Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ: Κατάσχεση των τραπεζικών λογαριασμών

Το γεγονός ότι διάφοροι νόμοι ψηφίζονται για την προστασία των θέσεων εργασίας δεν σημαίνει καθόλου ότι η Γενική Γραμματεία Εσόδων έχει σκοπό να τους λάβει υπόψη της. Αντίθετα, στη βάση των ανειλλημμένων υποχρεώσεων για τη δημοσιονομική σταθερότητα, χωρίς κανένα δισταγμό μαζεύει στα χέρια της όλους τους οικονομικούς πόρους της χώρας, ανεξαρτήτως των επιπτώσεων στην απασχόληση, την ύφεση κλπ.
Μπορεί η CITIGROUP να ανεβάζει πλέον την ύφεση για το 2016 στο -1,2%, η κυβέρνηση επιμένει ότι θα έχει ανάπτυξη (δίκαιη μάλιστα) 0,5%.





Όχι παράδοξο, την 1η Ιούλη κατά την εκδίκαση της πτωχευτικής διαδικασίας των εταιρειών ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ το μισό δημόσιο κατήλθε με την πρόταση υπέρ της πτώχευσης και της ένταξης των εταιρειών στο άρθρο 99, ενώ το υπουργείο οικονομικών μέσω του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους κατά της πτωχευτικής διαδικασίας.
Κάτι ανάλογο καταγγέλει το σωματείο εργαζομένων στα Ναυπηγεία της Ελευσίνας, όπου παρά ρυθμίσεις νόμου το υπουργείο οικονομικών κατάσχεσε τους τραπεζικούς λογαριασμούς της εταιρείας με αποτέλεσμα ουδείς να μπορεί να πληρωθεί πλέον.

(με κλικ διβάζετε το δελτίο τύπου του σωματείου)

Το μόνο που μένει είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να καταγγείλει το υπουργείο οικονομικών, όπως έκανε και στη περίπτωση ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους