Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018

Ε.Α.Μ. ΛΑΡΚΟ - Οι εργαζόμενοι με αποφασιστικότητα στήριξαν τον συνδυασμό μας

Στο ηλεκτρονικό  μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε:
Ε.Α.Μ. 06/02/2018
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συν/σες-Συν/φοι. 
 
Απευθύνουμε θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό σε όλους και σε όλες που κόντρα στον μηχανισμό της ΛΑΡΚΟ, της Κυβέρνησης και του Κυβερνητικού Εργοδοτικού Συνδικαλισμού με αποφασιστικότητα στήριξαν τον συνδυασμό μας. Η αταλάντευτη στάση τους αύξησε την δύναμη του ΕΑΜ.

Ωστόσο το συνολικό αποτέλεσμα, παρά την μείωση που δέχτηκε η ΔΑΚΕ και το ΕΑΚ, είναι αρνητικό για τους εργαζόμενους. Το μετερίζι των αντιπροσώπων των εργαζομένων στο ΔΣ της ΛΑΡΚΟ θα συνεχίσει για δυο έτη ακόμη να το εκπροσωπούν «μυστικοπαθείς» συμβιβασμένοι συνδικαλιστές. 








Η ΔΑΚΕ μέσα από την δημιουργία τάχα «ανεξάρτητου» ψηφοδελτίου πήρε και τις δυο έδρες, πράγμα που σημαίνει ακόμη πιο πολλά παιχνίδια πίσω από την πλάτη των εργαζομένων.

Το ΕΑΜ πιο δυνατό θα συνεχίσει να μπαίνει μπροστά στα μικρά και μεγάλα προβλήματα, θα συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για ότι συμβαίνει, θα επιδιώκουμε με την δράση μας την πραγματική ενότητα των εργαζομένων για την αντεπίθεση και την κατάκτηση μιας καλύτερης ζωής. 
 
Περπατάμε στην αντεπίθεση, απαιτούμε αγωνιστικά :
  • Την κατάργηση του σκλαβοπάζαρου όλων των εργολαβιών.
  • Να σταματήσουν τα σχέδια απολύσεων και να επαναπροσληφτούν όσοι συνάδελφοι απολύθηκαν ενώ χρειάζεται να αγοράσουν ένσημα για να συνταξιοδοτηθούν.
  • Ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Να γίνουν νέες προσλήψεις εργατοτεχνικού, διοικητικού και επιστημονικού προσωπικού αξιοποιώντας με προτεραιότητα τους επιστήμονες που εργάζονται ήδη στην ΛΑΡΚΟ ως εργατικό προσωπικό σήμερα.
  • Αναγνώριση και καταβολή τριετιών και βασικών μισθών σε όλους τους εργαζόμενους. Καταβολή των χρημάτων σε αναβαθμίσεις. Καταβολή όλων των αναδρομικών.
  • Να δίνονται τα σπίτια στους οικισμούς σε όποιο εργαζόμενο αιτείται, φτιαγμένα από τη ΛΑΡΚΟ και να συντηρούνται από αυτή.
  • Να εκπληρώνει η ΛΑΡΚΟ ανελλιπώς τις υποχρεώσεις της στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο των εργαζομένων.
Ε.Α.Μ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους