Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΛΑΡΚΟ - Πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Σωματείου με την Διοίκηση της εταιρίας - Ολες οι εξελιξεις...

Στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε: 
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ 
ΛΑΡΥΜΝΑ: 13-10 2016
ΕΔΡΑ: ΛΑΡΥΜΝΛ ΛΟΚΡΙΔΑΣ
ΑΡ. ΕΓΚΡ. ΑΠΟΦΑΣΗΣ 106/84
ΑΡ. ΤΗΛ.: 2233041403 /44437
ΑΡ.ΦΑΞ: 2233041164
somατiolarcosel@gmαil.com
Αρ. Πρωτ.: -238 -

                                  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι,


Πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Σωματείου με την Διοίκηση της εταιρίας (12-10-2016). Τα θέματα που μπήκαν από το Σωματείο ήταν:
Πορεία εταιρίας - Επιχειρησιακή Σύμβαση (βάσει της επιστολής 132/24-09-2015 του Σωματείου ) - Εργολαβίες.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ: Η Διοίκηση μας είπε ότι το έτος 2015 έκλεισε με 63 εκατομμύρια μείον . Η περιστολή δαπανών που έχει εφαρμόσει απέδωσε γιατί ο προβλέψεις ήταν χειρότερες του τελικού αποτελέσματος.







Το πρώτο εξάμηνο του έτους 2016, το κόστος έπεσε στις 12 χιλ. ευρώ ανά τόνο Νικελίου.
Οι εκτιμήσεις της Διοίκησης για το 2016 είναι 70 εκατομμύρια μείον.
Για το θέμα της ΔΕΗ: Μέσα στο Νοέμβριο περιμένουμε τα αποτελέσματα από την Διαιτησία. Θετική εξέλιξη η συμφωνία μεταξύ του Αλουμινίου και της ΔΕΗ για την κιλοβατώρα. Η ΑΑΡΚΟ πληρώνει 500 χιλ. μηνιαίως συν τα κέρδη από την
διακοψημότητα δηλ. 600 χιλ. περίπου τον μήνα , οπότε η τιμή της κιλοβατώρας από 61 ευρώ έχει πέσει στα 55 ευρώ περίπου.
Για το business plan : Φτιάχτηκε από τη Διοίκηση για να φανεί ότι η εταιρία έχει προοπτική και μέλλον. Σαν εργαζόμενοι τοποθετηθήκαμε τι γίνεται σχετικά με την
αναφορά στο μισθολογικό κόστος (16 εκατό μ. περικοπές) . Η απάντηση είναι ότι το μισθολογικό κόστος δεν το έχουν θίξει και ότι θα υπάρχουν αλλαγές στο business plan , που αυτή τη φορά θα παρουσιαστεί στα Σωματεία.

Για το θέμα των κρατικών ενισχύσεων: 
Δεν έχει προκύψει τίποτα νεότερο.

Για το θέμα του Ασφαλιστηρίου Συμβολαίου της GENERALI και το άνοιγμα που υπάρχει που είναι περισσότερο από 1,5 εκατό μ. ευρώ , τοποθετηθήκαμε και είπαμε ότι είναι ένα από τα μεγαλύτερα κεκτημένα των εργαζομένων και απαιτούμε βάσει του συμβολαίου να καταβληθούν τα χρήματα. Από τον Ιούλιο του 2016 είχε υποσχεθεί η Διοίκηση ότι θα καταβάλλει 500 χιλ. ευρώ . Ακόμα δεν έχουν καταβληθεί και μας υποσχέθηκαν ότι θα μπουν το Νοέμβριο.

Για το θέμα της Επ.Σ.Σ.Ε: Το Σωματείο τόνισε για άλλη μια φορά τις ανισότητες που έχουν δημιουργηθεί όλα τα προηγούμενα χρόνια και ζήτησε από τη Διοίκηση να
ξεκινήσουν ΑΜΕΣΑ οι διαπραγματεύσεις για την Επ.Σ.Σ.Ε . Η εταιρία απάντησε ότι θα ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.

Για το θέμα των εργολαβιών: Το Σωματείο ζήτησε οι συνάδελφοι της Μηχανολογικής Συντήρησης , οι συνάδελφοι στους καθαρισμούς και οι συναδέλφισσες καθαρίστριες να ενσωματωθούν στο μόνιμο προσωπικό .

Η απάντηση είναι ότι είναι πολύ δύσκολο αυτή την εποχή να γίνουν προσλήψεις γιατί η εταιρία είναι στο κόκκινο. Το μόνο που μπορεί να γίνει τώρα είναι να μετακινηθούν κάποιοι συνάδελφοι που περισσεύουν από άλλους εργασιακούς
χώρους για να καλύψουν την παραγωγή (οικειοθελείς μεταθέσεις).

ΟΜΟΦΩΝΑ το Σωματείο δεν δέχεται την εργολαβοποίηση. Ζητάει να υπάρχουν προσλήψεις αορίστου χρόνου. Λεν θα δεχτούμε πάλι εργολάβους να προσλάβουν προσωπικό. Το απόστημα αυτό έσπασε και δεν επανέρχεται. Το Σωματείο μας επιμένει ότι πρέπει να ξεκινήσουν οι προσλήψεις από την Μηχανολογική Συντήρηση.

• Δύο θέματα που μπήκαν πριν το τέλος της συνάντησης :

Το ένα είναι να χορηγηθούν τα γάλατα στους συναδέλφους που είναι στις εργολαβίες και δεν παίρνουν μέχρι σήμερα.

Το δεύτερο θέμα είναι για την τοποθέτηση της κάμερας στην Πύλη 210.

Απαιτήσαμε να βγει η κάμερα από την Πύλη 210 γιατί μας θυμίζει εποχές παλιές και μαύρες. Η κάμερα αυτή να μπει σε σημεία που δεν φυλάσσονται.
Για τα δύο θέματα αυτά είναι ΟΜΟΦΩΝΟ όλο το Δ.Σ του Σωματείου.


                ΜΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ

                                     ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
   




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους