Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΜΕΤΑΛΛΟΥ 28/11/2015

                   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΜΕΤΑΛΛΟΥ 


              ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:

Νέο «φιλί της ζωής» για τη ΛΑΡΚΟ

                                                     Της Αθηνάς Καλαϊτζόγλου
Νέα προθεσμία ως τις 4 Δεκεμβρίου έχει πάρει η ΛΑΡΚΟ, προκειμένου να τακτοποιήσει τις οφειλές της προς τη ΔΕΗ, για να αποφευχθεί ο κίνδυνος διακοπής της ηλεκτροδότησης της. Σύμφωνα με πληροφορίες του liberal.gr, η διοίκηση της ΛΑΡΚΟ έχει αποφασίσει να καταβάλει ως το τέλος της εβδομάδας ποσό 1,5 εκατ. ευρώ, ως μέρος των ληξιπρόθεσμων χρεών της προς τη ΔΕΗ από το 2014 ως σήμερα, τα οποία υπολογίζει σε 20 εκατ. ευρώ. Ταυτόχρονα, παραπέμπεται στη Διαιτησία το μεγαλύτερο ποσό των οφειλών της ΛΑΡΚΟ προς τη ΔΕΗ, ύψους 148 εκατ. ευρώ, που αφορούν σε προηγούμενες καταναλώσεις, ήτοι, από 1/7/2010 έως 31/12/2013.

Παραγωγική... αντεπίθεση: Ξανά σε λειτουργία 160 εργοστάσια

Σχέδιο με στόχο να λειτουργήσουν πάλι 160 βιομηχανίες ακόμη και μέσα στο 2016 καταρτίζει η κυβέρνηση, σε συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα και την Τράπεζα Πειραιώς.
Παράλληλα υπάρχουν άλλες 70 βιομηχανικές επιχειρήσεις οι οποίες μπορούν να τεθούν σε λειτουργία στα επόμενα χρόνια. Πρόκειται για ένα πρωτότυπο πρόγραμμα ενίσχυσης της βιομηχανικής δραστηριότητας που τρέχει στη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων... 

Αρχίζει η σκληρή μάχη για την προίκα του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων

Σε ενδοκυβερνητική αλλά και ελληνοευρωπαϊκή διελκυστίνδα ισχύος με σκληρό παρασκήνιο εξελίσσεται η ίδρυση και λειτουργία του νέου Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων.

Από τη μία στον ΣΥΡΙΖΑ ερίζουν τουλάχιστον τρία στρατόπεδα για τον έλεγχό του και από την άλλη οι δανειστές είναι αποφασισμένοι να μην αφήσουν το Μαξίμου να κάνει ότι θέλει. Και την ίδια ώρα παραμένει άγνωστο ακόμα τι θα περιληφθεί σε αυτό το Ταμείο και ειδικά εάν θα απορροφήσει το ΤΑΙΠΕΔ και το ΤΧΣ ως θυγατρικές.
Μείζον ζήτημα όμως είναι και τα κόστη λειτουργίας του ταμείου καθώς οι αμοιβές του παρελθόντος σε συμβούλους του ΤΑΙΠΕΔ και τα άλλα έξοδα...  

No Comments...

                                 Οι αριστερόχειρες μαχαιρώνουν υπέροχα!



Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Η ΔΕΗ πουλά την Ελλάδα

Κατερίνα Γκαράνη, Γιάννης Λαζάρου  
Τελικά κατάφεραν να μάς βάλουν σε σημείο να διαπραγματευόμαστε τα αδιαπραγμάτευτα. Και το χειρότερο, έστρεψαν το θέμα της πώλησης των υδάτινων πόρων της χώρας αλλά και των πιο εύφορων πεδιάδων προς τα εκεί που ήθελαν: Σε συνδικαλιστική διεκδίκηση των υπαλλήλων της ΔΕΗ. Η ΔΕΗ ως επιχείρηση είναι μία τελειωμένη υπόθεση από την εποχή που ο Σημίτης την έβαλε στο χρηματηστήριο (χωρίς να υπάρχει ουδεμία αντίδραση από πουθενά) το 2001 αλλά και πέρασε την δημόσια γη στην Επιχείρηση ΔΕΗ.
Από εκείνη την στιγμή οι μέτοχοι είχαν μερίδιο σε ελληνικά εδάφη. Στα χνάρια της ιταλικής πρώην δημόσιας επιχείρησης ηλεκτρισμού (ENEL), η οποία από το 1998 αλωνίζει σε όλο τον κόσμο παίρνοντας την διαχείριση της ηλεκτρικής ενέργειας, ο Σημίτης άνοιξε τον δρόμο για την ιδιωτικοποίηση της ηλεκτρικής ενέργειας τις εποχές που εμείς δεν γνωρίζαμε τι σημαίνει κρίση, αλλά οι σκηνοθέτες της κρίσης ετοίμαζαν το έδαφος.

ΣΥΡΙΖΑ: Η φάρσα της αναπαλαίωσης του ΠΑΣΟΚ έγινε η νέα τραγωδία…

Έχουμε υπογραμμίσει πολλές φορές:
«Ο πασοκισμός αποτελεί την ακρότατη παρασιτική εκβλάστηση της καθεστωτικής σαπίλας και της επαρμένης μπουρδολογίας και ηλιθιότητας: Την έπαρση της καθεστωτικής αυθάδειας, του ψεύδους, της απάτης, της ακατάσχετης ανοησίας…».
Σήμερα ο πασοκισμός …διοχετεύτηκε και εκφράζεται, σαν καρικατούρα, στην «αριστερή» κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ: Η μακάβρια φάρσα της ιστορίας…

Έχουμε, επίσης, τονίσει πολλές φορές τούτο:
«Το ‘’λίπος’’ της παρασιτικής αχρειότητας έχει γίνει καθεστώς στο ΠΑΣΟΚ και δεν καίγεται με τίποτα: 

Όταν ακούς «Invest in Greece» μην χαίρεσαι

Γράφει η  Θεοδοσία Μπατάλα
Τον Φεβρουάριο του 2015, ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Άλαν Γκρίνσπαν δήλωσε πως η Ελλάδα θα εγκαταλείψει το ευρώ και ότι το κοινό νόμισμα θα καταρρεύσει. Ένα μήνα αργότερα, ο επενδυτής- “φιλάνθρωπος” Τζορτζ Σόρος δήλωσε ότι η Ελλάδα θα βούλιαζε κάτω από τον υπόνομο! Τον Ιούλιο του 2015 ο πρόεδρος του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών, Marcel Fratzscher, χαρακτήρισε την Ελλάδα ως "πολιτική και οικονομική καταστροφή αφού θα επανέλθει στην απόγνωση της δραχμής”.
Ωστόσο η Ελλάδα αναδείχτηκε σε νικήτρια επενδύσεων ήδη από το τέλος του 2014, η κορυφαία ερμηνεύτρια του χρέους στη ζώνη του ευρώ από τον Ιανουάριο του 2015 και το καλύτερο περιουσιακό στοιχείο στον κόσμο από τον Ιούλιο του 2015. 

Ε.Κ.Θ. - ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ‏


Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Η ανησυχία των εργαζομένων και των συνδικαλιστικών σωματείων της ΛΑΡΚΟ αυξάνεται...

                                                      Εφημ. ΗΜΕΡΑ 27/11/2015
Για επαναφορά των σεναρίων τριχοτομησης της εταιριας έκανε λογο συμφωνα με πληροφοριες το ΤΑΙΠΕΔ στην συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των σωματειων της ΛΑΡΚΟ.
Ιδιαίτερα ανησυχητικές ήταν οι απαντήσεις που έλαβαν από τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ οι εκπρόσωποι των σωματείων
εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στη συνάντηση που είχαν τη χθεσινή μέρα και στο πλαίσιο των επαφών με κάθε αρμόδιο που έχουν ζητήσει και σε μια προσπάθεια να έχουν ενημέρωση σχετικά με το μέλλον της εταιρείας.
Σύμφωνα με πληροφορίες στη συνάντηση... 

Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: Όχι στο ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ


Στο ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ και των άλλλων Ελληνικών Χαλυβουργιών αναφέρθηκε μιλώντας στις 7/5/2015 στην Επιτροπή Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς.


Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΛΑΡΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ...

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΛΑΡΚΟ
  • Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ ΛΑΡΥΜΝΑ (ΣΕΛ)
  • Ένωση Εργαζομένων Εταιρίας «ΛΑΡΚΟ» Α.Ε. Μεταλλεία Ευβοίας
  • Σωματείο Εργαζομένων Μεταλλωρύχων ΛΑΡΚΟ ο «ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ»
  • Σωματείο Εργαζομένων στα Λιγνιτωρυχεία Σερβίων της Εταιρίας «ΛΑΡΚΟ» Α.Ε.
  • Συνδικαλιστικό Σωματείο Εργαζομένων «ΛΑΡΚΟ» Α.Ε. (Αθήνα) 27/11/2015
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Την Δευτέρα 23/11/2015 πραγματοποιήθηκε συνάντηση όλων των Σωματείων με την Διοίκηση της ΛΑΡΚΟ.
Πρώτα από όλα ζητήθηκε από την Διοίκηση να πάρει θέση σχετικά με το θέμα των τελευταίων δόλιων δημοσιευμάτων που έχουν ως στόχο πρώτα την αμαύρωση της εικόνας της Εταιρίας στην κοινωνία και τους προμηθευτές της και εν συνεχεία την κατάρρευση και το κλείσιμό της.
Η απάντηση της Διοίκησης ήταν ότι εξαρχής δεν επιθυμούσαν να μπουν σε αυτό το παιχνίδι των δημοσιευμάτων διότι έτσι δημιουργείς περισσότερο κακό. Παρόλα αυτά έδωσαν ένα κείμενο σε δημοσιογράφο της Καθημερινής ως απάντηση των δημοσιευμάτων, το οποίο όμως παραποιήθηκε και παρουσιάστηκε με εντελώς διαφορετικό τρόπο στην εφημερίδα.
Η απάντηση των εργαζομένων σε αυτό ήταν δυναμική και απαίτησαν από την Διοίκηση να κινηθεί τόσο νομικά απέναντι σε αυτούς που διασπείρουν ανυπόστατα δημοσιεύματα όσο και επικοινωνιακά αποκαθιστώντας την αλήθεια με δικά της δημοσιεύματα.

Το πρωτοσέλιδο της ΗΜΕΡΑΣ 27/11/2015


Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΓΕΡΑΝΙΣΤΩΝ ΛΑΡΚΟ 26/11/2015

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ - ΜΗΧΑΝΟΔΗΓΩΝ ΜΗΧΑΝΗΝΙΑΤΩΝ ΚΑΙ
ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΩΝ ΑΝΥΨΩΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ
ΚΑΙ ΒΟΗΘΩΝ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ «ΛΑΡΚΟ»
ΑΡΙΘ. ΕΓΚΡΙΤΙΚΗ! ΑΠΟΦΑΣΕΩΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ 42/91
ΓΡΑΦΕΙΑ : ΛΑΡΥΜΝΑ - ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2233041640
Αρ. Πρωτ.: 135 ΛΑΡΥΜΝΑ: 26/11/2015

                                   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι,

Ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της εταιρίας να παραβρεθούμε στην συνάντηση με τα υπόλοιπα Σωματεία της ΛΑΡΚΟ για την πορεία της εταιρίας και την οικονομική της κατάσταση, δώσαμε το παρών. Αμέσως τέθηκε θέμα από τον Πρόεδρο του σωματείου ΣΕΛ κ. Κορέντζελο στον
Πρόεδρο της εταιρίας γιατί προσκάλεσε και το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ, και μάλιστα απείλησε να αποχωρήσει προσπαθώντας να μας απαξιώσει.
Ο Πρόεδρος απαντώντας του είπε: Έχουν ίσα δικαιώματα στην ενημέρωση όπως όλα τα υπόλοιπα Σωματεία.
Ποιος είναι ο λόγος που δεν μας θέλει το Σωματείο ΣΕΛ στις συναντήσεις με την Διοίκηση της Εταιρείας; Τα συμπεράσματα δικά σας.
Τα θέματα που συζητήθηκαν είναι τα εξής:

ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΑ ΜΑΣ ΝΑΧΕΤΕ........


Γράφει ο  Αντώνης Λαμπρινίδης
Εδώ και μερικούς μήνες τα περίφημα μεγάλα Κανάλια και ΜΜΕ και οι διάφορες πολιτικές φατρίες ανεπάγγελτων και καιροσκόπων αποτυχημένων επαγγελματιών, που κατέληξαν να εξασκούν το επάγγελμα του βουλευτή με την δική μας ανοχή και απύθμενη βλακεἰα, έχουν εξαπολύσει ένα άνευ συναγωνισμού προπαγανδιστικό αγώνα, σαν λυκόσκυλα του Μπέϊσκερβιλ του Άρθρουρ Κόναν Ντόϋλ, προσπαθώντας να μας πιπιλίσουν το μυαλό ότι όποια σύνταξη και εάν παίρνουμε, την παίρνουμε καταχρηστικά και προκειμένου να σωθεί η χώρα μας πρέπει να συμβούν 2 πράγματα. Ή να πεθάνουμε και να πάψουμε να παίρνουμε σύνταξη, ή να μας την κόψουν στο ελάχιστο ίσα να φθάνει για λίγα φάρμακα και για κανένα κουλούρι και ίσα ίσα για να διατηρούμαστε σαν σβησμένες λαμπάδες στο πρόσωπο αυτής της γής.

Η σεξουαλική παρενόχληση των γυναικών στο χώρο εργασίας

Η σεξουαλική παρενόχληση είναι μορφή έμφυλης βίας που προσβάλλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και παραβιάζει την αρχή της ίσης μεταχείρισης μεταξύ γυναικών και αντρών καθώς και θεμελιώδη δικαιώματα του ατόμου στην εργασία.
Ως εκ τούτου δεν αφορά μόνο το θύμα αλλά αποτελεί παράλληλα ένα κοινωνικό πρόβλημα καθώς η εργασιακή ιεραρχία χρησιμοποιείται ως κυριαρχία που διασύρει την προσωπικότητα του θύματος, δημιουργεί ψυχολογικά και εργασιακά προβλήματα στα θύματα αλλά και στους μάρτυρες, επιδεινώνει τις εργασιακές συνθήκες και σχέσεις και τελικά επηρεάζει όλο το σύστημα (το άτομο, την ομάδα, την επιχείρηση ή οργανισμό).
Οι συνέπειες της σεξουαλικής παρενόχλησης

Ανεβαίνει ο υδράργυρος στα εργασιακά


Ρεπορτάζ: Μαυρούλη Αργυρώ
Ξεκινάει ο διάλογος για την επανεξέταση της εργασιακής νομοθεσίας στη χώρα με το θέμα των ομαδικών απολύσεων, του συνδικαλιστικού νόμου και κυρίως ο τρόπος κήρυξης των απεργιών να έρχονται εκ νέου στο προσκήνιο.

Μια πανοραμική άποψη της Λάρυμνας






ΔΕΙΤΕ  ΠΑΡΑΚΑΤΩ:










Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Θα σας τονώσουν την αυτοπεποίθησή σας στη δουλειά - 5 εγγυημένα τρικ

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΕΡΕΥΝΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΩΝ
Πολλοί ταλαντούχοι άνθρωποι με επιμονή και υπομονή, δεν καταφέρνουν να πετύχουν όσα ονειρεύονται στον εργασιακό τους τομέα, γιατί τους λείπει η αυτοπεποίθηση.
Mε μικρά καθημερινά τρικ να τονώσουμε την αυτοπεποίθησή μας και να νιώσουμε σίγουροι για τις δυνατότητές μας. 

Γενική απεργία στις 3 Δεκεμβρίου αποφάσισε η ΓΣΕΕ

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ 
Με νέα 24ωρη απεργία απαντούν τα συνδικάτα στην ψήφιση του προϋπολογισμού, αλλά και των αλλαγών στο Ασφαλιστικό. Η ΓΣΕΕ ανακοίνωσε την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου. 
Ανάλογη κινητοποίηση και από το ΠΑΜΕ...
Στην ανακοίνωση της ΓΣΕΕ μετά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής αναφέρεται:

Γιατί καταρρέουν τα κόμματα;

Γράφει ο Ceteris Paribus
Η κρίση στη ΝΔ έχει πάρει πλέον γελοιογραφικές όψεις. Βέβαια, δεν είναι κάτι το πρωτοφανές. Πριν τη ΝΔ, κατέρρευσε το πάλαι ποτέ κραταιό ΠΑΣΟΚ, ο άλλος ισχυρός πολιτικός πυλώνας της Μεταπολίτευσης, χάνοντας σχεδόν 40 (!) ποσοστιαίες μονάδες εκλογικής επιρροής από το 2009 μέχρι το 2015.
Τέτοια πολιτική εκατόμβη, τέτοια «πολιτική χωματερή», και μάλιστα στο σύντομο από ιστορική άποψη χρονικό διάστημα μιας πενταετίας περίπου, δεν υπήρξε ξανά στην πρόσφατη ελληνική ιστορία. Και δεν μπορεί να γίνει κανένας σοβαρός πολιτικός σχολιασμός χωρίς μια προσπάθεια ερμηνείας του «φαινομένου».
Στην προσπάθεια μιας τέτοιας ερμηνείας, πολλές αιτίες πρέπει να αναζητηθούν και πολλοί λόγοι να εξεταστούν. Εμείς θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε κάποιες αιτίες που κατά τη γνώμη μας είναι θεμελιώδεις και έχουν μακροσκοπικό χαρακτήρα:

ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ ΣΕ ΣΩΜΑ ΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ


Τέλη Κυκλοφορίας: Αναρτήθηκαν στο TAXISnet

Αναρτήθηκαν στο TAXISnet τα σήματα των τελών κυκλοφορίας για το 2016. 
Οι κάτοχοι οχημάτων με τη χρήση των προσωπικών τους κωδικών θα εισέρχονται στο ΤΑΧΙS και, στη συνέχεια, κάνοντας κλικ στην εφαρμογή των τελών κυκλοφορίας, θα μπορούν να δουν και να τυπώσουν τα έντυπα. Η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά, μέσω του ιντερνέτ ή στα υποκαταστήματα των τραπεζών.
Οι κάτοχοι οχημάτων θα πρέπει να εξοφλήσουν τα τέλη έως και την 31 Δεκεμβρίου 2015. Διαφορετικά θα επιβαρύνονται με ποσό διπλάσιο των τελών.

No Comments...


Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Η αξία κάθε στιγμής έγκειται στην έντασή της...



Του Στέλιου Συρμόγλου
Και πολλοί Ελληνες τούτων των πολύ πικρών καιρών, μολονότι πασχίζουν να δώσουν την ύστατη μάχη με την πραγματικότητά τους, δεν γνωρίζουν πόσες στιγμές ασωτεύθηκαν χωρίς πλήρωση, χωρίς την απαραίτητη ένταση τους, με αποτέλεσμα κάποιοι τουλάχιστον να νιώθουν το πέρασμά τους από την ιστορία να είναι το μικρό χαλίκι που εξουσιάζεται από την παλίρροια...Τα τελευταία χρόνια η προβολή της ατομικότητας διεκδικεί τη θέση της στο δειγματολόγιο των αναγκών της καθημερινότητας, που ρυθμίζουν και το...   

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ στην εκδήλωση-βιβλιοπαρουσίαση του βιβλίου: "Το ΚΚΕ στον ιταλοελληνικό πόλεμο 1940-41"


Ποιοι μπορούν να βγουν τώρα στη σύνταξη πριν από τα 67

Πλήρη σύνταξη πριν από το 67ο έτος κλειδώνουν πολλές κατηγορίες εργαζομένων οι οποίοι είναι ασφαλισμένοι στα Ταμεία των μισθωτών, όπως ΙΚΑ και Δημόσιο, πολύ περισσότερο δε, αν προέρχονται από τα πρώην ειδικά ταμεία ΔΕΚΟ και τραπεζών.
Τα κλειδιά για να αποφύγουν την αύξηση των ορίων ηλικίας που ισχύουν από τις 19/8/2015 και μετά είναι:

Οι 12 χειρότερες συνήθειες για την ψυχική μας υγεία


Αυτό που μπορεί να κάνει κανείς είναι πραγματικά απλό. Κλείστε το τηλέφωνο, απενεργοποιήστε την τηλεόραση και δώστε προσοχή σε αυτό που κάνετε και σε αυτό που συμβαίνει γύρω σας. Επιτρέψτε στο μυαλό σας να επεξεργαστεί όλα όσα σας συμβαίνουν στον πραγματικό χρόνο (χωρίς να τα μποράζεστε με τους φίλους σας στα social media) και ίσως να είναι το καλύτερο πράγμα που μπορείτε  να κάνετε για την ψυχική σας υγεία.

Αληθινή ιστορία απο τον Σιγουρατζη - Νταλίκες 50 τόνων περνούσαν δίπλα μου...

Πόσους πρέπει να θρηνήσουμε


Αποφάσισα  σήμερα να πάω στην Αταλάντη να διεκπεραιώσω κάποιες συμβολαιογραφικές υποθέσεις μου.  Έπαθα την πλάκα της ζωής μου –οικονομικές δυσκολίες- σκέφτηκα θα πάω μέσω Προσκυνά .
Τι τόθελα ρε παιδιά  βλαστήμησα την ώρα και την στιγμή που το αποφάσισα.
Νταλίκες 50 τόνων περνούσαν δίπλα μου... 

Η μεγαλύτερη αναδιανομή πλούτου όλων των εποχών

Του Άγη Βερούτη
Αν δεν είσαι δημόσιος υπάλληλος, συνταξιούχος ή ολιγάρχης, η περιουσία σου θα δημευτεί.
Ψηφίζουν τη μεγαλύτερη αναδιανομή πλούτου όλων των εποχών.
Η κατάργηση της προστασίας της πρώτης κατοικίας εν μέσω κρίσης...   

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Αυστηρώς ακατάλληλο για νεοδημοκράτες


Φίλοι δεξιοί και εσείς ακόμη καραδεξιοί. 
Σήμερα δεν θα σας αρέσουν αυτά που θα διαβάσετε. 
Γι' αυτό και πηγαίνετε αλλού, εκεί που θα μιλάνε για την τιμή της παράταξης, για τους προαιώνιους εχθρούς της φυλής και άλλα εθνικοπατριωτικά. 
Η στήλη είναι σήμερα αυστηρά ακατάλληλη για νεοδημοκράτες.

Δηλώστε περιουσία και εισοδήματα γιατί ξεκινούν δεσμεύσεις

Από φέτος οι ρυθμίσεις που θα αλλάξουν τη ζωή μας.
Τρύφων Αλεξιάδης: «Εντός του 2015 οι ρυθμίσεις για αδήλωτα εισοδήματα και περιουσιολόγιο» - Το αφορολόγητο θα αυξάνεται με βάση τη χρήση πλαστικού χρήματος

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Αλεξιάδης είπε ότι θα δοθεί η τελευταία δυνατότητα στους πολίτες να δηλώσουν εισοδήματα που έχουν στο εσωτερικό ή και στο εξωτερικό και δεν έχουν συμπεριλάβει στις φορολογικές τους δηλώσεις. 

Πολιτική Κουζίνα: Στη ΝΔ κλαίνε πάνω από την καρδάρα με το χυμένο γάλα

                                              Σερβίρει ο Γιώργος Ευγενίδης
Μπορεί η ληξιαρχική πράξη θανάτου της ΝΔ να μην έχει βγει, πλην όμως ο ασθενής στέκεται μόνο με μηχανική υποστήριξη πλέον. Κάτι τέτοιο ήταν λίγο πολύ γνωστό σε όσους παρακολουθούν από κοντά τα γαλάζια τεκταινόμενα σε καθημερινή βάση-και όχι γιατί γουστάρουμε υποχρεωτικά, αλλά γιατί είναι η δουλειά μας. Πλέον, στη ΝΔ συνέβη κάτι, πολύ πιο σημαντικό από την ακύρωση μια εκλογικής διαδικασίας: όλα τα προβλήματα που συσσωρεύονταν κάτω από το χαλί με μαεστρία, όλα τα προηγούμενα χρόνια, βγήκαν μεμιάς έξω. Και όλο το πακέτο είναι αυτό που λένε οι Βρετανοί «too much to handle».

Φωτιά και λάβρα η δεύτερη λίστα προαπαιτούμενων

Πολιτική σπαζοκεφαλιά άνευ προηγουμένου έβαλε το Κουαρτέτο στην κυβέρνηση, πριν καλά - καλά συνέλθει από την παραζάλη των πρώτων τριγμών κατά την εφαρμογή του τρίτου Μνημονίου. Έτσι αντί μιας ήπιας λίστας προαπαιτούμενων, η δεύτερη δέσμη που «κλείδωσε» και πρέπει να εφαρμοστεί ως τα μέσα Δεκεμβρίου, συμπεριλαμβάνει σχεδόν τα πάντα.
Ακόμα και το Ασφαλιστικό, που έμεινε την τελευταία στιγμή εκτός της δεύτερης λίστας και πάει «πακεταρισμένο» στην τελική αξιολόγηση, που ξεκινά μέσα στο Δεκέμβριο, κρύβει πολλές παγίδες και νάρκες, καθώς η...  

Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Τα 19 χαράτσια του 2016

- Όλος ο κατάλογος   
«Φοροκαταιγίδα» 3,2 δισ. ευρώ θα «χτυπήσει» το 2016 φυσικά και νομικά πρόσωπα, μειώνοντας ακόμη περισσότερο εισοδήματα και κέρδη, σε μια αγορά που θα εξακολουθήσει να αναζητά «σταγόνες» ρευστότητας. Η κυβέρνηση «πιστή» στα όσα ζητούν οι δανειστές και υποχρεωμένη να εφαρμόσει κατά γράμμα τις «επιταγές» του τρίτου μνημονίου, συνεχίζει την πολιτική σκληρής λιτότητας.
Στο «στόχαστρο» θα μπουν οι 716 φοροαπαλλαγές που έχουν απομείνει και κοστίζουν στον προϋπολογισμό πάνω από 2,5 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση.

Σενάρια ίδρυσης νέου δεξιού κόμματος;

Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις, για την ακρίβεια πριν καλά καλά μεσημεριάσει, τα σενάρια διάσπασης της Νέας Δημοκρατίας και ίδρυσης νέου δεξιού κόμματος που ήδη κυκλοφορούσαν στο παρασκήνιο, ζωντανεύουν εξαιτίας της απίστευτης παρωδίας στην οποία εξελίχθηκε η σημερινή διαδικασία εκλογής προέδρου από τη βάση.
Εκτός από τη βαθιά κρίση αξιοπιστίας... 

No Comments...

OΓΕ - Aνακοίνωση για πολυνομοσχέδιο‏



Tο περιμένατε ότι αυτές είναι οι πιο επικίνδυνες δουλειές στον κόσμο;

Επικίνδυνες επιλογές καριέρας

Όταν σκέφτεστε τις πιο επικίνδυνες δουλειές στον κόσμο, σας έρχονται στο μυαλό ο θηριοδαμαστής ή ο κασκαντέρ. Υπάρχουν όμως και άλλες που είναι πιο επικίνδυνες από όσο είχατε ποτέ φανταστεί. 
Κάντε κλικ και μάθετε ποιες είναι αυτές. 

Ενώ το εισόδημα συρρικνώνεται, οι τιμές προϊόντων αντιστέκονται

Μύθος αποδεικνύεται η εκτίμηση πως το κόστος ζωής στην Ελλάδα έχει υποχωρήσει. Ακόμα και σήμερα, είμαστε «ακριβότεροι» στις τιμές σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ενώ το διαθέσιμο εισόδημα των Ελλήνων έχει συρρικνωθεί σημαντικά. Ετσι, σήμερα, έπειτα από μια εξαετία ύφεσης, ακόμα και ένα «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο ή ένα λίτρο βενζίνης πωλείται -έστω οριακά- ακριβότερα στην Ελλάδα σε σύγκριση με άλλες χώρες. Η πραγματικότητα, δε, είναι πιο σκληρή, καθώς σε επίπεδο απόλυτων τιμών η σύγκριση για αρκετά προϊόντα και υπηρεσίες αποκαλύπτει πως στη χώρα μας εξακολουθούν να υπάρχουν μερικές από τις ακριβότερες τιμές.

Ποιος είναι ο βασικός μισθός στις χώρες του κόσμου; – Πού βρίσκεται η Ελλάδα (ΦΩΤΟ)

Ο Οργανισμός για την Οικονομική Συνεργασία και την Ανάπτυξη δημοσίευσε στοιχεία για το ύψος του βασικού μισθού των εργαζομένων σε όλον τον κόσμο.
Όπως φαίνεται και από τον παρακάτω πίνακα η Αυστραλία και το Λουξεμβούργο παρέχουν τον υψηλότερο βασικό μισθό στους εργαζομένους τους-περισσότερα από 9 δολάρια την ώρα-,ενώ οι χειρότερα αμειβόμενοι εργαζόμενοι βρίσκονται στη Λετονία και το Μεξικό, όπου αμείβονται με λιλγότερα από δύο δολάρια την ώρα.
Η Ελλάδα βρίσκεται στο δεύτερο μισό της λίστας, με τον βασικό μισθό να ανέρχεται στα 4,42 δολάρια την ώρα.

Δείτε τη λίστα:

Δημόσιος κίνδυνος οι εκλεκτοί μας

Του Χρήστου Γιανναρά

Η ​​Ελλάδα βυθίζεται ανελέητα στη νέκρα της παρακμής, μοιάζει αδυσώπητο το ιστορικό της τέλος. Ολοι συζητάμε τα συμπτώματα – όσα χρόνια θυμάται καθένας μας τον εαυτό του: Την κακομοιριά, τη διάλυση, τη διαφθορά, την ιδιοτέλεια, τον πρωτογονισμό ακοινώνητων συμπεριφορών. Τα τελευταία έξι χρόνια, από το μοιραίο Καστελλόριζο και τον ανεκδιήγητο (εθνική συμφορά) τότε πρωθυπουργό μας, αναπαράγουμε πανικό, όπου βρεθούμε κι όπου σταθούμε. 

Tροχαίο σημειώθηκε νωρίτερα στην Εγνατία οδό...



Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

Η ψυχρή αλήθεια

“Κανένας δεν μπορεί να αγνοήσει έναν αποφασισμένο λαό, αλλά όλοι μπορούν να ποδοπατήσουν έναν τρομοκρατημένο λαό – όπως είναι οι Έλληνες σήμερα”.

Το παιχνίδι τελείωσε οριστικά. Δεν υπάρχουν πλέον ούτε σοβαρές προτάσεις, ούτε βιώσιμες, ρεαλιστικές λύσεις. Πόσο μάλλον αφού οι πολιτικές παρατάξεις της χώρας δεν κατανοούν πως πρέπει να καθίσουν όλες μαζί σε ένα τραπέζι, αμέσως, χωρίς ούτε λεπτό καθυστέρηση – αναζητώντας κάποια πιθανή διέξοδο στα γιγαντιαία προβλήματα μας, έστω στο χείλος της αβύσσου. Επιγραμματικά, όσον αφορά τη ραγδαία επιδείνωση της οικονομικής μας κατάστασης, τα εξής:

Η ΔΑΚΕ είναι η παράταξη όλων, όχι κάποιων που τη θέλουν για μαγαζί δικό τους...

Στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε:  
 ΔΑΚΕ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ                                              20/11/2015
                                                       ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

 Την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015 ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 34ου Συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας, κατά τις οποίες έλαβαν χώρα οι εκλογές για την ανάδειξη Δ.Σ. Η παράταξή μας αναδείχτηκε τρίτη δύναμη χάνοντας μία έδρα.
 Άποψή μας είναι ότι, σε αυτή την δύσκολη εποχή που ζούμε, από την συμμετοχή σε τέτοιου είδους διαδικασίες  το μόνο κέρδος που πρέπει να υπάρχει είναι η ταυτοπροσωπία και η γνησιότητα μέσα στην παράταξη. Δεν γίναμε πιο σοφοί με αυτές τις εκλογές αλλά καταλάβαμε γιατί όλα τα χρόνια η παράταξή μας υποφέρει και χωλαίνει έναντι των άλλων παρατάξεων. Κάποιοι που στο παρελθόν ήθελαν να θεωρούν ότι  ηγούνταν αυτής της παράταξης, σήμερα  την στέλνουν στα Τάρταρα κάνοντας την γνωστή «κολοτούμπα» ψηφίζοντας , μάλλον καταψηφίζοντας την δική τους παράταξη...  

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Συσπειρωθείτε γύρω μας γιατί θα ζήσουμε EXTREME μέρες και καταστάσεις

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΛΑΡΚΟ
• Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ ΛΑΡΥΜΝΑ (ΣΕΛ)
• Ένωση Εργαζομένων Εταιρίας «ΛΑΡΚΟ» Α.Ε. Μεταλλεία Ευβοίας
• Σωματείο Εργαζομένων Μεταλλωρύχων ΛΑΡΚΟ ο «ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ»
• Σωματείο Εργαζομένων στα Λιγνιτωρυχεία Σερβίων της Εταιρίας «ΛΑΡΚΟ» Α.Ε.
• Συνδικαλιστικό Σωματείο Εργαζομένων «ΛΑΡΚΟ» Α.Ε. (Αθήνα)
18/11/2015

                                ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι,

Την Δευτέρα 16/11/2015 πραγματοποιήθηκε συντονιστικό όλων των Σωματείων στο Εργατικό Κέντρο Ευβοίας.
Οι εκπρόσωποι όλων των Σωματείων εξέφρασαν έντονα την ανησυχία τους τόσο για την κατάσταση της εταιρίας όσο και τις εξελίξεις που δρομολογούνται για το μέλλον της.
"Ενας νέος κύκλος κατευθυνόμενων δημοσιευμάτων έχει ξεκινήσει και ενώ οι φήμες... 

Έβαλαν ενέχυρο τα σπίτια και τη ζωή μας! Ο εμπαιγμός φέρνει έκρηξη

Γράφει η Τζένη Σουκαρά
Τα νέα μέτρα ψηφίζονται με την μορφή του κατεπείγοντος .
Ο κρότος της ταφόπλακας ηχηρός!
Η αριστερή κυβέρνηση  κουρασμένη από τα παζάρια και τα πάρε δώσε, παραδόθηκε άνευ όρων στους δανειστές – θεσμούς! Θα μπορούσε να συμφωνήσει από την αρχή και να μην κουραζότανε, θα μου πεις, αλλά αυτό αφορά...

ΠΟΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ


Η Νέα Δημοκρατία του Σαμαρά, είτε το θέλουν ορισμένοι είτε όχι, είναι απόλυτα εκτεθειμένη με την πολιτική του "μπρος πίσω", που τήρησε κατά την θητεία του αποτυχημένου αρχηγού της. 

Το νέο της προφίλ, που θα δημιουργηθεί έτσι κι αλλιώς, οποίος και να εκλεγεί αρχηγός, δεν θα πρέπει να σχετίζεται με τα προαπαιτούμενα, που έχουν επιβάλλει οι Ευρωπαίοι δυνάστες μας, καθώς αυτά...

Σοκ! Πόσες θέσεις εργασίας έχουν χαθεί μέχρι τώρα;


Οι κατασκευές, η μεταποίηση και το εμπόριο είναι οι τρεις κλάδοι της οικονομίας, που υπέστησαν τις μεγαλύτερες συνέπειες, από την παρατεταμένη κρίση που βίωσε η Ελλάδα, από το 2008 έως και το 2014.
Μόνο σε αυτούς τους τρεις κλάδους χάθηκαν... 

Είχε κάνει 59 κλοπές σε μετασχηματιστές της ΔΕΗ σε Βοιωτία και Φθιώτιδα

29χρονος και συνεργοί του είχαν κάνει 59 κλοπές σε μετασχηματιστές της ΔΕΗ.
29χρονος αλλοδαπός, μέλος οργανωμένης εγκληματικής οργάνωσης, που εμπλέκεται στις κλοπές χαλκού από μετασχηματιστές της Δ.Ε.Η. Λιβαδειάς συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας Λιβαδειάς σε περιοχή της Αθήνας.

Οι αστυνομικοί αναζητούν 4 ακόμη άτομα που μαζί με τον 29χρονο είχαν κάνει 59 κλοπές και φθορές σε μετασχηματιστές της ΔΕΗ σε Βοιωτία και Φθιώτιδα... 

Νο comments...

Το εκπληκτικό σκίτσο του Αρκά που εκφράζει 10 εκατομμύρια Έλληνες






ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους