Κυριακή 16 Αυγούστου 2015

ΛΑΡΚΟ: «Καρατομήθηκε» ο CEO

Aπο: euro2day.gr
Αυγουστιάτικα η κυβέρνηση αποφάσισε να αλλάξει τη διοίκηση της ΛΑΡΚΟ. Τι ρόλο έπαιξε η κόντρα με τη ΔΕΗ για την τιμή της κιλοβατώρας και τη διαιτησία. 
Ποιοι οι νέοι επικεφαλής.
Στην απομάκρυνση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΛΑΡΚΟ Κωνσταντίνου Μπομπή προχώρησε αιφνιδιαστικά η κυβέρνηση, συγκαλώντας έκτακτη Γ.Σ. μετόχων την περασμένη Παρασκευή 7 Αυγούστου.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις της αγοράς, η αντικατάσταση του μέχρι την Παρασκευή CEO της μεταλλουργικής επιχείρησης έχει άμεση σχέση με τη «σκληρή» στάση που τήρησε απέναντι στη... 






ΔΕΗ -1,54% στο θέμα της τιμολόγησης της ηλεκτρικής ενέργειας και κυρίως στη διένεξη μεταξύ ΔΕΗ -1,54% και ΛΑΡΚΟ για την οργάνωση της διαιτησίας στην οποία οι δύο εταιρείες αποφάσισαν να προσφύγουν, προκειμένου να προσδιοριστεί η τιμή αγοράς της κιλοβατώρας.

Στη θέση του κ. Μπομπή, η Γενική Συνέλευση όρισε τον Μιχάλη Ρένεση, που αναλαμβάνει πρόεδρος του Δ.Σ. και τον Άνθιμο Ξενίδη, που θα είναι ο νέος διευθύνων σύμβουλος.

Ο κ. Ρένεσης είναι οικονομολόγος, κάτοχος Master of Science στα οικονομικά, υποψήφιος διδάκτορας Οικονομικών Επιστημών και επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Χάρκοβο (Ουκρανία).
Επίσης συνεργάζεται με το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού από το 2000 ως εισηγητής ειδικών σεμιναρίων-οικονομικής ορολογίας. Μιλάει αγγλικά, ρωσικά, ουκρανικά, βουλγαρικά, ενώ εμφανίζεται να είναι ενταγμένος στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Ξενίδης είναι αναπληρωτής καθηγητής στον τομέα Μεταλλουργίας και Τεχνολογίας Υλικών της Σχολής Μηχανικών Μεταλλείων-Μεταλλουργών του ΕΜΠ, με μεγάλο αριθμό δημοσιεύσεων και ερευνητικού έργου στα γνωστικά αντικείμενα της μεταλλουργίας σιδήρου και της προστασίας του περιβάλλοντος από τις μεταλλευτικές και μεταλλουργικές δραστηριότητες.

Μεταξύ άλλων έχει διατελέσει εμπειρογνώμονας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Τυποποίησης και ως μέλος επιτροπής που εξέτασε ειδικά θέματα λειτουργίας των κλιβάνων της ΛΑΡΚΟ και της μόλυνσης εδαφών στον Ασωπό.

Σημειώνεται ότι μέτοχοι της ΛΑΡΚΟ είναι το Ελληνικό Δημόσιο με 55,19%, η Εθνική Τράπεζα με 33,36% και ηΔΕΗ ΔΕΗ -1,54% με 11,45%.



 Aπο: euro2day.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους