Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ - Επίκαιρη ερώτηση για τις ιχθυοκαλλιέργειες Λοκρίδας



 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Επίκαιρη ερώτηση στο Π.Σ. της Πέμπτης 29/6/17
για τις ιχθυοκαλλιέργειες Λοκρίδας.

Η  συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ, συνεχίζοντας στη ρότα  των κυβερνήσεων  ΠΑΣΟΚ- ΝΔ και για εξυπηρετήσει συμφέροντα των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο ιχθυοκαλλιεργειών τους παραχωρεί δημόσιες δασικές και θαλάσσιες εκτάσεις.
Συγκεκριμένα με την απόφαση 13/6/2017 αρ. πρωτ. 788/90215 η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδας την μίσθωση θαλάσσιας έκτασης 20 στρεμμάτων για μετεγκατάσταση της μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας... 







της εταιρείας ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ- ΙΧΘΥΕΜΠΟΡΙΑ Α.Ε από την θέση Ακρωτήριο ΛΑΡΜΕΣ Μαλεσίνας στην θέση ΛΥΚΟΠΕΡΑΣΜΑΤΑ  Λάρυμνας ( θέση « ΠΡΑΣΙΝΑ ΝΕΡΑ»).
Στην απόφαση της αυτή έχει την σύμφωνη συναρμοδίων υπηρεσιών ( ΓΕΝ- εφορία ενάλιων αρχαιοτήτων- τμήμα αλιείας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας) και την αιτιολογεί με το σκεπτικό ότι η θέση « ΛΥΚΟΠΕΡΑΣΜΑΤΑ» Λάρυμνας βρίσκετε σε Περιοχή Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών « ΠΑΥ 12».
Αξίζει να σημειωθεί ότι με την αίτηση της 2/2/2017 ζητά την μετεγκατάσταση της μονάδας της στη θέση « νήσος Γάιδαρος» του κόλπου Αταλάντης και η αρμόδια υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης  να λειτουργεί σαν μεσίτης και να την παραπέμπει στη θέση «Λυκοπεράσματα» Λάρυμνας.
Ουσιαστικά αν εφαρμοσθεί αυτή η απόφαση θα είναι ένα έγκλημα σε βάρος του λαού της Λάρυμνας και άλλων γειτονικών περιοχών γιατί θα έχει καταληφθεί ο μόνος ελεύθερος χώρος που έχει απομείνει για κολύμπι, ερασιτεχνική αλιεία και άλλες θαλάσσιες δραστηριότητες.

·         Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στην εφαρμογή της απόφασης αυτής αλλά και την μετεγκατάσταση της μονάδας στη «νήσο Γάιδαρο».
·         Διαφωνούμε και αντιτασσόμαστε σε κάθε μετεγκατάσταση, επέκταση και χορήγηση νέων άδειων στον κόλπο Λάρυμνας και σε όλα τα όρια του Δήμου Λοκρών όχι μόνο γιατί ο χώρος  είναι κορεσμένος και επιβαρυντικά ρυπασμένος αλλά γιατί δεν δεχόμαστε Δημόσιες δασικές και θαλάσσιες εκτάσεις να χαρίζονται στους επιχειρηματίες οι οποίοι τους λυμαίνονται, θησαυρίζουν, αλλά οφείλουν στον Δήμο αρκετά χρήματα από ανεξόφλητα μισθώματα και τους εργαζόμενους τους έχουν να δουλεύουν σε καθεστώς γαλέρας με εξαντλητικά και ελαστικά ωράρια, με άσχημες συνθήκες δουλειάς, με μισθούς πείνας και ορισμένους απλήρωτους.
·         Απαιτούμε να ανακληθεί άμεσα η απόφαση αυτή.
·         Απαιτούμε να σταματήσει κάθε διαδικασία παραχώρησης δημόσιας χερσαίας δασικής έκτασης 36 στρεμμάτων για εγκατάσταση ιχθυογεννητικού σταθμού στη θέση « Ακρωτήριο Σταυρός» Λάρυμνας εντός του προστατευτικού κυνηγητικού καταφυγίου άγριας ζωής.
·         Ζητήσαμε ήδη από τον Δήμο Λοκρών να προβεί σε όποιες και όσες διαδικασίες χρειάζονται για να μην εφαρμοσθούν αυτές οι αρνητικές για το λαό εξελίξεις.
·         Ζητάμε άμεσα, μικτό κλιμάκιο των συναρμόδιων υπηρεσιών της Περιφέρειας, να επισκεφθεί τις ιχθυοτροφικές μονάδες στον κόλπο της Λάρυμνας και σε όλα τα όρια του Δήμου Λοκρών,  να ασκήσει ελέγχους για παράνομες επεκτάσεις, καταπατήσεις και για την τήρηση των περιβαλλοντικών όρων. Να απαιτήσει μέτρα συμμόρφωσης και να αφαιρέσει τις άδειες από τις μονάδες οι οποίες δεν ασκούν παραγωγική διαδικασία και να τις υποχρεώσει να αποκαταστήσουν τον περιβάλλοντα θαλάσσιο και δασικό χώρο που είχε παραχωρηθεί.
·         Απαιτούμε την αναθεώρηση του Ειδικού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης  Υδατοκαλλιέργειας που εφαρμόσθηκε με την υπ αριθ.31722/4.11.2011 ΚΥΑ και προβλέπει μεγάλη αύξηση παραγωγής υδατοκαλλιεργειών σε όλα τα όρια του Δήμου Λοκρών.

29/6/2017

ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

ΣΟΦΙΑ ΝΤΟΥΡΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους