Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Τριάντα χρόνια πίσω γύρισε η αγορά αυτοκινήτου


Στα επίπεδα της δεκαετίας του ΄70 οι νέες ταξινομήσεις, με 70% πτώση των πωλήσεων στην τριετία. Μεγάλη και η υποχώρηση τιμών στα μεταχειρισμένα



Σε αφανισμό οδηγείται η ελληνική αγορά αυτοκινήτου, καθώς η πτώση των πωλήσεων έχει αγγίξει το 70% στην τριετία και τα στοιχεία από το πρώτο δίμηνο του 2012 υποδεικνύουν επιτάχυνση της συρρίκνωσης. Η πετρελαιοκίνηση δεν έχει φέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα, παρά τη στροφή μερίδας αγοραστών προς αυτό το τμήμα της αγοράς, ενώ οι μαζικές εξαγωγές του ελληνικού στοκ προς την Ευρώπη γίνονται με μεγάλη ζημία για τους εμπόρους.

Work on the wild side: 9 από τις δυσκολότερες δουλειές του κόσμου

Αν θεωρείς ότι η εργασία 9-5 είναι δύσκολη και κουραστική, τι να πουν κι αυτοί οι άνθρωποι, που τα ένσημα για ανθυγιεινά επαγγέλματα, τους κάνουν να γελάνε.
Τσέκαρε 9 από τις πιο επικίνδυνες δουλειές στον κόσμο και θαύμασε όσους τόλμησαν να εργαστούν στην άγρια πλευρά της ζωής.

Έχετε γράμμα…από την Εφορία


Επτακόσιες περίπου χιλιάδες φορολογούμενοι που έχουν εισόδημα πάνω από 12.000 ευρώ το χρόνο υποχρεούνται από εφέτος να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τη φορολογική τους δήλωση. Θα λάβουν λοιπόν συστημένο γράμμα από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) που θα έχει μέσα τον κλειδάριθμο του Taxisnet .
Οι φορολογούμενοι που έχουν ήδη παλαιούς κωδικούς του TAXIS θα μπορούν να παραλάβουν τους νέους κλειδαρίθμους έως 31.12.2012 αντί για τις 30/6 που έληγε η σχετική προθεσμία.

Μια 24χρονη απαιτεί Political Reset...


Μια 24χρονη αναγνώστρια του Πινακίου ξεσπά κατά του πολιτικού συστήματος, το οποίο είναι υπεύθυνο για την αιχμαλωσία της ζωής της αλλά και των ονείρων της. Τα βάζει με τους πολιτικούς αρχηγούς που διαβάζουν ξερές λέξεις στα κείμενα που τους δίνουν τα επικοινωνιακά επιτελεία τους αποστασιοποιημένοι από την πραγματικότητα. Την νεαρή ενοχλούν κι όλοι αυτοί που ακόμα και σήμερα δηλώνουν λάτρεις του δικομματισμού.  Ο τίτλος Political Reset ... δικός της, δεν της έχω αλλάξει ένα κόμμα για να αποδοθεί η διάθεση και η άποψη της καθαρή...Αξίζει το χρόνο σας!

Μέτρα, μειώσεις, περικοπές και νέο πρόγραμμα στήριξης



Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μειωθούν περαιτέρω οι μισθοί και οι συντάξεις από την νέα κυβέρνηση που θα προκύψει με τις επικείμενες εκλογές άφησε χθες, από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, εκφράζοντας ωστόσο την αισιοδοξία του ότι η ελληνική οικονομία θα επιστρέψει στην ανάπτυξη εντός του 2013.
«Δεν μπορεί να υπάρξει δέσμευση. Είναι ένα θέμα το οποίο πρέπει να αποφασίσει η επόμενη κυβέρνηση και η ελληνική Βουλή,

Συγκλονίζει η επιστολή του 14χρονου που δάκρυσε στα επεισόδια του ΟΑΚΑ

Συγκλονίζει η επιστολή του 14χρονου που δάκρυσε στα επεισόδια του ΟΑΚΑ
Συγκίνησε με τα δάκρυά του όλους τους Έλληνες στα θλιβερά επεισόδια του ΟΑΚΑ στο ντέρμπι ΠΑΟ- Ολυμπιακού. Η φωτογραφία του έκανε το γύρο του κόσμου προβληματίζοντας αθλητές, παράγοντες και πολιτεία για την κατάσταση στα γήπεδα. Ο 14χρονος Γιάννης Μ. από το Μεσσολόγγι, με επιστολή του στην εφημερίδα «ΠΡΑΣΙΝΗ» περιγράφει τα όσα έζησε εκείνο το βράδυ στο ΟΑΚΑ καθώς και το πώς ονειρεύεται το ελληνικό ποδόσφαιρο

Αναλυτικά η επιστολή:

Το πειραματόζωο Ελλάδα και η βλακεία της τρόικας


Οι τροϊκανοί είτε είναι ανίδεοι, είτε βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία διάλυσης της Ελλάδας. Το δίλημμα πηγάζει από τη στάση τους και το πείσμα παρά την αποτυχία της αρχικής συνταγής.

Γνωρίζουμε και γνωρίζουν πως με τα μέτρα που επέβαλαν για περικοπή μισθών και συντάξεων βύθισαν τη χώρα σε βαθιά ύφεση και οδήγησαν στη λήψη νέων μέτρων για να καλυφθούν οι απώλειες του προϋπολογισμού εξαιτίας των αρχικών μέτρων.

Μελέτη-εφιάλτης τριών ινστιτούτων: Στο 24% η ύφεση στην Ελλάδα μεταξύ 2010 και 2013!


Αυτό που περιγράφουν για το μέλλον - όχι πολύ μακρινό, μέχρι το τέλος του 2013, δηλαδή σε 21 μήνες από σήμερα - της ελληνικής οικονομίας τρία ευρωπαϊκά οικονομικά ερευνητικά ινστιτούτα, μόνο με την λέξη "εφιάλτης" μπορούν να περιγραφούν και ας λέει ο τραπεζίτης Λ.Παπαδήμος τα δικά του, περί "ανάπτυξης το β' εξάμηνο του 2013".

Σύμφωνα λοιπόν με το....

Στην ουρά επενδυτές για ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ


Στην ουρά επενδυτές για ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑΕνδιαφέρον από 17 επενδυτές συγκέντρωσε ο διαγωνισμός για την ιδιωτικοποίηση του ομίλου ΔΕΠΑ. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος έληξε, το απόγευμα της Παρασκευής και όπως ανακοίνωσε το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), αιτήσεις υπέβαλαν 17 επενδυτές από 12 χώρες, οι 7 εκ των οποίων εκτός Ευρωζώνης.
Στους υποψήφιους επενδυτές, περιλαμβάνονται εταιρείες από Ρωσία, Ιταλία, Αλγερία, Αζερμπαϊτζάν, Ιαπωνία, Ισραήλ, αλλά και ελληνικές επιχειρήσεις.

Πατσαβούρες...

του Δημήτρη Δανίκα


Το styling λοιπόν. Μπας και είμαι εκτός θέματος; Καθόλου! Γιατί αυτό-το στυλ εννοώ- αποτελεί την αισθητική όψη της κατάπτωσης που βιώνει η χώρα εδώ και καιρό. Δηλαδή από την αρχοντοβλαχιά ή την καραβλαχιά και με εφαλτήριο τον ασυγκράτητο μικροαστισμό, μετακινηθήκαμε στον Armani. Οπως στην Οικονομία, την καθημερινή συμπεριφορά όπως σε όλα. Μια μαϊμού που φοράει Valentino και σουλατσάρει με παπούτισα Prada. Γιατί να ξέρεις. Το στυλ δεν έχει να κάνει μόνο με τα ρούχα. Αρχίζει από το βάδισμα και προχωράει σε κάθε τι που φέρει πάνω του κάθε πλάσμα.

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Κομισιόν: Χάθηκαν 462.000 θέσεις εργασίας σε 2 χρόνια στην Ελλάδα

Μεγάλους τριγμούς στην κοινωνική συνοχή και την αγορά εργασίας καταγράφει η τριμηνιαία έκθεση της διεύθυνσης απασχόλησης της Κομισιόν. 
Από το 2009 μέχρι σήμερα το ΑΕΠ έχει συρρικνωθεί κατά 15%, προκαλώντας απώλεια 462.000 θέσεων απασχόλησης (περίοδος γ’ τρίμηνο 2009 – γ’ τρίμηνο 2011)

Η έκθεση της Κομισιόν καταγράφει πτωτική τάση στους μισθούν πριν καν ληφθούν τα πρόσφατα μέτρα, «βοηθώντας την ανταγωνιστικότητα αλλά προκαλώντας και οξύ κοινωνικό και οικονομικό πρόβλημα».

Μεγάλη συναυλία ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ στην πύλη της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» την Κυριακή 1 Απρίλη

Ηχηρή απάντηση στην επιθετικότητα και την αδιαλλαξία της εργοδοσίας της «Ελληνικής Χαλυβουργίας», καλούνται να δώσουν οι απεργοί χαλυβουργοί, με την στήριξη εργαζομένων, σωματείων, λαϊκών οικογενειών που τους έχουν καλέσει σε μαζική συμμετοχή στην μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης που οργανώνει το σωματείο των χαλυβουργών στην πύλη του εργοστασίου στον Ασπρόπυργο, την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι.

Καύσιμα απο σκουπίδια στις τσιμεντοβιομηχανίες

Καύσιμα απο σκουπίδια στις τσιμεντοβιομηχανίεςΠολλαπλά οφέλη για το περιβάλλον, με δημιουργία θέσεων απασχόλησης και οικονομικής στήριξης της χώρας θα προσφέρει η νέα καύσιμη ύλη απο τα απόβλητα που θα αντικαταστήσει το πετ-κωκ.
Τα νέα καύσιμα θα προέρχονται από τη βιομηχανική επεξεργασία αποβλήτων και θα είναι κατάλληλα επεξεργασμένα έτσι ώστε η χρήση τους να μην έχει παρενέργειες στο περιβάλλον.

Στη δημοσιότητα η λίστα με τα γενόσημα

Διαβάστε αναλυτικά ποια φάρμακα θα εξαφανιστούν από την ελληνική αγορά."Κλείδωσε" η λίστα με αντιβιώσεις και φάρμακα για τη γαστροπροστασία, αντιισταμινικά και αντιμυκητιασικά. Σε νέα εποχή εισέρχεται πλέον ο κλάδος της υγείας, με την εισαγωγή, αλλά και τη χρήση γενοσήμων, με απώτερο στόχο τη δραστική μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης.

Ηγκικεν η ώρα για τους «μνηστήρες» της ΔΕΠΑ…

Κλείνει σήμερα το απόγευμα (19.00 ώρα Ελλάδος) η «πόρτα» της πρώτης φάσης του διαγωνισμού για την εξαγορά της ΔΕΠΑ, και με βάση τα όσα έχουν γίνει ως τώρα γνωστά, οι «σίγουροι» ότι θα την περάσουν είναι το σχήμα Μυτιληναίου-Motor Oil με την κοινών συμφερόντων εταιρεία τους M+M, καθώς επίσης η ρωσική Gazprom μέσω της θυγατρική της Προμηθέας Γκας.
Κύκλοι πάντως του Ταμείου Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας...

Πίσσα και πούπουλα στα… τζάκια της Βουλής

                                                   Γράφει ο Παντελής Ζαγοριανίτης
 
Δεν φτάνει μόνο να επιλέξεις κόμμα, το όποιο κόμμα. Πρέπει να επιλέξεις και πρόσωπα. Φυσικά μπορεί να κάνεις λάθος. Αλλά είναι καλύτερο να κάνεις λάθος επιλέγοντας ένα νέο πρόσωπο παρά να επαναλάβεις το λάθος σου στέλνοντας ξανά στη Βουλή κάποιον ή κάποια που αποδεδειγμένα ήταν κατώτερος των περιστάσεων και των προσδοκιών σου.
Οποιος υποστηρίζει ότι είναι άμοιρος ευθυνών, ότι δεν ήξερε, ότι δεν κατάλαβε, ότι δεν πρόλαβε, απλώς λέει ψέμματα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖ. ΛΑΡΚΟ 29/3/2012


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ
ΕΔΡΑ: ΛΑΡΥΜΝΑ ΛΟΚΡΙΔΑΣ
ΑΡ.ΕΓΚΡ.ΑΠΟΦ: 106/84
ΑΡ. ΊΉΛ.2233041403/44437
ΦΑΞ: 2233041164
www.somlarco.gr ΛΑΡΥΜΝΑ: 29/3/2012
www.info.sel@somlarco.gr
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: - 65 -

                                      ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 

Συναδέλφισσες — Συνάδελφοι,
 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το Δ.Σ. του Σωματείου μας με θέματα :
1. ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ:
Ομόφωνα το Δ.Σ. του Σωματείου μας αποφάσισε την προκήρυξη της  ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ για την ΤΡΙΤΗ 3/4/2012 από 09:00 - 12:00 με διευκόλυνση.
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ:
Το Δ.Σ. του Σωματείου προκηρύσσει την ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ στον κινηματογράφο ΙΛΙΟΝ, την ΤΡΙΤΗ 3/4/2012 από 09:00 - 12:00 με θέμα:

Εξαγορά πλασματικού χρόνου για όσους εξαιρέθηκαν από τη λίστα βαρέων

Δυνατότητα αναγνώρισης πλασματικού χρόνου σε ασφαλισμένους, οι οποίοι εξαιρέθηκαν από το νέο πίνακα των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων...προβλέπει νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας.

Όσοι ασφαλισμένοι δεν εντάχθηκαν στη νέα λίστα και δεν είχαν συμπληρώσει έως...

Κακά μαντάτα για τις εξορύξεις

Την κατιούσα ακολουθεί η βιομηχανία των εξορυκτικών και λατομικών δραστηριοτήτων που αφορούν τον οικοδομικό τομέα, επηρεασμένη από την καθίζηση της ευρύτερης κατασκευαστικής δραστηριότητας. Η πτώση της παραγωγής της τον Ιανουάριο του 2012 ανήλθε σε 28,4%, έναντι πτώσης 13,0% τον ίδιο μήνα του 2011.

Le Figaro: Έρχεται μια επανάσταση χωρίς όπλα στην Ελλάδα


Σε άρθρο του στην Le Figaro ο απεσταλμένος της γαλλικής εφημερίδας στην Αθήνα Philippe Gélie κάνει λόγο για μεγάλη επερχόμενη αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό της χώρας. «Αυτό που θα συμβεί, είναι μια επανάσταση χωρίς όπλα», κατά το σχόλιο του Μανώλη Γλέζου.
«Η Ελλάδα είναι ένα καζάνι που βράζει στη φωτιά της φτώχειας του λαού, η οποία υποδαυλίζεται από την προδοσία των ελίτ», σχολιάζει ο δημοσιογράφος. Τρεις δεκαετίες πελατειακής διαχείρισης αλλοτρίωσαν ολοκληρωτικά τη λειτουργία του κράτους, το οποίο είναι χρεοκοπημένο ως το λαιμό.
Οι Έλληνες υπήρξαν θύματα - και συχνά συνεργοί – της διαφθοράς και της ανικανότητας των κυβερνώντων τους και πληρώνουν τώρα το λογαριασμό:

Θα χρειαστούν νέα επώδυνα μέτρα, λέει ο Μορς


Ο επικεφαλής της Κομισιόν στην τρόικα δήλωσε πως στο β' 6μηνο θα διαφανεί η επιτυχία τυ νέου προγράμματος
Θα χρειαστούν κι άλλα επώδυνα μέτρα για να μπορέσει η Ελλάδα να βγει από την κρίση δήλωσε ο επικεφαλής της Κομισιόν στην τρόικα Ματίας Μορς σε συνέντευξη του στη Süddeutsche.

Με το photoshop όλα γίνονται

                                             «Αντιγραφή γίνεται; ΝΑΙ γίνεται»


Ο εγκέφαλος που σκέφτηκε να ρωτήσει «Γίνεται;» και να απαντήσει «Ναι γίνεται» στην νέα αφίσα του ΠΑΣΟΚ με τον γλυκούλη Βενιζέλο διακινδυνεύει πολλά πράγματα. Κατ’ αρχήν την απάντηση «όλα γίνονται με το photoshop». Ο θηριώδης Βενιζέλος, που απεικονίζεται παντού με το ύφος του αδηφάγου «εγώ», ξαφνικά στην αφίσα εμφανίζεται ως γατούλα.

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Φάγαμε 10 δισ. μέσα σε δύο μήνες από τα έτοιμα!


Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, η χειροτέρευση σε Ισπανία- Πορτογαλία και, κυρίως, η συνεχής μείωση των καταθέσεων σε Ελλάδα με 10 δισ. ευρώ εκροές επαναφέρουν άσχημα ανακλαστικά στο Χρηματιστήριο και την οικονομία.

Μαύρη η εικόνα της αγοράς εργασίας στην Ελλάδα

Με μελανά χρώματα περιγράφει την κατάσταση της οικονομίας και της αγοράς εργασίας στην Ελλάδα, η τριμηνιαία έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κοινωνική κατάσταση στην ΕΕ, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.
Αποθαρρυντικά είναι τα στοιχεία για την ελληνική οικονομία, για την αγοραστική ικανότητα των Ελλήνων και την κατάσταση στην αγορά εργασίας που παρουσιάζει η έκθεση της Κομισιόν.

Ερχεται ανατροπή!

                                                                   Γράφει ο Νίκος Χατζηνικολάου
 
Η ΜΕΓΑΛΗ δημοσκόπηση της ΜRB, δεν αποκαλύπτει μόνον τις κομματικές προτιμήσεις των Ελλήνων, στην αφετηρία αυτής της προεκλογικής περιόδου, αλλά και τις τάσεις που επικρατούν στην κοινωνία των πολιτών για την ουσία της πολιτικής που πρέπει να εφαρμοσθεί στη χώρα, προκειμένου να εξέλθει το ταχύτερο δυνατόν από τη βαθιά και πολύπλευρη κρίση που τη μαστίζει. Ο νέος πολιτικός χάρτης, που θα προκύψει από τις κάλπες σε μερικές εβδομάδες, δεν μπορεί ακόμη να προβλεφθεί με απόλυτη ακρίβεια. Η στρατηγική των κομμάτων στην πορεία προς τις εκλογές θα παίξει αναμφισβήτητα τον ρόλο της στην τελική διαμόρφωσή του. Τα βασικά του χαρακτηριστικά, όμως, είναι ήδη ορατά.

Οι κρατικές ενισχύσεις μπαίνουν εμπόδιο στο πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων


 
Των Βαγγελη Mανδραβελη και Προκοπη Xατζηνικολαου

Ενστάσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για αθέμιτο ανταγωνισμό των επιχειρήσεων

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων συζητήθηκαν χθες και προχθές στο υπουργείο Οικονομίας. Προεξάρχουσα στις συζητήσεις ήταν η αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ, η οποία φαίνεται να αντιμετωπίζει τις ενστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε ό,τι αφορά πιθανή αθέμιτη ενίσχυση του οργανισμού, τόσο με την υπόθεση της επέκτασης του μονοπωλίου του κατά 10 χρόνια όσο και με την απευθείας ανάθεση της άδειας εκμετάλλευσης των 35.000 παιγνιομηχανών (VLTs).

Ξεπέρασαν τα 1,2 δις οι εξαγωγές στον Μυτηλιναίο

Κύρια Σημεία του 2011:

62% αύξηση στον Κύκλο Εργασιών*
30% άνοδος της Λειτουργικής Κερδοφορίας (EBITDA)*
Οι εξαγωγές ξεπέρασαν το €1,2 δις – 80% ετήσια αύξηση.
Ιστορικά υψηλά μεγέθη για τη ΜΕΤΚΑ. Στην 10άδα των μεγαλύτερων εταιρειών του κλάδου παγκοσμίως.
Σημαντική συνεισφορά από τον Τομέα Ενέργειας – 14% των EBITDA Ομίλου.
Ολοκλήρωση του επενδυτικού προγράμματος σε θερμικές μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.
Κοστολογικές πιέσεις στον τομέα Μεταλλουργίας από εγχώριους παράγοντες.

Καλημέρα σύντροφε, συνάδελφε...

...καλημέρα σε σένα, που έδωσες την μάχη για το αύριο...την μάχη του δικαιώματος να μεγαλώσεις με ανθρωπιά τα παιδιά σου...
Σε εσένα μιλάω φίλε, συναγωνιστή σύντροφε συνάδελφε που νιώθεις προδομένος, ηττημένος από κυβέρνησεις...

που πουλήσαν το δικαίωμα σου για ένα καλύτερο αύριο...
Ξέρω, μαζεύεις μέσα σου οργή, απογοήτευση, βλέπεις το αύριο να γκρεμίζεται. Σίγουρα ζούμε μια άλλη μέρα..

Στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2006 η μείωση των καταθέσεων...

Οι επιχειρήσεις και οι καταναλωτές συνέχισαν τοΦεβρουάριο να αποσύρουν με ταχύ ρυθμό τα χρήματά τους από τις ελληνικές τράπεζες, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, υπογραμμίζοντας τη συνεχιζόμενη έλλειψη εμπιστοσύνης που αντιμετωπίζει το τραπεζικό σύστημα

Αλλαγή κατεύθυνσης: Η λάθος συνταγή της τρόικας και η ανάγκη να τροφοδοτηθεί η ανάπτυξη

του Σάββα Γ. Ρομπόλη

Η Ευρώπη γνωρίζει ότι το Σύμφωνο Δημοσιονομικής Σταθερότητας έχει ελαττώματα. Και αν εκλεγεί στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές στη Γαλλία ο Φρ. Ολάντ θα το επαναδιαπραγματευθεί με τους ευρωπαίους εταίρους, δεδομένου, όπως υποστηρίζει, ότι ούτε η Γερμανία ούτε η Γαλλία από μόνες τους πρέπει να αποφασίσουν για την κατεύθυνση της Ευρώπης.
Πράγματι, η επιλογή για την Ευρώπη και ειδικότερα για τα κράτη-μέλη που δοκιμάζονται από την κρίση χρέους δεν είναι μεταξύ μείωσης του ελλείμματος και ύφεσης διά μέσου των μέτρων λιτότητας.

ΕΜΕΙΣ ΟΙ ...ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ !!!!



Apolitistoi_Ellhnes_Katoxh.gif


ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ ποιοι είμαστε & πώς πρέπει να παραμείνουμε εμείς οι "απολίτιστοι" Έλληνες ...










Περικοπές 11,5 δισ. «κλειδώνουν» πριν τις εκλογές

 Σε νέο αγώνα... περικοπών θα πρέπει να επιδοθεί η κυβέρνηση προκειμένου να εξοικονομηθούν 11,5 δισ. ευρώ για τη διετία 2013-2014, πριν τις εκλογές, όπως επιτάσσει η τρόικα. Κοινωνικά προγράμματα, δημόσια διοίκηση και γενική κυβέρνηση θα είναι οι τομείς εφαρμογής των περικοπών. Με αυτό το στόχο, σήμερα Δευτέρα, αναμένονται στην Αθήνα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας. Τα μέτρα ύψους 11,5 δισ. ευρώ θα περιέχονται στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα που θα πρέπει να έχει ψηφιστεί έως τον Ιούνιο.

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Προτεσταντική εργασιακή ηθική εναντίον μεσογειακού ταμπεραμέντου

Τελικά, άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου.

 Σύμφωνα με άρθρο του Guardian, οι Βρετανοί άρχισαν να αλλάζουν άποψη για τους Γερμανούς, και εκεί που κάποτε τους ταύτιζαν με  «ναζιστές που φοράνε μαύρες μπότες», άρχισαν πλέον να τους ζηλεύουν για την… εργασιομανία τους!
Μπορεί λοιπόν η Βρετανία να παραμένει σκεπτική όσον αφορά στην ΕΕ, και στον γερμανικό ρόλο μέσα σε αυτήν, αλλά τελευταία οι Άγγλοι άρχισαν να ενδιαφέρονται ιδιαίτερα
για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η Γερμανία.

Μια χώρα που την πτώχευσαν

                                                                     Γράφει η Ζέζα Ζήκου

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση Όνομα:  selective%252Bdefault.jpg Εμφανίσεις:  10 Μέγεθος:  37,8 KBΟ μηχανισμός των χρεών είναι η σύγχρονη μάστιγα που εγκλωβίζει τους λαούς, καθώς χάνεται ο έλεγχος των περιουσιακών στοιχείων και των βασικών υποδομών μιας χώρας και εξαναγκάζει τους πολίτες της να καταβάλλουν φόρο υποτέλειας εφ’ όρου ζωής.

Η θανάσιμη διασύνδεση του υπερβολικού χρέους με τα Μνημόνια εγκλωβίζει τη χώρα στην εσωτερική πτώχευση... Το αποτέλεσμα είναι απολύτως προβλέψιμο: Η χώρα θα ασφυκτιά, η κοινωνία θα αντιδρά και όσο η κοινωνία αντιδρά, η χώρα θα παραλύει. Εδώ και μήνες γράφουμε ότι το εφιαλτικό σενάριο για την Ελλάδα είναι το ενδεχόμενο τα σκληρά μέτρα να μην αποδώσουν. Τότε είναι που η ασφυξία οδηγεί στην εξαθλίωση.

Πίσω στο χωριό 1.5εκ. Έλληνες

Σύμφωνα με έρευνα- σοκ που έγινε για λογαριασμό του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, 290.000 άνθρωποι έχουν ήδη αρχίσει τις διαδικασίες προκειμένου να μεταναστεύσουν στην ίδια τους τη πατρίδα.
Το κίνητρο μιας πιο ανθρώπινης ζωής... με χαμηλό οικονομικό κόστος διαβίωσης έχει «σβήσει» τις επιθυμίες για ακριβά σπίτια, αυτοκίνητα και κότερα.
Πιο αναλυτικά, στοιχεία της έρευνας που διεξήγαγε η εταιρεία Κάπα Research,

Πώς θα εφαρμοστεί η μείωση στις κύριες συντάξεις άνω των 1.300 ευρώ

Με την καταβολή της σύνταξης του Μαΐου θα τεθεί σε εφαρμογή η παρακράτηση του ποσού του 12% για τις κύριες συντάξεις που υπερβαίνουν τα 1.300 ευρώ -η οποία θα έχει αναδρομική ισχύ από την 1.1.2012 και θα εφαρμοστεί σε 8 ισόποσες μηνιαίες δόσεις. Τα παραπάνω προβλέπονται σε εγκύκλιο του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργου Κουτρουμάνη προς τους φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, με την οποία ρυθμίζεται ο τρόπος και η διαδικασία που θα εφαρμοστούν οι μειώσεις. Σύμφωνα με την εγκύκλιο, η παρακράτηση θα εφαρμοστεί σε ποσά άνω των 1.300 ευρώ, αφού προηγουμένως αφαιρεθούν οι...

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

H ΛΑΡΚΟ "βάζει τα γυαλιά" στη ΔΕΗ


Η ΛΑΡΚΟ είναι μια εταιρεία του Δημοσίου. Η διοίκησή της, τα τελευταία δύο χρόνια έχει αποδειχθεί «σκληρό καρύδι». Κατάφερε να συμμαζέψει τα προβλήματα, να περιορίσει και να εξαλείψει τις ζημιές, «διαπραγματεύτηκε» και πέτυχε να εξαιρεθεί από τις περικοπές στο μισθολόγιο των ΔΕΚΟ.

 Η ΛΑΡΚΟ λοιπόν των χιλιάδων προβλημάτων, που βρίσκεται εκτεθειμένη στον αμείλικτο διεθνή ανταγωνισμό και που δεν είναι ένα «προστατευμένο» μονοπώλιο του δημοσίου, έστειλε την περασμένη εβδομάδα την καταγγελία κόλαφο στη ΡΑΕ για τα τιμολόγια της ΔΕΗ.

ΛΑΡΚΟ: Ολόκληρη η προσφυγή – κραυγή αγωνίας της βιομηχανίας


Θέλουμε ουσιαστική διαπραγμάτευση και όχι του τύπου «αυτά είναι τα τιμολόγιά μου είτε τα παίρνετε ή τα αφήνετε, αναφέρει σε κάποιο σημείο η προσφυγή της ΛΑΡΚΟ κατά της ΔΕΗ, που αποτελεί ένα κείμενο – αναφορά ενόψει και της γενικότερης διαμάχης των βιομηχανιών υψηλής τάσης με την επιχείρηση.
Στην εννεασέλιδη καταγγελία και αίτηση λήψης ρυθμιστικών και προσωρινών μέτρων της ΛΑΡΚΟ ενώπιον της ΡΑΕ, γίνεται μια εκτενής παρουσίαση της επιχειρηματολογίας της βιομηχανίας τα βασικά σημεία της οποίας είναι τα εξής:

Οι Μεγαλύτερες Περιβαλλοντικές Οργανώσεις της Ελλάδας λένε Let’s Do It Greece


- Let's do it Greece 2012 -
Καθαρίζουμε την Ελλάδα σε μία μέρα!
Η χώρα μας συμμετέχει για 1η φορά στη διεθνή καμπάνια καθαρισμού

Οι Μεγαλύτερες Περιβαλλοντικές Οργανώσεις της Ελλάδας λένε Lets Do It Greece

Ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις λαμβάνει το Lets Do It Greece , καθώς οι μεγαλύτερες περιβαλλοντικές οργανώσεις της χώρας στηρίζουν και συμμετέχουν στην κοινή μας εθελοντική προσπάθεια.

Κωλοτούμπες


Γράφει ο  Δ.Δανίκας
Ακόμα και τώρα. Που πέφτουν γιαούρτια, ζαρζαβατικά και κλούβια αβγά. Τώρα που οκτώ στους δέκα του πολιτικού προσωπικού τρέμουν και μόνο στην ιδέα να δρασκελίσουν το κατώφλι καφενείου της εκλογικής τους περιφέρειας και να παίξουν πρέφα. Τώρα που στην συνείδηση των πολιτών η ανυποληψία, η αχρηστία, η διαπλοκή, η διαφθορά και η ανομία είναι τα συνώνυμα κάθε πολιτικού αυτής της μπανανίας.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΔΥΟ ΛΑΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ


Γράφει ο Νίκος Αθ. Μπάτσος, Ιστορικός Ερευνητής

H Αρβανίτικη ή Αρβωνίτικη δεν είναι γλώσσα των Αλβανών αλλά των μακρινών προγόνων μας των Πελασγών.
Εδώ θα αναφερθώ μόνο σε λίγα αποσπάσματα από το βιβλίο.
Την Αρβωνίτικη γλώσσα που πήρε το όνομά της από την αρχαία πόλη ΑΡΒΩΝ ή Αρβανίτικη αργότερα, την ομιλούσαν οι αρχαίοι Έλληνες της Ηπείρου, και της Ιλλυρίας, χιλιάδες χρόνια πριν έρθουν οι Αλβανοί στην Ευρώπη, από την εποχή των Πελασγών.
Οι Αλβανοί ήρθαν στην Ευρώπη τον 12ο αι. μ.Χ. πρώτα στην Λομβαρδία και μετά στην Β. Ιλλυρία.

Κρύβουν την κόλαση του Ιουνίου


Καθώς η χώρα τρέχει προς την πρόωρη κάλπη, τα κόμματα της συγκυβέρνησης κάνουν τα πάντα για να περιορίσουν τις ζημιές τους από τη διαφαινόμενη διασπορά - έως και λεηλασία - των (κάποτε...) «δικών τους» ψήφων από τα (κάποτε...) μικρότερα κόμματα, αλλά και από τα κάμποσα καινούργια...
Διλήμματα, εκβιασμοί και τρομοκράτηση αποτελούν το βασικό τους οπλοστάσιο, μαζί με άχρηστες και υποκριτικές «συγγνώμες» και ψευδείς υποσχέσεις για κάποιου είδους απροσδιόριστη «ανάπτυξη».

Επιχειρήσεις: Ξεκινά το μεγάλο μαχαίρι σε μισθούς


της Πέννυς Κούτρα

Έτος βίαιης προσαρμογής σε μισθούς, επιδόματα και υπερωρίες θα αποτελέσει το 2012 για αρκετούς κλάδους και επιχειρήσεις καθώς οι αλλαγές σε κατώτατο μισθό και μετενέργεια δίνουν την ευκαιρία γρήγορης μείωσης στα κόστη, ώστε να δημιουργηθούν συνθήκες ανάκαμψης της κερδοφορίας.

Πριν στεγνώσει το μελάνι του νόμου για την περικοπή των κατώτερων μισθών κατά 22% (και 32% στους νέους), δεκάδες επιχειρήσεις σήκωσαν το γάντι και ξεκίνησαν νέο γύρο περικοπών στις αμοιβές.

Ασφαλιστικά ακάλυπτοι οι εργαζόμενοι σε «ασυνεπείς» εργοδότες

Της Ρούλας Σαλούρου
Ακάλυπτοι ασφαλιστικά θα μένουν οι εργαζόμενοι, των οποίων οι εργοδότες δεν θα καταβάλλουν στο ΙΚΑ, μέσω τραπεζών, τις εισφορές
Οι εργαζόμενοι "πληρώνουν" την εισφοροδιαφυγή...
Οι εργαζόμενοι θα πληρώνουν με στέρηση παροχών ή ακόμη και συντάξεων, την αδυναμία ή την άρνηση του εργοδότη τους να καταβάλλει τις ασφαλιστικές εισφορές προς τα ταμεία, τις οποίες όμως, έχει παρακρατήσει από τους μισθούς τους.

ΟΜΙΛΙΑ ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ 28 ΜΑΡΤΙΟΥ





ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΑΓΧΟΣ: Τσακίζει την υγεία εκατομμυρίων εργαζομένων

Η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και η καταστροφή παραγωγικών δυνάμεων μετατρέπουν σε μάστιγα τους ψυχοκοινωνικούς κινδύνους στην εργασία, ιδιαίτερα σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης.

Από εργασιακό άγχος με σοβαρές επιπτώσεις στη σωματική και ψυχική τους υγεία πάσχουν όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι ως αποτέλεσμα των εργασιακών συνθηκών, της ανασφάλειας, της ανεργίας, της ευελιξίας και της βίας στην εργασία, παράγοντες που επιδεινώνονται σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης.

Στοιχεία σοκ: Ένας στους τέσσερις με ψυχικό νόσημα χρωστάει δάνειο

Ανησυχητικές διαστάσεις έχουν πάρει στην χώρα μας την τελευταία τετραετία οι απόπειρες αυτοκτονιών, με τους απελπισμένους ανθρώπους που σκέφτονται αυτήν την λύση να έχουν αυξηθεί έως και κατά 36%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, το πρώτο εξάμηνο του 2011...

Ως και 3 μήνες απλήρωτοι χιλιάδες εργαζόμενοι - “Κραχ” σε 150.000 επιχειρήσεις

Η εσωτερική στάση πληρωμών που κήρυξε το κράτος σε πολλές περιπτώσεις, τα δισεκατομμύρια αμοιβών και επιστροφών ΦΠΑ έφεραν στο απροχώρητο την κατάσταση.

Η μειώσεις μισθών έριξαν τη ρευστότητα της αγοράς στα τάρταρα, ενώ κλάδοι όπως η οικοδομή έχουν παγώσει κυριολεκτικά.
Αποτέλεσμα όλων αυτών μια αλυσιδωτή αντίδραση σε όλη τα επίπεδα. Έλλειψη ρευστού στις επιχειρήσεις που πλέον ... μόνο η μια στις δέκα πληρώνει μισθούς στην ώρα της.

Το παράδειγμα της Χαλυβουργίας και του Αλουμινίου ακολουθεί και η ΛΑΡΚΟ

  Καταγγελία στη ΡΑΕ για τις υπερχρεώσεις στο ρεύμα

Χαλυβουργία, Αλουμίνιον, ΛΑΡΚΟ. Τρείς ιστορικές ελληνικές βιομηχανίες που συμφωνούν στο εξής, κινούνται ενάντια στη ΔΕΗ για υπερχρεώσεις στο ρεύμα.

Ακολουθώντας τις άλλες δυο, και η ΛΑΡΚΟ προσφεύγει στη ΡΑΕ ζητώντας την παρέμβασή της. Το αίτημά της είναι να προσέλθει η ΔΕΗ σε διαδικασία διαπραγμάτευσης των τιμών του ρεύματος, με στόχο να δημιουργηθεί ένα τιμολόγιο το οποίο θα ανταποκρίνεται στις υψηλές ανάγκες ηλεκτρικής ενέργειας που ενέχει η λειτουργία μιας βιομηχανίας σιδηρονικελίου.

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

“Η πιο ακριβή χρέωση στον κόσμο στην Αλουμίνιον!”


Ο επικεφαλής του ομίλου κ. Ευάγγελος ΜυτιληναίοςΗ καθυστέρηση της έκδοσης απόφασης από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας για την τιμολόγηση που πρέπει να κάνει η ΔΕΗ προς το Αλουμίνιον της Ελλάδος δημιουργεί το πρόβλημα, είπε ο πρόεδρος του Ομίλου Μυτιληναίος κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος προσθέτοντας ότι, τον Φεβρουάριο η εταιρεία πλήρωσε 4 εκατ. ευρώ παραπάνω, δηλαδή μια τιμή ανά μεγαβατώρα η οποία φθάνει τα 82 ευρώ, τιμή η οποία δεν υπάρχει σε κανένα παραγωγό αλουμινίου παγκοσμίως! ( σ.σ. η χρέωση την υψηλή τάση είναι 65 ευρώ/ μεγαβατώρα )

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους