Κυριακή 10 Ιουλίου 2016

ΣΥΡΙΖΑ: Η επανάσταση έλαβε τέλος

Γράφει ο ΒΗΜΑτοδότης
Όλα αυτά τα κινηματικά, τα αντισυστημικά, τα ακτιβιστικά και άλλα «επαναστατικά» που περιέχονταν στο Καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ εξαφανίζονται, όπως είχαν εξαφανιστεί και οι συνιστώσες. Πληροφορίες από την Κουμουνδούρου αναφέρουν ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ «η επανάσταση έλαβε τέλος», τώρα που βρίσκεται στην εξουσία. 
Για να διεκδικήσει και πάλι την εξουσία, αναγκάζεται να κάνει μεγαλοπρεπέστατη κωλοτούμπα και αλλάζει το... 




Καταστατικό. 


Με το προτεινόμενο Καταστατικό έρχεται πιο κοντά στη συστημική κυβερνητική πραγματικότητα, αφού απαλείφονται ολόκληρες παράγραφοι που παραπέμπουν στην περίοδο που το κόμμα ήταν στην αντιπολίτευση. 

Για παράδειγμα, δεν φαίνεται να αρέσει στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ότι η προοπτική του Σοσιαλισμού αποτελεί στρατηγικό στόχο του κόμματος. 

Και τι έκαναν νομίζετε; 

Διέγραψαν ολόκληρη παράγραφο που περιέγραφε ότι ο κεντρικός στόχος που θέτει το κόμμα είναι «η ανατροπή της κυριαρχίας των δυνάμεων του νεοφιλελευθερισμού και των μνημονίων». Δηλαδή, με δυο λόγια, ήταν δυνατόν να διατηρήσουν τέτοια παράγραφο στο Καταστατικό; 

Ήταν σαν να πολεμούσαν το ίδιο το κόμμα τους. Επίσης διαγράφουν τη φράση ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται και παρεμβαίνει παντού, μέσα στους θεσμούς και έξω από αυτούς, στους δρόμους και στα κινήματα των πλατειών, στις πόλεις και στα χωριά, στους χώρους δουλειάς, στις πολιτιστικές δράσεις και στην πάλη των ιδεών, στη δημόσια σφαίρα και στο Διαδίκτυο».


 Απο: ΒΗΜΑτοδότης




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους