Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

ΑΣΚΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ - Ζητάμε από την κυβέρνηση να συνεργαστεί με τη Διοίκηση της ΛΑΡΚΟ για να δώσει λύσεις στα προβλήματα της εταιρείας

Στο ηλεκτρονικό  μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε:
ΑΣΚΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ 15/06/2017

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι.


Μετά από αρκετό καιρό, η Εύβοια έχει και πάλι διευθυντή Μεταλλείων. Κύριε Γούλα σας ευχόμαστε να πετύχετε το έργο το οποίο έχετε αναλάβει, διότι αν πετύχετε εσείς θα είμαστε και εμείς πιο ήσυχοι σαν εργαζόμενοι. Το χώρο τον γνωρίζετε καλά και τα προβλήματα του εξίσου. Κατά συνέπεια δεν χρειάζεστε χρόνο προσαρμογής. Εργαστείτε σκληρά ώστε να δούμε επιτέλους στοκ στη πλατεία των Πολιτικών, γιατί πρέπει να κοιτάμε και το χειμώνα. 







Ωστόσο αυτή την περίοδο τι να φοβηθούμε, αφού ο κ. Γενικός Διευθυντής Μεταλλείων Νοτίου Ελλάδας μας έχει εξασφαλίσει 150.000 ton μεταλλείου στοκ έως τον Οκτώβρη! Το ίδιο ισχυριζόταν, επίσης, και η Διοίκηση!

Όταν ο Πρόεδρος του Σωματείου το φώναζε με στοιχεία ότι κάτι δεν πάει καλά, εσείς με μεγάλα και παχιά λόγια λέγατε γιατί να πετάξουμε τόσα λεφτά για να υπάρχει λίγο στοκ στην πλατεία! Σας φωνάζαμε για την άσχημη κατάσταση του τριβείου και τι θα συμβεί σε πιθανή ζημιά, αλλά για εσάς τους ξερόλες «στον Κούτο βρέχει». Αλήθεια το επιφανειακό αυτό μεταλλείο θα το πάρουμε;;;; Το θέλουμε;;;;;;
Κύριε Πουλάκη, τελικά, θα μπορέσετε να έχετε στοκ για τους επόμενους μήνες ή δε θα μπορούμε ούτε το εργοστάσιο να καλύψουμε μιας και μας έχετε πιέσει για το 70% της παραγωγής με μόνο 170 εργαζόμενους έναντι των άλλων χώρων που δίνουν το 30% της παραγωγής με 130 εργαζομένους. Μας συγχωρείτε οι εργαζόμενοι είναι 132. Ξεχάσαμε στο άθροισμα να προσθέσουμε τις 2 νέες προσλήψεις (καθαρίστριες Καστοριάς).


Κύριοι της Διοίκησης, μη μένετε απαθείς, μην καταστρέφετε το μεγαλύτερο εργοτάξιο εξόρυξης μεταλλείου της Ευρώπης! Κάντε κάτι επιτέλους! Δικαιολογείστε τα χρήματα με τα οποία αμείβεστε για τις θέσεις που έχετε στη ΛΑΡΚΟ.


Όσο για τη συνάντηση των βουλευτών στα γραφεία της έδρας για την προοπτική και την πορεία της ΛΑΡΚΟ, το μόνο που καταλάβαμε είναι ότι δεν έχουν τίποτα να πουν παρά μόνο μεγάλα λόγια. Η άποψη μας είναι ότι κερδίζουν πολιτικό χρόνο, διότι , Συνάδελφοι, εάν είχαν σχέδιο δεν θα κρύβονταν οι υπουργοί της κυβέρνησης, αλλά θα έδιναν λύσεις στα προβλήματα της εταιρείας.


Ζητάμε από την κυβέρνηση να συνεργαστεί με τη Διοίκηση της ΛΑΡΚΟ για να δώσει λύσεις στα προβλήματα της εταιρείας. Εμείς θα αγωνιστούμε μέχρι εσχάτων για την εταιρεία μας. Με τη βοήθεια σας θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για το μεροκάματο μας!


Υ.Γ.: Κύριοι της Διοίκησης, μπορείτε να μας πείτε ποιος ευθύνεται για την καθυστέρηση της επισκευής του τριβείου Βύρας; Με τι χρήματα θα πληρωθούν οι νταλίκες μεταφοράς μεταλλεύματος που έχετε βάλει από το τριβείο της Βύρας έως το μόλο των Πολιτικών για να γίνει φορτώσει στο καράβι μιας και η ταινία δε δουλεύει; Από πού θα μας λείψουν, άραγε, αυτά τα χρήματα;


                   Συναδελφικά και αγωνιστικά,


                             ΑΣΚΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ





1 σχόλιο:

  1. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
    ΣΤΑ ΛΙΓΝΙΤΩΡΥΧΕΙΑ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
    ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ «ΓΜΜ ΛΑΡΚΟ Α.Ε.»


    ΠΡΟΣ ΑΣΚΕΛ

    Ποιον εκπροσωπείτε (κύριοι) και ποιος ο σκοπός της επίθεσης προς το MEK;

    Σαν Μεταλλείο Καστοριάς δεχόμαστε μία περίεργη επίθεση από τους ονομαζόμενους ΑΣΚΕΛ.
    Προς Θεού δεν έχουμε τίποτα με κανέναν εργαζόμενο, το σωματείο εργαζομένων του ΜΕΕ συμφωνεί με τα γραφόμενα τους;
    Ότι ΜΕΚ και ΜΕΙ κάθονται και αυτοί σώζουν την Εταιρία;
    Άν θεωρήσουμε σωστά τα στοιχεία τους για τον αριθμό των εργαζομένων που απασχολούνται στα Μεταλλεία τότε για την τροφοδοσία του ΣΕΛ το 2016 έχουμε τα εξής στοιχεία :

    ΜΕΕ 1.373.000ΤΝ, δηλαδή οι 170εργαζόμενοι παρήγαγαν 8.076τν ανά εργαζόμενο
    ΜΕΚ 420.000ΤΝ, δηλαδή οι 32εργαζόμενοι παρήγαγαν 13.548τν ανά εργαζόμενο

    Κύριοι του ΑΣΚΕΛ, αλήθεια τι ψάχνετε;

    Ζητάμε συγνώμη από το προσωπικό του ΜΕΕ, η απάντηση δεν απευθύνεται σε αυτούς, αλλά μερικές φορές η υπομονή έχει τα όρια της και ειδικά όταν κάποιος αμφισβητεί τις θυσίες που κάνουμε, όπως οφείλουμε όλοι για να σταθεί η Εταιρία μας ζωντανή.

    Σημείωση : Για το θέμα που προσπαθούν να ανεβάσουν με τις δύο καθαρίστριες
    (1 σε ΜΕΚ, & 1 σε ΛΣ), να πούμε μόνο ότι εργάζονται 25χρόνια η κάθε μία στην Εταιρία με απόδειξη επαγγελματικής δαπάνης και ο νέος νόμος 4387/2016 τις αναγκάζει να ασφαλιστούν στο ΙΚΑ. Άλλωστε σε λίγα χρόνια συνταξιοδοτούνται.
    Καλή οπτική έχετε για την αλήθεια.
    ΈΛΕΟΣ



    Εκ του ΔΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους