Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΛΑΡΚΟ - Το Δ.Σ. του Σωματείου συνεδρίασε έκτακτα χθες...

ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ   ΛΑΡΚΟ                  ΛΑΡΥΜΝΑ: 21-10-2016

ΕΔΡΑ: ΛΑΡΥΜΝΑ ΛΟΚΡΙΔΑΣ
ΑΡ. ΕΓΚΡ. ΑΠΟΦΑΣΗΣ 106/84
ΑΡ. ΤΗΛ.: 2233041403 /44437
ΑΡ.ΦΑΞ: 2233041164
Αρ. Πρωτ.: -249 –
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
 
Το Δ.Σ. του Σωματείου συνεδρίασε έκτακτα χθες (20/10/16) για τα θέματα:
 
·                   Για το Ασφαλιστήριο Συμβόλαιο της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ : Την Δευτέρα παραβρεθήκαμε  στα δικαστήρια στην Αθήνα όπου έγινε το δικαστήριο για την ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ. Η δικαστής δεν ήθελε τις καταθέσεις των εργαζομένων , ζήτησε εγγράφως τα στοιχεία και σε τρεις μήνες θα έχουμε την οριστική απόφαση. Ο φάκελος κατατέθηκε από τους δικηγόρους στο δικαστήριο και αναμένουμε την απόφαση. Επίσης , ζητήσαμε όλα τα Σωματεία να γίνει μια τριμερής συνάντηση όλων των σωματείων... 





με τη Διοίκηση και τη GENERALI να δούμε πόσο είναι το άνοιγμα του Ασφαλιστηρίου και πόσες οι υποχρεώσεις . Εκεί θα γίνει και συζήτηση για την ΑΣΠΙΣ.


· Οι συνάδελφοι του ΕΑΜ έβαλαν στο Δ.Σ τα παρακάτω θέματα:

1)    Διάλυση του Εργατικού Κέντρου Ν. Φθιώτιδας : Το ΕΑΜ μαζί με τον συνάδελφο ΚΑΡΑΜΕΡΗ Δημήτρη πρότειναν να οριστεί Γενική Συνέλευση ώστε να αποφασίσει ο κάθε εργαζόμενος χωριστά για την διάλυση ή όχι του Εργατικού Κέντρου. Η πλειοψηφία του Σωματείου συν τον συν/λφο ΚΑΖΑ Γιώργο αποφάσισε ότι έχουν εκλεγεί αντιπρόσωποι στο Ε.Κ από πρόσφατη εκλογική διαδικασία που θα τοποθετηθούν στο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου.

2)    Αποτίμηση της συζήτησης με την Διοίκηση στην πρόσφατη συνάντηση και αποφάσεις για την στάση μας στην έναρξη διαπραγματεύσεων για την Σ.Σ.Ε: Οι παρατάξεις ΔΑΚΕ – ΜΕΤΑ αποφάσισαν να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις  με τους εκπροσώπους της εταιρίας και  αφού ολοκληρωθεί ο κύκλος των επαφών να ενημερωθεί και να αποφασίσει το Σώμα για την Επ.Σ.Σ.Ε.

3)    Ενημέρωση για το συνέδριο της ΠΟΕΜ: Η παράταξη της ΔΑΣ έβαλε θέμα νομιμότητας Σωματείων και πήγαν την πλειοψηφία της ΠΟΕΜ στα δικαστήρια, το δικαστήριο θα γίνει 22/11/2016 , μέχρι τότε δεν συμμετέχουν στην διαδικασία προεδρείου . Στην πρώτη συνάντηση έστειλαν εκπρόσωπο ο οποίος τοποθετήθηκε με βάση το καταστατικό. Από την άλλη παρόλο που υπάρχουν δικαστικές εκκρεμότητες ζητούν την Γραμματεία της ΠΟΕΜ , με όρους. Οι παρατάξεις της ΑΣΕΜ και της ΔΑΚΕ έχουν τη θέση ότι επειδή συνεργάστηκαν την προηγούμενη 3ετία και υπήρχε ομόνοια σε όλα τα θέματα και σύμπνοια , θέλουν και επιθυμούν πάλι την συνεργασία για να λειτουργήσει η ομοσπονδία . Οι συνάδελφοι δημιουργούν εμπλοκές για να μη γίνει προεδρείο της ΠΟΕΜ.

4)    Μετά το ξεκαθάρισμα της Διοίκησης για το ότι «δεν πρόκειται να ενσωματώσει τους συναδέλφους που εργάζονται στις εργολαβίες στο μόνιμο προσωπικό» όπως είπε , το ΕΑΜ ζήτησε από το Δ.Σ να παρθούν αποφάσεις ενσωμάτωσης των συναδέλφων στο Σωματείο και έναρξη κινητοποιήσεων μέσα από Γ.Σ. : 

Σε απάντηση η παράταξη της ΔΑΚΕ που έχει και την πλειοψηφία του Σωματείου, πρότεινε την κατάργηση όλων των εργολαβιών . Πρότεινε και την κατάργηση της εργολαβίας στη Μηχανολογική Συντήρηση  και να μην γίνονται μεταθέσεις προσωπικού που είναι ενταγμένοι στο εργολαβικό προσωπικό στα τμήματα παραγωγής.

Γι΄ αυτό η παράταξη της ΔΑΚΕ πρότεινε 4ωρη στάση εργασίας ανά βάρδια την ΤΕΤΑΡΤΗ 26/10/2016 με θέμα την ενσωμάτωση του εργολαβικού προσωπικού στο μόνιμο. Έγινε εισήγηση και από τις άλλες παρατάξεις και αποφασίστηκε ΟΜΟΦΩΝΑ η 4ωρη στάση εργασίας ανά βάρδια για την ΤΕΤΑΡΤΗ 26/10/2016. 

Η 4ωρη θα πραγματοποιηθεί τις τέσσερις τελευταίες ώρες κάθε βάρδιας. Οι συνάδελφοι εκτός βάρδιας θα απεργήσουν τις τελευταίες τέσσερις ώρες του 8ώρου τους.
ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑΤΙ ΓΙ΄ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΘΑ ΚΛΙΜΑΚΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ .
 
ΜΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ

     ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.    

          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                  Α. ΚΟΡΕΤΖΕΛΟΣ          Α. ΓΚΙΩΝΗΣ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους