Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΛΑΡΚΟ ΣΤΙΣ 26/10 ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΙΩΝ

Στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε: 
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΣΥΓΚΟΛΛΗΤΩΝ ΕΡΓ/ΧΝΙΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ  
Ν Ο Μ Ο Υ Φ Θ Ι Ω Τ Ι Δ Α Σ
ΕΔΡΑ: ΛΑΜΙΑ ΠΛ. ΔΙΑΚΟΥ ΕΡΓ. ΚΕΝΤ. ΦΘΙΩΤ ΑΡΙΘ.ΕΓΓΡ. ΒΙΒΛ.ΕΠΑΓΓ.ΣΩΜ.ΠΡΩΤ.ΛΑΜΙΑΣ 46/95
EMAIL: politiskp@gmail.com Τηλ: 6937887924
Αρ.Πρωτ. -101- ΛΑΡΥΜΝΑ 24/ 10/2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Έχουμε ζητήσει δυο φορές συνάντηση με την Διοίκηση και την Διεύθυνση για να συζητήσουμε συγκεκριμένα θέματα που τους έχουμε κοινοποιήσει στις επιστολές μας και είναι:





  • Κατάργηση των εργολαβιών και ενσωμάτωση όλων των εργαζομένων από τις εργολαβίες στην ίδια τη ΛΑΡΚΟ με Σύμβαση Αορίστου χρόνου. (Όλων των εργολαβιών , Συντήρηση – Καθαρισμοί – Καθαρίστριες – Φύλακες).
  • Υπογραφή Επ.Σ.Σ.Ε μεταξύ της ΛΑΡΚΟ και του Επιχειρησιακού Σωματείου σύμφωνα με τα αιτήματα που έχουν διαμορφωθεί στις Γενικές Συνελεύσεις των εργαζομένων. (Β.Μ – Τριετίες – χρήματα αναβαθμίσεων).
  • Ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας μέσα από τον εκσυγχρονισμό και την συντήρηση του εργοστασίου , την αξιοποίηση των επιστημόνων ΑΕΙ και ΤΕΙ που εργάζονται ήδη στη ΛΑΡΚΟ ως εργάτες ή απλοί τεχνίτες , την αξιοποίηση του υπάρχοντος εργατοτεχνικού και Διοικητικού προσωπικού , την πρόσληψη με σταθερούς όρους εργασίας και δικαιώματα νέων εργαζομένων σε θέσεις παραγωγής, συντήρησης , Διοικητικές , επιστημονικές και καθαριότητας.
  • Δημιουργία οργανογράμματος σε συνεργασία με τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες που να παίρνει υπόψη την 10ετία του 1980 όπου οι εργαζόμενοι στο ίδιο εργοστάσιο και 35 χρόνια πριν, που ήταν πιο καινούριο, ξεπερνούσαν τους 1200. Είναι η μοναδική 10ετία που δεν είχαμε σοβαρά ατυχήματα και μηδενικά θανατηφόρα.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Δυο φορές έχουμε ζητήσει συνάντηση μαζί τους και μας «έχουνε γράψει στα παλιά τους τα παπούτσια». Μας αποφεύγουν «όπως ο διάολος το λιβάνι».
Μας αποφεύγουν γιατί δεν μπορούν ούτε να δουν κατάματα τους εκπροσώπους αυτών που παράγουν τον πλούτο στη ΛΑΡΚΟ και για αντίτιμο τους δίνουν εργασία γαλέρας στις εργολαβίες και μισθούς πείνας.

Μας αποφεύγουν γιατί τι να μας πουν;
  • Ότι είναι ωραία στον εργολάβο;
  • Ότι τα χρήματα που παίρνουμε είναι αρκετά;
  • Ότι είμαστε υπεράριθμοι;
  • Ότι το εργοστάσιο είναι ασφαλές και υγιεινό;

Τι να μας απαντήσουν.
Στο γιατί δεν παίρνουν γάλα εργαζόμενοι στις εργολαβίες όπως άτομα στη συντήρηση , οι καθαρίστριες, οι καθαρισμοί , οι φύλακες στο λιμάνι;
Στο γιατί δεν δίνουν τα εγκαταλελειμμένα σπίτια στους οικισμούς και όταν τα δίνουν αυτά θέλουν χιλιάδες ευρώ από το υστέρημά των εργαζομένων για να γίνουν κατοικήσιμα , ενώ την ίδια στιγμή των υψηλόβαθμων στελεχών συντηρούνται με έξοδα της ΛΑΡΚΟ.
Ντρέπονται φαίνετε να μας πουν κατάματα πως υλοποιούν την πολιτική της κυβέρνησης που υπερασπίζεται και αυτή ,όπως οι προηγούμενες, τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων σακατεύοντας τους εργαζόμενους.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Άλλη επιστολή για συνάντηση με την Διοίκηση και την Διεύθυνση δεν στέλνουμε.
Μαζί με την υπομονή μας τελείωσε και το μελάνι. Το γεγονός ότι ετοιμάζουν νέο διαγωνισμό για τις εργολαβίες ξεχείλισε το ποτήρι . Τώρα είναι η ώρα των εργαζομένων.

Συνεδρίασε το Δ.Σ. του Συνδικάτου μας και αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ:
  • Την συμμετοχή των μελών μας στην ήδη προκηρυγμένη στάση εργασίας που έχει αποφασίσει να πραγματοποιήσει το Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ τις 4 τελευταίες ώρες κάθε βάρδιας την Τέταρτη 26/10/2016.
  • Να στείλουμε κάλεσμα συντονισμού στο Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ για πραγματοποίηση συγκέντρωσης στην πύλη 2 – 10 την ίδια μέρα και ώρα 10:00 και πραγματοποίηση πορείας μέχρι τα νέα γραφεία με κεντρικό σύνθημα «απαιτούμε εδώ και τώρα κατάργηση του σκλαβοπάζαρου των εργολαβιών».

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Σας καλούμε όλους να συσπειρωθείτε στο Συνδικάτο μας.
Σας καλούμε να γίνουμε μια γροθιά, εργαζόμενοι στις εργολαβίες και στην ίδια την ΛΑΡΚΟ να δώσουμε το παρόν στην συγκέντρωση γιατί η απάντηση στα δυσβάσταχτα βάσανα που βιώνουμε για να κερδοφορούν οι λίγοι είναι μόνο ο αγώνας . Άλλος δρόμος δεν υπάρχει.



                                  Για το Δ.Σ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ      Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΝ.       ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ ΣΤΑΥ.






1 σχόλιο:

  1. ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΤΟΜΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΦΙΑΧΝΟΥΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΟΛΙΓΩΝ ΜΕΛΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΙΣΑ ΙΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΣΥΡΟΥΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΙΑΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΕΙΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ. ΣΑΣ ΠΑΡΑΣΥΡΟΥΝ ΑΤΟΜΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΕΡΓΟΙ. ΜΗΝ ΠΕΦΤΕΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ . ΑΙΣΧΟΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣΤΕΛΕΧΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους