Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

Ε.Α.Μ. ΛΑΡΚΟ - Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του νέου Δ.Σ του Σωματείου - Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν...

Στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε: 
Ε.Α.Μ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 06/10/2016

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι,

Χθες (05-10-16) πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του νέου Δ.Σ του Σωματείου μας.


Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν:
1) Συνέδριο ΠΟΕΜ 7-8-9 Οκτώβρη 2016.
2) Γενική Συνέλευση Εργατικού Κέντρου Νομού Φθιώτιδας στις 23-10-2016
3) Συνθήκες Υγιεινής και Ασφάλειας με αφορμή το παραλίγο δυστύχημα στο
Η/Κ2.
4) Βοηθήματα
5) Συμμετοχή του Σωματείου μας στην πρωτοβουλία 100ντάδων Σωματείων -
Ε.Κ. - Ομοσπονδιών με βάση το κείμενο που υπογράφουν και στις δράσεις που αναπτύσσουν για την επαναφορά των Σ.Σ.Ε , όπως επίσης και το σχέδιο νόμου που θα καταθέσουν σε όλα τα κόμματα της Βουλής πλην της Χ.Α. Πρωτοβουλίες
του δικού μας Σωματείου που πρέπει να πάρουμε για την διεκδίκηση υπογραφής Επ.Σ.Σ.Ε και την κατάργηση του δουλεμπορικού καθεστώτος των εργολαβιών.
Ορισμό ημερομηνίας Γ.Σ για την επικύρωση και εμπλουτισμό των αιτημάτων από τους ίδιους τους εργαζόμενους καθώς και αγωνιστικές πρωτοβουλίες από τους ίδιους τους εργαζόμενους .(Το 5° θέμα το έβαλε το ΕΑΜ για συζήτηση).





ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ:

Μοιράσαμε πλατιά σε όλους την Διακήρυξη της ΔΑΣ στην ΠΟΕΜ όπου συσπειρώνεται το ΕΑΜ. Στο περιεχόμενο της διακήρυξης μπορεί να διακρίνει ο οποιοσδήποτε την κατάσταση του κλάδου μας και την ανάγκη που επιτάσσει η
ΠΟΕΜ να αλλάξει προσανατολισμό , να αλλάξει χαρακτήρα και ρόλο και από εργοδοτική-κυβερνητική να γίνει ταξική.
Το μόνο «καινούργιο» που έχουμε για το Συνέδριο της ΠΟΕΜ, το οποίο βοηθά να βγάλει ο καθένας συμπεράσματα επάνω στο πώς η ψήφος των εργαζομένων στις συμβιβασμένες εργοδοτικές παρατάξεις του ΜΕΤΑ και της ΔΑΚΕ αλλοιώνεται στα δευτεροβάθμια όργανα , είναι η υποψηφιότητα του εκλεγμένου με το ΜΕΤΑ στο Σωματείο μας στο ψηφοδέλτιο της ΠΑΣΚΕ (Α.Σ.Κ) στην ΠΟΕΜ.
Θα σας ενημερώσουμε για το Συνέδριο και τις εξελίξεις του εφόσον τελειώσει από Δευτέρα

ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΘΕΜΑ:

Με ευθύνη της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ στο Ε. Κ Φθιώτιδας έχει παρέμβει το ΣΔΟΕ και έχει αποδώσει πρόστιμο 960.000€ συν το ότι έχει δεσμευτεί η περιουσία και οι λογαριασμοί του Ε.Κ. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την υπολειτουργία του. Θα σας ενημερώσουμε αναλυτικά για το τι συμβαίνει πριν
από τη Γενική Συνέλευση του Ε.Κ στις 23-10-2016.

ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΘΕΜΑ:

Αποφασίσαμε ΟΜΟΦΩΝΑ να πραγματοποιηθεί άμεσα συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου με την παρουσία της Επιτροπής Υγιεινής και ασφάλειας.
Αναμένουμε.

ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΘΕΜΑ:

ΟΜΟΦΩΝΑ αποφασίσαμε και δόθηκε ένα βοήθημα που είχε άμεσα ανάγκη συνάδελφος , καθώς επίσης να ξαναδούμε σε άλλο Δ.Σ τα κριτήρια των βοηθημάτων.

ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΜΠΤΟ ΘΕΜΑ:

Πριν τις εκλογές του Σωματείου μας είχαμε δεσμευτεί πως στο πρώτο Δ.Σ που θα γίνει θα βάζαμε θέμα των Σ. Σ.Ε. Αυτό κάναμε χθες.(5/10716).
Συζητήσαμε και από την ΔΑΚΕ και από το ΜΕΤΑ να συμφωνήσουν στο κείμενο και στην πρόταση νόμου για τις Σ.Σ.Ε που έχουν υπογράψει πάνω από 400 Σωματεία - Ε.Κ - Ομοσπονδίες.
Είπαν ΟΧΙ με ψηφοφορία (7) ΟΧ! ΔΑΚΕ-ΜΕΤΑ και (2) ΝΑΙ το Ε AM.
Είπαν ΟΧΙ με τον ίδιο τρόπο στην Γ.Σ για αποφάσεις επάνω στην Επ.Σ.Σ.Ε και την κατάργηση των εργολαβιών.
Ποιο είναι το κείμενο και η πρόταση νόμου που αρνήθηκαν να στηρίξουν ΔΑΚΕ και ΜΕΤΑ; Το έχουμε ήδη αναρτήσει στην Πύλη και δεσμευόμαστε πως θα το φέρουμε σε κάθε καμαράκι-πόστο δουλειάς για να ανοίξουμε κουβέντα γύρω από αυτό.
Ποια είναι τα αιτήματα και οι αποφάσεις που θέλαμε να επικυρωθούν και να αποφασιστούν σε Γ.Σ και είπαν ΟΧΙ ΔΑΚΕ και ΜΕΤΑ; Οι τριετίες , οι Β.Μ , τα χρήματα των αναβαθμίσεων , η κατάργηση των εργολαβιών , νέες
προσλήψεις , μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι,

Το ΕΑΜ δεν εκπλήσσεται για την στάση της ΔΑΚΕ και του ΜΕΤΑ.
Δεσμευόμαστε πως το επόμενο διάστημα θα αναπτύξουμε δράσεις και πρωτοβουλίες , θα μιλήσουμε εργαζόμενο στον εργαζόμενο έτσι ώστε από τα κάτω, με πρωτοβουλία των ίδιων των εργαζομένων να πιεστεί ο κυβερνητικός
εργοδοτικός συνδικαλισμός και να συρθεί το θέλει - δεν θέλει , του αρέσει δεν του αρέσει , και να παλέψουμε για τα δίκαια αιτήματα μας.


                  ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ

                                          Ε.Α.Μ









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους