Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Yπο τον φόβο της πτώχευσης θα ξεπεράσουμε και το κατώτερο όριο της φτώχιας



Έλληνα είσαι τόσο ανεύθυνος;

Κι όμως! Κρατάς το ύψος των σπρεντς στα χέρια σου.

Οι εκλογές του Νοέμβρη, ανάλογα με το αποτέλεσμα μπορούν να οδηγήσουν τη χώρα σε νέες περιπέτειες.

Αν δεν ακολουθήσουμε το παράδειγμα της κυβέρνησης, δηλαδή να δίνουμε απλόχερα στο Μινώταυρο των αγορών αυτό που χρειάζεται για να είναι ικανοποιημένος και πάμε να κάνουμε τίποτε κόλπα τύπου Θησέα, ίσως να έχουμε κακά ξεμπερδέματα...

Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Το καινούριο, η αναγκαιότητά του και ο φόβος των αλλαγών.


Γράφει η Ιδεοπηγή

Η κοινωνία δεν είναι κάτι στάσιμο, μπορεί να λιμνάζει για λίγο αλλά γρήγορα, συνταρακτικά γεγονότα ταράζουν τα λιμνάζοντα ύδατα και επιφέρουν αλλαγές, άλλοτε ήπιες άλλοτε δομικές.
Σήμερα δυστυχώς είμαστε στην περίοδο της....

Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Η υπόσταση των δακτυλοδεικτούμενων


Από Young Blogger,

Δε θα μακρηγορήσω, είναι απλό... Υπάρχουν πολλοί λόγοι να σε δείξουν, σίγουρα όχι γιατί φοράς τα ίδια ρούχα με όλους, ούτε γιατί αναπαράγεις...
το ίδιο λεξιλόγιο και ακόμα περισσότερο γιατί υποστηρίζεις κοινές ιδέες και ακολουθείς μεγάλες ομάδες. Ο δείκτης αρχίζει να βρίσκει μαγνητική έλξη στο πρόσωπό σου, όταν αποφασίζεις να προβάλεις προϊόντα δικά σου, σκέψεις προσωπικές που θέλουν χρόνο και κόπο. Κάθε εναλλακτική σου απόφαση είναι δακτυλοδεικτούμενη. Προσοχή εναλλακτική με τη κυριολεκτική έννοια, γιατί και το εναλλακτικό πλασάρεται ως μόδα σήμερα. Εναλλακτικό στην εποχή μας είναι το απλό, κάθε τι απλό είναι εναλλακτικό. Όταν σταματήσεις να δίνεις κοπλιμέντα

σε άτομα που από συνήθεια τα στολίζουν με ωραία λόγια θα σε δείξουν, όταν πεις την αλήθεια που πονάει και παραδεχτείς την ασχήμια της ψυχής τους θα σε δείξουν, γιατί αυτοί πλασάρουν την ψυχή τους ως φιλάνθρωπο παρθένα. Επίσης θα σε δείξουν αν είσαι υπερβολικός και επιδειξιομανής, όμως αυτό είναι παράδειγμα προς αποφυγή γιατί δεν χρειάζεται κάποια υπόσταση, αλλά αντίθετα την υπόσταση αντιπροσωπεύουν οι βιτρινίστικες συμπεριφορές.

Συμπέρασμα, η κοινωνία ότι δεν είναι το ίδιο χρώμα με αυτή το προσφωνεί με κραυγές περιέργειας. Ότι θίγει τα συμφέροντα των μεγάλων η κοινωνία έχει τον τρόπο να τα περιθωριοποιεί απορημένη. Όποια σκέψη περιέχει μεταβλητές διαφορετικές από αυτές που οι διαμορφωτές κοινής γνώμης μας βάζουν στο κεφάλι δεν μπαίνει στον κόπο να την αναλύσει, πόσο μάλλον να την εφαρμόσει με αποτέλεσμα να τη δείχνει και να τη βάζει σε μια γωνία. Μ' αρέσουν οι δακτυλοδεικτούμενοι άνθρωποι, όχι οι λαμπεροί κενοί, αλλά οι σκεπτόμενοι με ανησυχίες που τολμούν. Όσοι νικούν τη σημερινή μαλθακότητα με πράξεις και έχουν το θάρρος να κάνουν το βήμα σε σκοτεινά δρομάκια που έχουν ανάγκη από φως, φως αληθινό.. Γίνε ο δακτυλοδεικτούμενος της κοινωνίας σου, όποιος δεν έχει τόλμη έχει δάχτυλα!

Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Με «λουκέτο» προειδοποιεί τη βιομηχανία Λάρκο το υπουργείο Περιβάλλοντος

«Τόνοι σκουριάς πέφτουν μέσα στον Ευβοϊκό. Δεν υπάρχει χώρος για να πάνε τα επικίνδυνα απόβλητα. Η Λάρυμνα έχει αλλάξει τοπίο από λόφους ατελείωτης σκουριάς»

Συμμόρφωση ή λουκέτο, είναι το δίλημμα που θα κληθεί, λίαν συντόμως, να απαντήσει η μεταλλοβιομηχανία «Λάρκο», λόγω των προβλημάτων που προκαλεί με τη δραστηριότητά του το εργοστάσιο στη Λάρυμνα Eυβοίας.

Tο υπουργείο Περιβάλλοντος, Eνέργειας και Kλιματικής Aλλαγής έθεσε στο «μικροσκόπιό» του τις εγκαταστάσεις της εταιρείας, έλαβε δείγματα από την ευρύτερη περιοχή και στο αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να έχει τα αποτελέσματα και να ανακοινώσει πακέτο σκληρών μέτρων.

Ελεγχος
«Oι επιθεωρητές για μία ολόκληρη βδομάδα έκαναν εξονυχιστικό έλεγχο και στις δύο πλευρές της ‘Λάρκο’. Δηλαδή σε όλη τη λειτουργία της, και εκεί που γίνεται η εξόρυξη και η μεταφορά, αλλά και στην παραγωγή», είπε χαρακτηριστικά η ειδική γραμματέας του YΠEKA. Σε ομιλία της στα Ψαχνά Eυβοίας στα τέλη Mαΐου, η Mαργαρίτα Kαραβασίλη έκρουσε δυνατά τον κώδωνα του κινδύνου για τη «Λάρκο», αφήνοντας να εννοηθεί πως οι περιβαλλοντικές παραβάσεις είναι πάρα πολλές και απειλούν τη βιωσιμότητα της επιχείρησης άμεσα.
«Tόνοι σκουριάς πέφτουν μέσα στον Eυβοϊκό.

Δεν υπάρχει χώρος για να πάνε τα επικίνδυνα απόβλητα. H Λάρυμνα έχει αλλάξει τοπίο από λόφους ατελείωτης σκουριάς. Έχει ρυπανθεί το ποτάμι και δεν υπάρχει σεβασμός για κανέναν αρχαιολογικό χώρο στην περιοχή», ήταν οι διαπιστώσεις της ειδικής γραμματέως του YΠEKA προς κατοίκους της περιοχής. Yπενθύμισε δε ότι και το 2004 η εταιρεία είχε ελεγχθεί, όταν ήταν η ίδια επικεφαλής των επιθεωρητών, της επιβλήθηκε πρόστιμο και μέτρα συμμόρφωσης, αλλά τίποτε από αυτά δεν εφαρμόστηκε και «σήμερα τα πράγματα είναι χειρότερα».

H κ. Kαραβασίλη είναι αλήθεια πως τάχθηκε τόσο υπέρ της οικονομικής ανάπτυξης και του κέρδους όσο και της δημιουργίας θέσεων εργασίας, αλλά κατέστησε σαφές πως αυτό δεν μπορεί να γίνει με οποιοδήποτε τίμημα. «Kερδίζουμε; Nαι. Θέλουμε ανάπτυξη; Nαι. Θέσεις εργασίας; Bεβαίως. Aλλά με ποιες συνθήκες;», τόνισε και αφού σημείωσε ότι «το λιμάνι και οι άνθρωποι είναι μαύροι», αποκάλυψε ότι «κάνουμε μια προσπάθεια να βάλουμε ένα πολύ σκληρό πρόγραμμα συμμόρφωσης στη ‘Λάρκο’» κι ότι αυτό θα συνοδευτεί και με πρόστιμα, αλλά και με την αποκατάσταση του περιβάλλοντος όπου έχει ρυπανθεί.

Πρόβλημα
H ειδική γραμματέας του υπουργείου έκανε γνωστό ότι όλα αυτά έχουν κοινοποιηθεί στη διοίκηση της «Λάρκο» κι ότι έχουν αποδεχθεί ότι εάν δεν συμμορφωθούν θα υπάρξει πρόβλημα. «Tο βασικό είναι η εταιρεία να δουλέψει σωστά. Aν το πλάνο συμμόρφωσης δεν το τηρήσει, τότε η ‘Λάρκο’ θα κλείσει», είπε σε τόνο «τελεσιγράφου» η κ. Kαραβασίλη, αν και παραδέχθηκε πως εν μέσω της υφιστάμενης οικονομικής συγκυρίας η εξορυκτική δραστηριότητα της εταιρείας είναι σημαντική για τη χώρα.

Aνάλογα μέτρα συμμόρφωσης -κατά την κ. Kαραβασίλη- θα επιβληθούν και σε άλλες μικρές και μεγάλες βιομηχανίες «τις οποίες μέχρι τώρα δεν αγγίζαμε και δεν ονομάζαμε», προκειμένου «επιτέλους να σεβαστούν τον άνθρωπο και το περιβάλλον».

Έκτοτε, βέβαια, έχει παρέλθει κάτι περισσότερο από ένας μήνας και προς το παρόν δεν έχουν υπάρξει επίσημες ανακοινώσεις από το YΠEKA για τα μέτρα συμμόρφωσης που θα επιβληθούν.
-----------------------------
Πηγή: ΗΜΕΡΗΣΙΑ
------------------------------

Συνημμένα Thumbnails
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση Όνομα:  assets_LARGE_t_942_22916787_type11586.jpg Εμφανίσεις:  15 Μέγεθος:  24,1 KB  

Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Στο έλεος των ληστών και η Μαλεσίνα! Να αναβαθμιστεί και να ενισχυθεί ο αστυνομικός σταθμός ζητά ο Δήμαρχος.

E-mail Εκτύπωση PDF
Δεν είναι ένα, δεν είναι δύο, αλλά περισσότερα τα κρούσματα ληστειών στη Λοκρίδα, και μάλιστα με ανταλλαγές πυροβολισμών! Σήμερα το πρωί, λίγο μετά τις 8:00, σημειώθηκε ένοπλη ληστεία στην Εθνική Τράπεζα με το άνοιγμά της από δύο αδίστακτους δράστες, οι οποίοι δεν δίστασαν να πυροβολήσουν εναντίον της αστυνομίας. Οι δράστες περίμεναν υπομονετικά να ανοιχτεί το χρηματοκιβώτιο για να σηκώσουν περίπου 150.000 ευρώ και όταν είδαν περιπολικό να καταφθάνει στο σημείο, αντάλλαξαν πυροβολισμούς με αστυνομικό ο οποίος τους καταδίωξε. Αρχικά διέφυγαν με μαύρο αυτοκίνητο, μάρκας Seat Ibiza, το οποίο και εγκατέλειψαν και στη συνέχεια χρησιμοποίησαν αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού. Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η αστυνομία για τον εντοπισμό τους.
Την αγωνία των ανάστατων κατοίκων του Δήμου του για τα αλλεπάλληλα κρούσματα ληστειών που σημειώνονται, εξέφρασε στον «Παρατηρητή» ο Δήμαρχος Μαλεσίνας Μιχάλης Φουρλεμάδης. «Είναι η τρίτη ληστεία που σημειώνεται μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Βέβαια δεν υπάρχει το σύστημα ασφάλειας στην πόρτα της τράπεζας. Η Μαλεσίνα έχει αστυνομικό σταθμό ο οποίος θα πρέπει να ενισχυθεί και να αναβαθμιστεί σε αστυνομικό τμήμα. Οι κάτοικοι είναι ανάστατοι και γι’ αυτό θα υποβάλλουμε ξανά αίτημα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για ενίσχυση, ώστε να επιδοθεί το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες», μάς είπε ο κ. Φουρλεμάδης.

Ληστεία στη Μαλεσίνα. Πυροβόλησαν εναντίον αστυνομικών

Ληστεία "με το καλημέρα σας" στην Εθνική Τράπεζα στη Μαλεσίνα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες λίγο μετά τις 8.00΄ οι δυο ληστές μπήκαν στην Τράπεζα και με την απειλή όπλων πήραν άγνωστο μέχρι στιγμής ποσό χρημάτων.
Κατά την έξοδό τους έγιναν αντιληπτοί από αστυνομικούς, τους οποίους δεν δίστασαν μάλιστα να πυροβολήσουν, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανένας αστυνομικός. Οι δυο ληστές διέφυγαν με Ι.Χ. αυτοκίνητο SEAT IBIZA μαύρο, που είχαν κλέψει από το Ηράκλειο στην Αθήνα, το οποίο εγκατέλειψαν λίγο αργότερα. Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή τους. http://www.lamiareport.gr/

Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

Τα ΦΕΚ είναι δωρεάν διαθέσιμα στους πολίτες

Σύμφωνα με το άρθρο 7 του Ν. 3861/2010 (ΦΕΚ 112/13.7.2010, Τεύχος Α’) για το Πρόγραμμα Διαύγει@ περί διαφάνειας δια της υποχρεωτικής δημοσιοποίησης αποφάσεων και πράξεων της διοίκησης, τα φύλλα Εφημερίδας της Κυβερνήσεως είναι πλέον στο σύνολό τους δωρεάν διαθέσιμα στους πολίτες σε ηλεκτρονική μορφή από την ιστοσελίδα του Εθνικού Τυπογραφείου, προς ανάγνωση, αποθήκευση και εκτύπωση.
Εθνικό Τυπογραφείο - κλικ εδώ

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους