Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Ερχονται οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί - Τι προβλέπει το νομοσχέδιο

«ΑΠΑΝΤΗΣΗ» ΣΤΟ ΧΑΟΣ ΣΤΑ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΑ
Με το νομοσχέδιο των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, που είναι έτοιμο, «απαντά» η κυβέρνηση στο χάος που προκαλείται στα Ειρηνοδικεία της χώρας αλλά και με τις επιθέσεις στα γραφεία συμβολαιογράφων που αυξάνονται διαρκώς.
Ηδη  η Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος έχει εκφράσει την αγανάκτησή της για την στοχοποίηση των συμβολαιογράφων... 






οι οποίοι – και αυτο το αγνοούν επιδεικτικά όσοι τους επιτίθενται- απέχουν πέντε μήνες από τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.  Αναρωτιούνται δε «σε τι θα μπορούσε να βοηθήσει τους παραπάνω συμπολίτες μας και ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία η παρεμπόδιση διενέργειας πλειστηριασμών βιομηχανικών και βιοτεχνικών κτιρίων, γραφείων, οικοπέδων και λοιπών ακινήτων, για τα οποία συγκεκριμένοι συμπολίτες μας έχουν δανειοδοτηθεί με μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ή εκατομμύρια ευρώ και δεν έχουν ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις τους, ενδεχομένως και με δική τους επιλογή ή σκοπιμότητα;»

Το νέο νομοσχέδιο θα προβλέπει ότι πλειστηριασμοί ακινήτων θα διενεργούνται όχι μόνον κάθε Τετάρτη, όπως γίνεται σήμερα, αλλά και τις Πέμπτες και τις Παρασκευές απο τις 10 το πρωί έως τις 17.00.
Σημαντικό στοιχείο του νέου συστήματος είναι ότι θα μπορούν να μετέχουν ενδιαφερόμενοι όχι μόνον από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.
Επίσης από τις διατάξεις του νομοσχεδίου προβλέπεται ότι η προδικασία για τους πλειστηριασμούς θα ισχύει ως έχει σε ό,τι αφορά προθεσμίες και άλλες ευχέρειες ή νομικές δυνατότητες που παρέχει η νομοθεσία μας.
Όμως η έδρα του πλειστηριασμού, που θα γίνεται με ηλεκτρονικό τρόπο, δεν θα είναι στο εξής το Ειρηνοδικείο, αλλά το γραφείο του συμβολαιογράφου.
Επίσης, θα παρέχεται ευχέρεια για την υποβολή όχι μόνον μίας σφραγισμένης προσφοράς, αλλά πολλών, προκειμένου να επιτυγχάνεται, κάθε φορά, το μεγαλύτερο δυνατό ποσό για το εκπλειστηρίασμα.



Απο: imerisia.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους