Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

ΠΟΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ


Η Νέα Δημοκρατία του Σαμαρά, είτε το θέλουν ορισμένοι είτε όχι, είναι απόλυτα εκτεθειμένη με την πολιτική του "μπρος πίσω", που τήρησε κατά την θητεία του αποτυχημένου αρχηγού της. 

Το νέο της προφίλ, που θα δημιουργηθεί έτσι κι αλλιώς, οποίος και να εκλεγεί αρχηγός, δεν θα πρέπει να σχετίζεται με τα προαπαιτούμενα, που έχουν επιβάλλει οι Ευρωπαίοι δυνάστες μας, καθώς αυτά...






είναι δεδομένα και αλλάζουν με πολύ ιδρώτα και αίμα. Ό,τι και να κάνει προς αυτήν την κατεύθυνση η Νέα Δημοκρατία, ο λαός έχει την απάντηση, που είναι μια απάντηση σαφής: "Τα ίδια και χειρότερα, κάνατε εσείς, τώρα τι μας λέτε;"
Η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας, θα πρέπει να στηριχθεί στην κοινωνία, στον άνθρωπο και τις ανάγκες του.

Με επίκεντρο τον έλληνα πολίτη, απαιτείται να διαμορφωθεί σε πρώτη φάση, μια πολιτική απορρόφησης των κραδασμών, που προκαλούν τα επαχθή μέτρα της κυβέρνησης και κατά δεύτερο λόγο, ένα πλάνο φιλοσοφίας πολιτικής, για το πως αυτά θα πρέπει να διορθωθούν, σε βάθος χρόνου. Με την έννοια αυτή, η πολιτική που θα πρέπει να ακολουθηθεί είναι πολιτική αντιμετώπισης της κρίσης και όχι με μια στείρα αντιπαράθεση, σε επίπεδο κοινοβουλευτικό και κοινωνικό.

Για να γίνει αυτό, απαιτούνται νέες, μοντέρνες λύσεις, ξύπνια αντανακλαστικά και αντιπολίτευση, κυρίως στον επικοινωνιακό τομέα, που να στηρίζεται σε πολιτική βάση και όχι απλά σε βάση εντυπωσιασμού της κοινής γνώμης. Ο πολίτης θέλει λύσεις, αλλά σοβαρότητα και σταθερότητα απόψεων, καθώς και καλλιέργεια του αισθήματος εμπιστοσύνης, που έτσι κι αλλιώς η Νέα Δημοκρατία, την έχει χάσει. Για να γίνει αυτό, η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να συνθέσει απόψεις και να μην αρχίσει το κυνηγητό εκείνων που εκφράζουν αντίθετες απόψεις, εσωκομματικά και ούτε να ακολουθήσει την οξεία αντιπαράθεση με τον Σύριζα.


Ο ρόλος της, με βάση τις διορθωτικές προτάσεις της προς την κυβέρνηση, θα πρέπει να είναι "συμβουλευτικός"και όχι λόγος αντιπαράθεσης. Θα πρέπει να πείσει με απλά λόγια, ότι δεν θέλει να είναι η εναλλακτική λύση εξουσίας απλώς, αλλά μια πολιτική δύναμη που μπορεί έστω και λίγο, να διορθώσει τα πράγματα. Κι αυτό επιτυγχάνεται, με σαφή λόγο πολιτικό, μέσα από εσωκομματικές δημοκρατικές διαδικασίες, μέσα από τις οποίες η πλειοψηφία θα περνά τις απόψεις της. 

Έτσι ο αντίλογός της, θα είναι ισχυρός και όχι προϊόν μιας μικροομάδας γύρω από τον νέο ηγέτη της.



Aπο: exofitsio









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους