Τρίτη 11 Απριλίου 2017

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 10-04-2017

Στο ηλεκτρονικό  μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε:

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ 10-04-2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Η παράταξή μας όλα τα τελευταία χρόνια πάλευε και συνεχίζει να παλεύει για τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ αλλά και για μια ΛΑΡΚΟ με δημόσιο χαρακτήρα με στόχο να εξυπηρετεί τόσο τις τοπικές ανάγκες όσο και να παίξει το ρόλο που μπορεί ως η μεγαλύτερη μεταλλευτική επιχείρηση της χώρας.
Όλα αυτά τα χρόνια αταλάντευτα διεκδικούμε ασφαλείς συνθήκες εργασίας για όλους τους εργαζόμενους αλλά και αξιοπρεπείς αμοιβές και εισόδημα για τις οικογένειές μας.
Διεκδικούμε ένα καλύτερο μέλλον από αυτό που έχουν σχεδιάσει άλλοι για εμάς.







Η παράταξή μας , το ΜΕΤΑ , έχει επιτελέσει το ρόλο της με καθαρές θέσεις και δημιουργικές προτάσεις όλο αυτό το διάστημα με καίριες παρεμβάσεις αλλά οι συνθήκες στο συνδικαλιστικό κίνημα έχουν αλλάξει , τα ζητήματα και οι προκλήσεις που αναδεικνύονται πλέον είναι τέτοιες που επιβάλλουν να λειτουργήσουμε με μεγαλύτερες ταχύτητες , με διαφορετικό τρόπο προσέγγισης των προβλημάτων αλλά και καλύτερη οργάνωση των δυνάμεων που αντιπαλεύουν απέναντι στην υποβάθμιση της εργασίας , της αμφισβήτησης των εργασιακών δικαιωμάτων και της υπονόμευσης των εργατικών αγώνων.

Το ΜΕΤΑ έχει κάνει τον κύκλο του και έχει αφήσει θετικό αποτύπωμα στην παρέμβασή του στα συνδικάτα. Οι συνθήκες όμως όπως έχουν διαμορφωθεί τόσο στη χώρα όσο και συνολικότερα στο συνδικαλιστικό κίνημα απαιτούν άλλου τύπου διαδικασίες και οργάνωσης πάλης των εργαζομένων. Είναι πλέον αναγκαιότητα να δημιουργηθούν ευρύτερες συμμαχίες με στόχο να δημιουργηθεί ένα πλατύ μέτωπο εργαζομένων που εκφράζονται συνδικαλιστικά κόντρα στις παθογένειες του πελατειακού συνδικαλισμού , του κομματικού εναγκαλισμού και του εργοδοτικού συνδικαλισμού. Αυτές οι παθογένειες δεν αντιμετωπίζονται με αλλαγές μόνο στους εκάστοτε συσχετισμούς δυνάμεων αλλά χρειάζεται μεγαλύτερη και συνολικότερη προσπάθεια μέσα στους χώρους εργασίας , με ουσιαστικές παρεμβάσεις μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Η ένταξή μας στην Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση (ΕΑΚ) δεν είναι απλά μια αλλαγή του τίτλου της παράταξής μας. Είναι μια επιλογή που απαντά στην ανάγκη για διεύρυνση και συσπείρωση. Σηματοδοτεί τη συνειδητή επιλογή μας για συμμαχίες με αρχές και στόχους που συντελείται εδώ και αρκετό διάστημα σε Εργατικά Κέντρα και ομοσπονδίες σε όλη τη χώρα. Η αναζήτηση πλατύτερων συμμαχιών με πρόσωπα και συλλογικότητες επί τη βάσει συνομολογημένων αρχών και δεσμεύσεων σε μια ταξική πάλη που συνεχώς οξύνεται και στην αντεπίθεση που πρέπει να αναπτύξει ο κόσμος της εργασίας για να ανατρέψει την κατάσταση που έχει πάρει χαρακτηριστικά εργασιακής ζούγκλας. Η διεύρυνση που επιχειρείται από τις δυνάμεις της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης έχει καταγράψει ήδη μεγάλη αποδοχή από τους εργαζόμενους στο μεγαλύτερο εργατικό κέντρο της χώρας , αυτό της Αθήνας.

Στόχοι και επιδιώξεις μας παραμένουν:

Η αλληλεγγύη μεταξύ εργαζομένων και εργατικών σωματείων.

Η αναβάθμιση του ρόλου των συνδικάτων και η κοινή πάλη με αρχές και όχι ευκαιριακές θνησιγενείς συμμαχίες.

Η ρήξη με όποιες εκφράσεις συνδικαλισμού που επεδίωκαν συναλλαγή.

Η ρήξη με οποιαδήποτε έκφραση πελατειακού συνδικαλισμού.

Η συμπόρευση με όσες δυνάμεις επιδιώκουν το δημοκρατικό διάλογο , την ενεργό συμμετοχή και την μαχητική παρέμβαση στους χώρους δουλειάς.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους που οραματίζονται και διεκδικούν ένα καλύτερο αύριο , να συμπορευτούν ενωμένοι μαζί με την Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση , να δυναμώσουν τη φωνή μας και να ενταχθούν στον όμορφο και δίκαιο αγώνα για αξιοπρέπεια με το κεφάλι ψηλά.


ΜΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ

Ε.Α.Κ.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους