Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Tο περιμένατε ότι αυτές είναι οι πιο επικίνδυνες δουλειές στον κόσμο;

Επικίνδυνες επιλογές καριέρας

Όταν σκέφτεστε τις πιο επικίνδυνες δουλειές στον κόσμο, σας έρχονται στο μυαλό ο θηριοδαμαστής ή ο κασκαντέρ. Υπάρχουν όμως και άλλες που είναι πιο επικίνδυνες από όσο είχατε ποτέ φανταστεί. 
Κάντε κλικ και μάθετε ποιες είναι αυτές. 






Κηπουρός

Το να κουρεύεις το γρασίδι ή να αλλάζεις γλάστρες δεν ακούγεται και πολύ επικίνδυνο αλλά σύμφωνα με τη Διεύθυνση Στατιστικής στον Εργασιακό Τομέα των ΗΠΑ 131 κηπουροί σκοτώθηκαν μόνο το 2008. Τα αιχμηρά εργαλεία και οι κίνδυνοι της υπαίθρου καθιστούν το συγκεκριμένο επάγγελμα πιο επικίνδυνο σε σχέση με άλλα.

Καθαριστής κτιρίων

Οι άνθρωποι που καθαρίζουν κτίρια είναι εκτεθειμένοι σε πολλούς κινδύνους κάθε μέρα όπως είναι τα χημικά καθαριστικά, τα αιχμηρά εργαλεία, οι πτώσεις αντικειμένων και η μούχλα. Παράλληλα, η μακροχρόνια έκθεση στα καθαριστικά μπορεί να προκαλέσει άσθμα και άλλες παθήσεις των πνευμόνων. Στις ΗΠΑ πέθαναν συνολικά 59 καθαριστές κτιρίων το 2008. 

Νοσοκόμα

Η επαφή με τόσες θανατηφόρες ασθένειες κάθε μέρα σημαίνει ότι το συγκεκριμένο επάγγελμα είναι επικίνδυνο για πολλούς. Τα κέντρα ελέγχου λοιμώξεων ανέφεραν 57 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις και 140 πιθανές μολύνσεις με τον ιό HIV του προσωπικού υγείας στις ΗΠΑ μεταξύ 1981-2006. Πρόσφατα ο Ebola στοίχισε τη ζωή σε 400 εργαζόμενους στον τομέα της υγείας παγκοσμίως. 

Οδηγός νταλίκας
Λόγω των πολλών ωρών μοναχικής οδήγησης, οι οδηγοί νταλίκας κινδυνεύουν από ατυχήματα. Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Στατιστικών Στοιχείων για Εργασιακά Θέματα, οι θάνατοι επαγγελματιών οδηγών νταλίκας σημείωσαν μεγάλη αύξηση το 2014 σε σύγκριση με το 2014 καταγράφοντας 725 θανάτους. Στην Αυστραλία αποτελεί το πλέον επικίνδυνο επάγγελμα με 65 θανάτους και 8.450 τραυματισμούς.

Εργάτης αποκομιδής απορριμάτων

Δεν είναι και η πιο ευχάριστη δουλειά και σίγουρα δεν είναι και η πιο ασφαλής. Στην Αγγλία μόνο σκοτώθηκαν 10 άνθρωποι μεταξύ 2012 και 2013 σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Διεύθυνσης Υγείας και Ασφάλειας συλλέγοντας και απομακρύνοντας σκουπίδια. Στις ΗΠΑ σημειώθηκαν 33 θάνατοι το 2013.

Αγρότης
Η αγροτική ζωή μπορεί να μοιάζει ειδυλλιακή σε κάποιους αλλά δεν είναι τόσο ασφαλής καθώς σημειώνονται συχνά ατυχήματα με μηχανήματα ή με ζώα. Σε έκθεση της Διεύθυνσης Υγείας και Ασφάλειας των ΗΠΑ περίπου οι μισοί  εργάτες που σκοτώνονται στη γεωργία, την αλιεία και τη δασοπονία είναι αγρότες.                                  

Εργαζόμενοι σε συνεργείο

Σύμφωνα με την έκθεση της Διεύθυνσης Υγείας και Ασφάλειας της Αγγλίας, οι μηχανικοί, οι εργαζόμενοι σε συνεργεία και οι πωλητές αυτοκινήτων κινδυνεύουν να τραυματιστούν στο χώρο εργασίας τους εξαιτίας κυρίως των τροχαίων ατυχημάτων. Το 2014, σύμφωνα με τη μελέτη σημειώθηκαν οκτώ θάνατοι και 300 σοβαροί τραυματισμοί στο συγκεκριμένο κλάδο.                                  

Καταστηματάρχες

Καταστηματάρχες προσέξτε καθώς το 2014 στην Αυστραλία σημειώθηκαν έξι θάνατοι και 11.200 σοβαρά ατυχήματα στη λιανική πώληση, σύμφωνα με το LifeInsuranceFinder.com.au. Και παρόλο που δεν καταγράφηκαν θάνατοι στην Αγγλία μεταξύ 2012 και 2013, σημειώθηκαν 7.000 τραυματισμοί από τους οποίους οι 1.619 ήταν σοβαροί. Στα ατυχήματα αυτά συμπεριλαμβάνονται πτώσεις, ατυχήματα και τραυματισμοί από εγκλήματα όπως ληστείες. 

Δάσκαλοι

Η εκπαίδευση αποτελεί τον πρώτο κλάδο σε ατυχήματα στην Αγγλία σύμφωνα με την έκθεση της Διεύθυνσης Υγείας και Ασφάλειας με 1.736 τραυματίες μεταξύ 2012 και 2013, παρόλο που δεν σημειώθηκαν θάνατοι κατα την εν λόγω περίοδο.                                  

Κτηματομεσίτης

Η αλήθεια είναι πως δεν θα μας πέρναγε ποτέ από το μυαλό για το συγκεκριμένο επάγγελμα αλλά σύμφωνα με την έκθεση της Διεύθυνσης Υγείας και Ασφάλειας της Αγγλίας τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν στον συγκεκριμένο κλάδο μεταξύ 2012 και 2013, ενώ 70 άτομα τραυματίστηκαν σοβαρά την περίοδο αυτή.

Εργαζόμενοι σε εργοστάσιο
Στην Αυστραλία, στον συγκεκριμένο επάγγελμα σημειώθηκαν 18 θάνατοι και 16.670 σοβαροί τραυματισμοί το 2014 σύμφωνα με την LifeInsuranceFinder.com.au. Ο βασικότερος λόγος θανάτου ήταν τα τροχαία, οι πτώσεις αντικειμένων και οι πτώσεις από μεγάλο ύψος. Πάνω από ένα τέταρτο από τους σοβαρούς τραυματισμούς προκλήθηκαν λόγω μυικής έντασης από χειρισμό αντικειμένων με μεγάλο βάρος. 

Χειριστής μηχανημάτων εξόρυξης

Σύμφωνα με το Γραφείο Στατιστικών Στοιχείων στον Τομέα της Εργασίας των ΗΠΑ, τα συγκεκριμένα μηχανήματα εξορρύσουν κάρβουνο, μέταλλο, μάρμαρο και άμμο και τα φορτώνουν στη συνέχεια σε ιμάντες μεταφοράς ή σε φορτηγά. Η συγκεκριμένη εργασία μπορεί να φαίνεται απλή αλλά το 2013 σημειώθηκαν 16 θάνατοι στις ΗΠΑ.        

Κτηνίατρος

Τα ζώα είναι πράγματι αξιαγάπητα αλλά μερικές φορές αντιδρούν απρόβλεπτα και οι κτηνίατροι κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να τους δαγκώσουν ή να τους τσιμπήσουν. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα CareerCast, στο συγκεκριμένο κλάδο αντιστοιχεί το 11 τις εκατό των θανάτων εν ώρα εργασίας στις ΗΠΑ. Τα μεγαλύτερα ζώα επίσης, όπως τα άλογα για παράδειγμα, είναι υπεύθυνα για δεκάδες θανάτους κάθε χρόνο.                                  


Aπο:   lovemoney.com     





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους