Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017

Αυτό είναι το πιο βρώμικο αντικείμενο που έχουμε πάνω μας


Το χρησιμοποιούμε καθημερινά. Το κουβαλάμε πάνω μας, σε τσέπες ή τσάντες και δεν το αποχωριζόμαστε ποτέ. Κι όμως, το αντικείμενο αυτό -το οποίο συχνά αποτελεί... προέκταση του χεριού μας- είναι ένα από τα πιο βρώμικα αντικείμενα που θα μπορούσαμε να μεταφέρουμε. 







Μιλάμε φυσικά για το κινητό μας τηλέφωνο, το οποίο, σύμφωνα με έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί στο εξωτερικό, είναι πιο βρώμικο ακόμα και από... λεκάνη τουαλέτας, χρησιμοποιημένα χαρτονομίσματα ή τη σόλα του παπουτσιού μας.

Οι ίδιες έρευνες έχουν δείξει ότι στα κινητά τηλέφωνα αναπτύσσονται ολόκληρες αποικίες βακτηριδίων, ενίοτε δε και παθογόνων, όπως το Ε. coli, ή ιοί, όπως της γρίπης, οι οποίοι... λατρεύουν τη ζέστη της οθόνης.

Το κινητό μας τηλέφωνο μπορεί να βρωμίσει πολύ εύκολα: από το να το χρησιμοποιούμε την ώρα που τρώμε ή μέσα στα ΜΜΕ μέχρι από τον ιδρώτα μας ή από τις επιφάνειες πάνω στο οποίο το αφήνουμε. Το κινητό μας διαρκώς γεμίζει ξένα σώματα, από σκόνη και υπολείμματα υφάσματος στις τσέπες μέχρι μικροοργανισμούς που μεταφέρουμε με τα χέρια μας.

Οι ειδικοί, μάλιστα, συμβουλεύουν κάθε τόσο να το καθαρίζουμε με ειδικά kits που υπάρχουν ώστε να διασφαλίζουμε ότι παραμένει όσο το δυνατόν περισσότερο καθαρό.


Απο: olalathos





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους