Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Το χαράτσι στα ακίνητα γράφει το τέλος του ΠΑΣΟΚ


Η  ψηφοφορία για τα ακινητα αποτελεί την αρχή της πτώσης της κυβέρνησης την αρχή του τέλους του κόμματος ΠΑΣΟΚ.
Είναι γνωστό ότι η έννοια της ιδιοκτησίας είναι ιερή για τους Έλληνες και αποτελεί πατροπαράδοτη αρχή και αξία με κόπο και μόχθο να έχει ο καθένας μας από πάνω του το κεραμίδι του.

Οι νέοι θα βρουν τη λύση

Από:Τασιόπουλος Σταύρος


Οι νέες ρυθμίσεις και τα νέα μέτρα δεν είναι ούτε τόσο νέες ούτε και γίνονται εξ αιτίας και μόνον της κρίσης στην οποία έχει εισέλθει το οικονομικό σύστημα της χώρας. Από το 1990 μέχρι σήμερα συνεχώς υπήρχαν προτάσεις για ελαστικότερες σχέσεις εργασίας για λιγότερη κοινωνική ασφάλιση με σκοπό τη μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας μέσα στην Ε.Ε.

ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ 2011 ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΚΤΕΣ

Ρεπορτάζ : Ναταλία Δάφνη
(από την Ημερησία)

 

Οι παγκόσμιες αγορές θα ανακάμψουν το 2012 ύστερα από ένα εφιαλτικό 2011, που «ψαλίδισε» περί τα 3,7 τρισ. δολάρια από την κεφαλαιακή αξία τους από τις αρχές του έτους -περισσότερο από το ΑΕΠ της Γερμανίας. Αυτό εκτιμούν οι αναλυτές που...

ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ: Να παρέμβει η ΕΚΤ για απαλλαγή του χρέους και τόνωση της ανάπτυξης


Ο επιστημονικός διευθυντής του ΙΝΕ / ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ Σάββας Ρομπόλης
Την «απαλλαγή του χρέους με την ενεργό παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην αγορά ομολόγων με αύξηση του νομίσματος, προκειμένου σε χώρες της ΕΕ που πλήττονται από την κρίση χρέους να απαλλαγούν από το άγος τους χρέους και να κατευθύνουν τους πόρους τους στην χρηματοδότηση της ανάπτυξής τους» προτείνουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ μέσα από την ετήσια έκθεση του Ινστιτούτου Εργασίας για το 2011. Επισημαίνει δε πως η λιτότητα της περιόδου 2009 – 2011 σήμανε οπισθοχώρηση κατά μία 10ετία τουλάχιστον στα οικονομικά και κοινωνικά μεγέθη, ρίχνοντας παράλληλα τη χώρα στην 90η θέση της κατάταξης με βάση την ανταγωνιστικότητα.

Τσίπρας: «Εσχάτη προδοσία η εκποίηση του δημόσιου πλούτου»


Την ανησυχία του για ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας της χώρας, εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας με σημερινή δήλωσή του, με αφορμή χθεσινό δημοσίευμα γαλλικής εφημερίδας που ανέφερε ότι υπάρχει μελέτη για πώληση ελληνικών περιουσιακών στοιχείων ύψους 125 δισ. ευρώ. Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, σε μιά ιδιαίτερα σκληρή δήλωσή

Χρωστάς; Κατάσχεται ο μισθός!


Κατασχέσεις μισθών και συντάξων από Εφορίες

Στην κατάσχεση μισθών οφειλετών του δημοσίου προχωρά η Εφορία, βάσει των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης των ληξιπρόθεσμων χρεών που προβλέπονται στη φορολογική νομοθεσία...

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ: Οι εξελίξεις στην ΛΑΡΚΟ επιταχύνονται…


Α. Την περασμένη Παρασκευή σε συνέχεια της σχετικής απόφασης της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων, στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου εντάχθηκαν μετοχές της εταιρείας ΛΑΡΚΟ Α.Ε., οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 55,19% επί του μετοχικού της κεφαλαίου.

Η χαμένη τιμή του χλιδόφτωχου


Γράφει ο Κώστας Βαξεβάνης

Χειρότερο απ’ το βλέμμα ενός δαρμένου σκύλου είναι το βλέμμα ενός ανθρώπου σαν δαρμένου σκύλου. Το βλέμμα του φόβου που δεν τον φιλτράρει η λογική, που δεν τον αναιρεί καμιά ελπίδα. Δεν υπάρχει χειρότερος φόβος απ’ τον αόριστο φόβο. Δεν ξέρεις τι πρέπει να φοβάσαι και καταλήγεις να φοβάσαι τα πάντα. Λίγο πριν απ’ το τέλος, φοβάσαι τον φόβο σου και καταλήγεις να φοβάσαι τον εαυτό σου.
 
Γέμισαν οι δρόμοι τέτοια βλέμματα. Άνθρωποι που δεν ξέρουν τι πρέπει να.....

ΑΡΝΙΕΜΑΙ, ΑΡΝΙΕΜΑΙ, ΑΡΝΙΕΜΑΙ.


Αρνιέμαι, να έχω μια θηλιά γύρω από τον λαιμό μου, την οποία θα σφίγγετε όταν εσείς θέλετε, για να μου στερείτε το δικαίωμα στο οξυγόνο, θαρρείς και σας έδωσε το δικαίωμα ο θεός να το διαχειριστείτε.

Αρνιέμαι, να με κάνετε ότι θέλετε, την ώρα που το θέλετε, χωρίς να αναγνωρίζετε ότι και εγώ είμαι άνθρωπος σας εσάς και έχω τα ίδια δικαιώματα με εσάς.

Γνωρίζετε την αξία της Ελλάδας;;Πάρτε βαθιά ανάσα και διαβάστε!



Για όσους δεν γνωρίζουν τι θα πει Έλληνας και Ελλάδα που "τάχα" πάει για φούντο....
1. Είμαστε μια χώρα που ελέγχει μια χερσαία και θαλάσσια έκταση όση είναι η Γερμανία και η Αυστρία μαζί (450.000 τετρ. χιλιόμετρα), αφού εκτεινόμαστε από την Αδριατική ως τις ακτές του Λιβάνου (περιλαμβανομένης της...

Αυτοικανοποιούνται κι άλλοι;

Η κρίση δεν είναι μόνο οικονομική, αλλά και σεξουαλική, σύμφωνα με έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου και του Ινστιτούτου Σεξουαλικής Υγείας της Γυναίκας, και μάλιστα από αυτήν πλήττονται κυρίως οι Ελληνίδες, οι οποίες σε πολύ μεγάλα ποσοστά είναι χωρίς σύντροφο και για το λόγο αυτό επιλέγουν την "λύση" της αυτοϊκανοποίησης.
 

Σύμφωνα με την.....

Η δύναμη της αδράνειας στις επιχειρήσεις

Μπορεί μία επιχείρηση να αλλάξει; Η απάντηση στο ερώτημα αυτό είναι περισσότερο αρνητική παρά θετική, και τούτο διότι η επιχειρηματική μονάδα είναι, πριν απ’ όλα, ανθρώπινος οργανισμός –και οι άνθρωποι δύσκολα αλλάζουν. Όπως αναφέρει δε ο Ρόλαντ Ράϊτερ, σύμβουλος επιχειρήσεων και καθηγητής στο Χάρβαρντ, το μεγαλύτερο εμπόδιο για τις αλλαγές μέσα σε μία επιχείρηση είναι η....

Τι φέρνει το ενιαίο μισθολόγιο


Απώλειες που θα αγγίξουν τα 1.500 ευρώ το μήνα θα υποστούν οι υψιλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε στο υπουργικό συμβούλιο ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.
Ο ανώτατος μισθός θα διαμορφωθεί στα 2.200 ευρώ, χωρίς όμως να υπολογίζεται το επίδομα ευθύνης και το πριμ παραγωγικότητας.
Με αυτά τα....

Bουλευτές και πλούσιοι δεν πληρώνουν για την κρίση

Γρηγόρης Καλφέλης
Καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ

 

Τα τελευταία μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, κατ’ επιταγή των δανειστών μας, θυμίζουν αυτό που έλεγε ο ολέθριος για την τύχη της Αργεντινής Κάρλος Μένεμ.
Με άλλα λόγια τα μέτρα αυτά συνιστούν «χειρουργική επέμβαση χωρίς αναισθησία» και θίγουν απαράδεκτα – για μια ακόμη φορά- τους φτωχότερους, δηλαδή τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, που βρίσκονται πια στα όρια της υπαρξιακής εξόντωσης.
Και βεβαίως όλοι θέλουμε να σώσουμε τη χώρα μας από τη θλιβερή χρεοκοπία, αλλά μόνο ορισμένοι υφίστανται αδικαιολόγητα το.....

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Επιμένει η Τόνια Αντωνίου για το δρόμο Λάρυμνα – Μαρτίνο

Με Επίκαιρη Ερώτησή της προς τον αρμόδιο Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ επανέρχεται στο θέμα της κατασκευής του δρόμου Λάρυμνα – Μαρτίνο, αφού η σχετική Ερώτηση που είχε καταθέσει στις 3/8/2011 παραμένει ακόμα αναπάντητη, παρότι έχει παρέλθει η προθεσμία που προβλέπεται από τον Κανονισμό της Βουλής.

Στην Επίκαιρη Ερώτησή της η κ. Αντωνίου αναφέρει:


ΕΙΠΑ - ΞΕΙΠΑ ΜΕ... ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ

Ρεπορτάζ : Έλενα Λάσκαρη
(από ΤΑ ΝΕΑ)

 

Στροφή 180 μοιρών έκανε χθες το υπουργείο Οικονομικών βάζοντας προς το παρόν τέλος στο αλαλούμ με τις αποδείξεις. Ξεκαθάρισε ότι για τα φετινά εισοδήματα δεν επέρχεται καμία απολύτως αλλαγή ως προς τις αποδείξεις που θα πρέπει να υποβληθούν...

1.200.000 άνεργοι το 2012!



Εκρηκτική αύξηση της ανεργίας μέσα στο 2012 προβλέπει ο επιστημονικός διευθυντής του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ, κ. Σάββας Ρομπόλης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία - σοκ που παρέθεσε την Τρίτη, η πραγματική ανεργία θα φτάσει στο 26%, με αποτέλεσμα ο αριθμός των ανέργων να αυξηθεί σε 1,2 εκατ. άτομα...

Μελετάται ολοκληρωτικό ξεπούλημα των περιουσιακών στοιχείων της Ελλάδας







Το γερμανικό σχέδιο για τη διάσωσή μας

Το γερμανικό σχέδιο για τη διάσωση της Ελλάδας παρουσιάζει σήμερα η γαλλική εφημερίδα La Tribune, το οποίο όπως σημειώνει, το έχουν επεξεργαστεί οι πολύ στενοί σύμβουλοι της Άγκελα Μέρκελ, με επικεφαλής τον Martin Wittig, Διευθύνοντα Σύμβουλο του ομίλου Roland Berger.

Δύο μισθοί πάνε …υπέρ πίστεως και πατρίδος!

Τα χτυπήματα είναι πολλαπλά...

Έναν πραγματικό φορολογικό Γολγοθά έχουν να ανέβουν σχεδόν 5 εκατομμύρια Έλληνες πολίτες έως το τέλος του έτους εξαιτίας των καθημερινών έκτακτων εισφορών που επιβάλλει η κυβέρνηση και ο αντιπρόεδρος Βαγγέλης Βενιζέλος....

Η ΛΑΡΚΟ και ο σύλλογος οικιστών και οικοπεδούχων Ο.Σ.Μ.Α.Ε.Σ. – ΜΑΛΕΣΙΝΑΣ η ΝΕΑ ΑΛΑΙΑ



(Το θέμα έχει στόχο να αναδείξει τις διαδικασίες που ακολουθούνται από την σημερινή δημόσια διοίκηση, σε περιπτώσεις περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων, ελέγχων, κυρώσεων και μέτρων , ανεξάρτητα από τα πρόσωπα που στελεχώνουν τις αρμόδιες υπηρεσίες)

Ο τίτλος θα μπορούσε να είναι:
Δημόσιος λειτουργός,  καταγγέλλει για ρύπανση δραστηριότητες, σαν μέλος του ΔΣ συλλόγου οικιστών και ο ίδιος (λόγω αρμοδιότητας των υπηρεσιών που εποπτεύει) ελέγχει και εισηγείται - επιβάλλει κυρώσεις και μέτρα??

Ας δούμε το θέμα από την αρχή.

Τον κλείδωσαν στην τουαλέτα για να διαρρήξουν το ΑΤΜ

ΒΙ.ΠΕ. ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ

Οι δράστες διέφυγαν με ΙΧ αυτοκίνητο μαζί με συνεργούς τους Στην τουαλέτα κλείδωσαν δύο άγνωστοι τον υπάλληλο ασφαλείας σε εταιρεία της Βιομηχανικής Περιοχής Οινοφύτων, προκειμένου να διαρρήξουν ΑΤΜ.

Ειδικότερα, στις 02.05 τα

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Μήπως είμαστε όλοι πρόβατα τελικά;


ειμαστε πρόβατα
Εγώ είμαι πρόβατο;
Αυτό το ερώτημα δύσκολα θα απαντηθεί, αρκετοί λένε ναι αρκετοί όχι και φυσικά η αληθεια βρίσκεται κάπου στην μέση. Αλλά κατά την προσωπική μου άποψη μπορώ να πω ΙΣΩΣ.
Εδώ και δύο χρόνια ζούμε τον καιρό του Μνημονίου υπό τον Jeffry με τις προσταγές της Ε.Ε και του Δ.Ν.Τ, και το ζούμε με μία κατά τ`άλλα σοσιαλιστική κυβέρνηση.

Οι σοφές ατάκες του Αρκά!

Διαβάστε …
1. Προσπαθώ να βγω από το ψυχολογικό αδιέξοδο, αλλά δε μπορώ να θυμηθώ από που μπήκα.
2. Διασκέδαση είναι η τέχνη να κουράζεσαι τις ώρες ανάπαυσης.

Νέο αλαλούμ με τις αποδείξεις - Τίτλοι τέλους για τις φοροαπαλλαγές

Σε νέα φοροεπιδρομή με το μέτρο των αποδείξεων προχωράει το υπουργείο Οικονομικών. Το ποσοστό του 25% επί του ...........

ατομικού εισοδήματος που πρέπει να καλύψουν σε αποδείξεις μέχρι σήμερα οι φορολογούμενοι αυξάνεται.

Στην περίπτωση που δεν συγκεντρωθεί το απαιτούμενο ποσοστό τότε η διαφορά θα φορολογείται με 10% για το ποσό που δεν έχει καλύψει με τις αποδείξεις.

Σχέδιο συμμόρφωσης της ΛΑΡΚΟ από το ΥΠΕΚΑ Αντιρρυπαντικά μέτρα για να προχωρήσει ταχύτερα η πώλησή της

 

Σχέδιο συμμόρφωσης της ΛΑΡΚΟ από το ΥΠΕΚΑΧώροι εξόρυξης της ΛΑΡΚΟ, η οποία επί σειρά ετών δεν συμμορφώθηκε με τις απαιτήσεις των αποφάσεων έγκρισης περιβαλλοντικών όρων και εν γένει την περιβαλλοντική νομοθεσία
 
Αν και υπάρχουν ήδη επενδυτές που έχουν δείξει ενδιαφέρον για τα σχέδια της κυβέρνησης να προχωρήσει στην αποκρατικοποίηση της ΛΑΡΚΟ,

Πάνε το χρέος στο 190%!

γράφει ο Γιώργος ΔΕΛΑΣΤΙΚ
 
ΛΕΗΛΑΣΙΑ! Εργαζόμενοι στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, μικρομεσαίοι επιχειρηματίες πάσης φύσεως, συνταξιούχοι, νέοι, όλα γενικώς τα κοινωνικά στρώματα των Ελλήνων διακατέχονται από το βίαιο συναίσθημα ότι η πολιτική της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου έχει ως στόχο τη λεηλασία των εισοδημάτων τους.

ΚΚΕ - Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου

Η λαϊκή οργή να εκφραστεί σε οργανωμένη παρεμπόδιση και άρνηση πληρωμής των χαρατσιών είναι καθήκον και πράξη αλληλεγγύης για τη λαϊκή οικογένεια
Η δικαιολογημένη οργή που νιώθουν οι άνεργοι, οι μισθωτοί, οι αυτοαπασχολούμενοι, καθώς φτάνουν στα σπίτια τους τα επαίσχυντα χαράτσια που φορολογούν τη φτώχεια τους

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Αποκρατικοποιήσεις η εκλογές


Το πήραν απόφαση στην κυβέρνηση τώρα που μας τρίζουν τα δόντια οι ξένοι και μέσα στην εβδομάδα αναμένονται οι ανακοινώσεις για την επέκταση των συμβάσεων στον ΟΠΑΠ και το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος. Αυτό δηλώνουν οι αρμόδιοι του

Δεν υπάρχουν επίθετα για να περιγράψουν την κατάσταση στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ

Δεν υπάρχουν επίθετα για να περιγράψουν την κατάσταση στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚΟ μόνος λόγος που δεν έχουμε άλλες παραιτήσεις είναι γιατί οι βουλευτές βλέπουν εκείνους που καταψήφισαν στο παρελθόν να βιώνουν την απαξίωση (Δημαράς, Οικονόμου, Παπαχρήστος κτλ). Ούτε θέλουν να γυρίζουν στην Ελλάδα, όπως ο Φλωρίδης, και να κάνουν γκρούπες όπως κάποτε οι εκσυγχρονιστές του ΟΠΕΚ.

Ντροπή μας


Πάλι σημαίες, πάλι συνθήματα. Το «Κάτω ο Φασισμός» να γράφεται σε τοίχους, σε τραγούδια, σε κομματικούς λόγους. Ακόμα και σε ερωτικά ραβασάκια μέρα που’ ναι. Μια φωτογραφία με το τανκ να μπαίνει, μια φωτογραφία με το τανκ να βγαίνει. Γι’ αυτό το τανκ που μπαινοβγαίνει στις ζωές μας ούτε κουβέντα. 
Οι νεκροί δικαιώθηκαν αλλά οι ζωντανοί βλέπουν καθημερινώς την μπούκα του κανονιού ανάμεσα στα μάτια τους.

ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ 10% ΤΟ ΠΑΣΟΚ!

Χωρίς μεγάλες εκπλήξεις η δημοσκόπηση της GPO. Χωρίς, με εξαίρεση μια. Εάν συγκρίνετε το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ στην τελευταία μέτρηση της ίδιας εταιρείας από το 20,1% πήγε στο 15,5%. Έπιασε πάτο, εκτός και να δούμε το εξής απίστευτο και τρίβουμε τα...

«Παράνομη η εργασιακή εφεδρεία, είναι απόλυση με φερετζέ»

Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΤΟΥ ΑΠΘ, ΑΡΙΣ ΚΑΖΑΚΟΣ, ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΛΕΙ ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣτΕ
Είναι δυνατό να μπλοκαριστεί η εργασιακή εφεδρεία με την έκδοση προσωρινών δικαστικών αποφάσεων αναστολής της σχετικής εντολής, για τους Οργανισμούς που δεν διαθέτουν πλεονάζον προσωπικό, τονίζει ο καθηγητής Εργατικού Δικαίου του ΑΠΘ Αρις Καζάκος, σε συνέντευξή του στην «Ε».

Η κοινωνία σε απόγνωση

Η πρώτη δημοσκόπηση της GPO για τον τηλεοπτικό σταθμό Μέγκα, προσφέρεται για την εξαγωγή συμπερασμάτων. Πέρα από το σταθερό πλέον προβάδισμα της ΝΔ και του Α. Σαμαρά, παρατηρείται το ιστορικό μικρότερο ποσοστό ψήφων στα δύο λεγόμενα κόμματα εξουσίας
Ξεκάθαρο προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΠΑΣΟΚ

ΣΤΟ 22%- 23% Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΕΡΓΙΑ, ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ Η ΓΣΕΕ

Στις επιπτώσεις της κρίσης στο παραγωγικό δυναμικό της χώρας εστιάζει η ετήσια έκθεση του Ινστιτούτου Εργασίας ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ για την οικονομία και την απασχόληση που θα παρουσιασθεί το μεσημέρι της Τρίτης...
σε ημερίδα της ΓΣΕΕ.
Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ, η εγχώρια ζήτηση έχει υποχωρήσει πλέον στα επίπεδα του 2003,

Εκλογές: πόσο κοντά, πόσο μακριά;;..

Συμβούλου Στρατηγικής,  διευθυντή της Think Politics 

Μετά τη συμφωνία στη Βουλή
 για την Παιδεία, ενισχύεται για κάποιους η άποψη ότι οι εκλογές έχουν απομακρυνθεί για τα καλά και ότι, ίσως διαμορφώνονται οι προϋποθέσεις για μία γενικότερη συναίνεση.
Τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι
.

Ο ΤΟΠΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΓΡΑΦΕΙ:


"Οι βουλευτές να μην επικυρώσουν με την ψήφο τους τον έκτακτο φόρο στα ακίνητα"


Θεσμοθέτηση του ειδικού τέλους ακινήτων απηύθυνε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ με ανακοίνωσή της.«Δηλώνουμε ότι αδυνατούμε, πλέον, να πληρώσουμε το νέο, έκτακτο, χαράτσι, που με αυταρχικό τρόπο επιβάλλουν Κυβέρνηση και...Τρόικα»

Θυσία λαού & ΠΑΣΟΚ. Η απόλυτη ηδονή για τους σκοτεινούς του νεοφιλελευθερισμού.



@Vasiliadis
Τα ποσοστά, που δίνουν τα γκάλοπ για το ΠΑΣΟΚ, σοκάρουν. Όχι όλους, ευτυχώς λίγους.
Αρκετοί προειδοποιούσαν, εδώ και καιρό, ότι το Κίνημα οδηγείται σε συρρίκνωση που δεν θα έχει ιστορικό προηγούμενο.

Νέο "ψαλίδι" 20% στους μισθούς του Δημοσίου

Νέα μείωση των μισθών στο Δημόσιο και μέτρα ύψους 7 δισ. ευρώ ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών. Αναδρομική η ισχύς του αφορολόγητου των 5.000 ευρώ.

Πέφτει η Κυβέρνηση;

Γράφει ο ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ

Η πρωτοφανής πολιτική φθορά την οποία έχει υποστεί η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τον τελευταίο χρόνο, δηλαδή στη διάρκεια της εφαρμογής των σκληρών δημοσιονομικών μέτρων που προέκυψαν ως δεσμευτικές υποχρεώσεις της χώρας από την υπογραφή του Μνημονίου με την τρόικα, αποτυπώνεται πλήρως στις δημοσκοπήσεις, που προδιαγράφουν ως περίπου δεδομένη την εκλογική καταβαράθρωσή της, όταν στηθούν κάλπες.

700 δισ. ευρώ μπορεί να πάρει άμεσα η Ελλάδα



Άμεση είσπραξη 700 δισεκατομμυρίων ευρώ είναι σε θέση να καταφέρει η κυβέρνηση από την τιτλοποίηση των μελλοντικών εσόδων από τα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου του Ιονίου, Αιγαίου και της Κρήτης, περιοχές για τις οποίες έχει ήδη δοθεί το πράσινο φως για ερευνητικές γεωτρήσεις.

Δεν πρόκειται για μαγική λύση απεμπλοκής της χώρας από την κρίση,

9 ΣΤΟΥΣ 10 ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ


Από τις κάρτες της δημοσκόπησης της GPO που έπαιξε το Mega για να διαφημίσει την εκπομπή "Ανατροπή" καταλαβαίνετε τι εικόνα αποτυπώνει η έρευνα για κυβέρνηση και πρωθυπουργό. Από αυτά που πληροφορηθήκαμε και εμείς, το γκάλοπ κατεδαφίζει,

“Τσεκούρι” σε φοροαπαλλαγές-αφορολόγητο – Αυξάνεται η έκτακτη εισφορά!

 Χάνονται άλλοι δύο μισθοί!

- Πάνω από 1.900 ευρώ οι απώλειες στο εισόδημα
- Μαχαίρι σε ιατρικές δαπάνες και απαλλαγές από ενοίκια
- Τέλος στο αφορολόγητο για αγορά και κληρονομιά στην πρώτη κατοικία
- Αυξάνουν άλλους έμμεσους φόρους

Το “νέα μέτρα δεν θα πάρουμε” που λέει η Κυβέρνηση, μάλλον μεταφράζεται σε “απλά θα επεκτείνουμε και θα κάνουμε πιο δυσβάσταχτα αυτά που ήδη έχουμε ανακοινώσει”.

Κούρεμα 1 δισ. στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων


ΡΕΠΟΡΤΑΖ Δ. ΤΣΟΥΠΑΡΟΠΟΥΛΟΣ - Γ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ
Ενα μικρό κούρεμα της τάξης του ενός δισ. ευρώ θα υποστεί και το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων, το οποίο - προς ανακούφιση της κυβέρνησης - μειώνεται από τα 5 δισ. ευρώ στα 4 δισ. ευρώ για το 2011.
Η αρχή πάντως θα γίνει αυτή την εβδομάδα μέσω της επέκτασης των συμβάσεων παραχώρησης για τον

Θα τολμήσουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ή θα βάλουν το κεφάλι στην άμμο;


Σήμερα στη Βουλή θα αποδειχθεί πόσο οι αντάρτες του ΠΑΣΟΚ είναι του… γλυκού νερού, ή είναι πατριώτες, όπως τους αποκάλεσε ο Ηλίας Μόσιαλος. Άσχετα αν αυτός εννοούσε άλλο κι εμείς εννοούμε ότι δεν πρέπει να ψηφιστεί το χαράτσι στα ακίνητα το οποίο είναι πέρα από κάθε φαντασία άδικο μέτρο.

Που δίνουν τα κλεμμένα οι αθίγγανοι ?

Η καταγγελία έγινε σε γνωστό site της Λαμίας.


Αναρωτιέμαι πόσο δύσκολο είναι να σταματήσει αυτή η ιστορία με τις κλοπές των αθίγγανων.
Παλιοσίδερα, καπάκια από φρεάτια (κίνδυνος για τροχαία), γεωργικά μηχανήματα από αποθήκες, γεωτρήσεις, καλώδια χαλκού, κι ό,τι άλλο δε βάζει ο νους μας...

Ο «δεκάλογος» για διατήρηση της ελεύθερης έκφρασης στο Διαδίκτυο


 Τον «δεκάλογο» των αρχών, που πρέπει να υιοθετήσουν οι ευρωπαϊκές χώρες, για να μην παραβιάζεται η ελευθερία της έκφρασης στο Ιντερνετ, έδωσε στην δημοσιότητα η Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, υποστηρίζοντας ότι το Διαδίκτυο θα πρέπει, παγκοσμίως, να διατηρηθεί σταθερό και ανοικτό, ως μέσο διαφύλαξης της ελευθερίας της έκφρασης και της ανεμπόδιστης πρόσβασης στην πληροφόρηση.

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Μάθετε για τις ριζικές αλλαγές στο Facebook


H κεντρική ομιλία του Mark Zuckerberg στο συνέδριο f8  ολοκληρώθηκε, στην οποία ο Zuckerberg παρουσίασε τις ριζικές αλλαγές στο Facebook. 
  
Πλέον στο προφίλ θα κυριαρχεί το ''Timeline'' , ένα ιστορικό δηλαδή για τον κάθε χρήστη με πληροφορίες που θα πηγαίνουν στο παρελθόν, ανά χρονιά, τις οποίες θα μπορεί ο ίδιος να επιλέγει.

ΓΕΝΟΠ: Θα μετατρέψουν τη ΔΕΗ σε προβληματική επιχείρηση

Σε νέα παρέμβαση προχώρησε η ΓΕΝΟΠ, που κατήγγειλε ότι η ΔΕΗ κινδυνεύει να μετατραπεί σε προβληματική επιχείρηση, λόγω των ανεξόφλητων λογαριασμών που θα αυξηθούν μετά την επιβολή του ειδικού τέλους των ακινήτων.

Μυτιληναίος: «Τον «λογαριασμό» τον πληρώνει ο ιδιωτικός τομέας»


Μυτιληναίος: «Τον «λογαριασμός» τον πληρώνει ο ιδιωτικός τομέας»Σε απευθείας μετάδοση μίλησε σήμερα το πρωί, στο CNN International, ο  Ευάγγελος Μυτιληναίος, Πρόεδρος και  Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ.

Στην εκπομπή World Business Today που προβάλλεται από το Λονδίνο, ο κ. Μυτιληναίος, απάντησε στις ερωτήσεις του γνωστού ρεπόρτερ, John Defterios, για το πώς βλέπει ο ιδιωτικός τομέας την αδυναμία της χώρας να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της Τρόικας και τα σενάρια περί χρεοκοπίας.

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους