Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Δύο στις τρεις λεσβίες ή bi γυναίκες πέφτουν θύματα διακρίσεων στον χώρο εργασίας

Επίσης, στην συντριπτική τους πλειοψηφία δεν μιλούν ανοιχτά για τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό στη δουλειά τους.
Δύο στις τρεις λεσβίες ή bisexual γυναίκες έχουν πέσει θύματα διακρίσεων στον χώρο εργασίας τους, αποκαλύπτει μια νέα έρευνα που διεξήχθη για λογαριασμό των British LGBT Awards.





Στην εν λόγω έρευνα συμμετείχαν 1.200 γυναίκες από το Ηνωμένο Βασίλειο, που είτε έλκονται αποκλειστικά από το δικό τους φύλο είτε και από τα δύο. Το 64% των συμμετεχόντων δήλωσαν ότι έχει βιώσει δυσμενή μεταχείριση στη δουλειά τους λόγω των σεξουαλικών τους προτιμήσεων, η οποία μάλιστα είχε διάφορες μορφές, από διακρίσεις και ανάρμοστες εκφράσεις μέχρι αποκλεισμό από ευκαιρίες και bullying από συναδέλφους.

Το 73% των γυναικών που πήραν μέρος στην έρευνα δεν μιλούν ανοιχτά για τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό στον χώρο εργασίας τους, καθώς φοβούνται τα παραπάνω φαινόμενα, ενώ στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι συμμετέχουσες πιστεύουν ότι χρειάζονται περισσότερο ισχυρά πρόσωπα λεσβιών γυναικών σε διευθυντικές θέσεις, ώστε να δώσουν θάρρος και σε άλλες γυναίκες να μιλήσουν ανοιχτά για τις προτιμήσεις τους.

Σύμφωνα με την Sarah Garrett, ιδρύτρια των British LGBT Awards, τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι, παρόλο που έχει συντελεστεί πρόοδος για τα δικαιώματα της LGBT κοινότητας τα τελευταία χρόνια, οι ομοφυλόφιλες γυναίκες αντιμετωπίζουν ακόμα αρκετά προβλήματα αναφορικά με την κοινωνική αποδοχή.

Απο: protothema.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους