messapianews.gr



3 σχόλια:

  1. ΤΕΛΙΚΑ Η ΔΑΚΕ ΕΥΒΟΙΑΣ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑΣ ΘΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΟ SUCCESS STORY ΤΗΣΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΙ ΞΕΦΡΕΝΟΙ ΡΥΘΜΟΙ ΑΠΟΚΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΟΡΜΗ ΕΝΟΣ ΤΣΟΥΝΑΜΙ..
    ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΓΝΩΣΤΟ ΜΙΑΣ ΘΕΟΜΗΝΙΑΣ ..Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΜΟΝΟ Ο ΘΕΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΑΙΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ. ΤΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΔΕΚΟΥΛΙ.........ΓΙΑ ΛΥΤΡΩΣΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους