Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Επιστολή ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ για την αποκονίωση της ΧΒ της ΛΑΡΚΟ‏

Στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε:                                
    24/8/2015    
                                                         ΠΡΟΣ :      ΔΗΜΑΡΧΟ    ΛΟΚΡΩΝ
ΚΟΙΝΟΠ.:  ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΛΑΡΥΜΝΑΣ
Κύριε  Δήμαρχε,

Σας είναι γνωστό  ότι η εταιρεία ΓΜΜΑΕ ΛΑΡΚΟ διαχρονικά ρυπαίνει το περιβάλλον στη Λάρυμνα και την  ευρύτερη περιοχή δημιουργώντας  τρομακτικά προβλήματα στους εργαζόμενους και τους κατοίκους που υποβαθμίζουν την καθημερινή ποιότητα ζωής τους  και βάζουν σε κίνδυνο την υγεία τους.











Πηγές ρύπανσης αποτελούν τα απαέρια των καμινάδων περιστροφικών και ηλεκτροκαμίνων, η αποκονίωση  της χαλυβουργίας, τα επονομαζόμενα   ιστορικά απόβλητα από σκωρία Η/Κ, λάσπη ΗΟΥΤ  και μπάζα κλπ.
Οι διαμαρτυρίες  των κατοίκων και φορέων της  Λάρυμνας  πριν μερικά χρόνια  υποχρέωσαν  συναρμόδια  υπουργεία να εκδώσουν  απόφαση  έγκρισης  περιβαλλοντικών  όρων  που επέβαλλε στην  ΓΜΜΑΕ  ΛΑΡΚΟ  να  λάβει μέτρα συμμόρφωσης  με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα .

Δυστυχώς πέρασε αρκετό χρονικό διάστημα και τα μέτρα δεν έχουν υλοποιηθεί.
Η κατάσταση χειροτερεύει γιατί οι αποκονιώσεις των Π/Κ, Χ/Β  και άλλες εγκαταστάσεις  λόγω παλαιότητας και έλλειψης παρεμβάσεων συντήρησης και επισκευών δεν λειτουργούν όπως  χρειάζεται και πρέπει .

Tό άκρο άωτον της κοροϊδίας και η έλλειψη σεβασμού προς τον λαό περιοχής είναι να έχει κατασκευασθεί  νέα αποκονίωση  στη Χ/Β και να μην έχει συνδεθεί με τους μεταλλάκτες των ΟΒΜ με αποτέλεσμα να δουλεύει η παλιά εγκατάσταση αποκονίωσης η οποία έχει κατασκευασθεί πριν από σαράντα  χρόνια, είναι χάρβαλο ,το περισσότερο διάστημα δουλεύει με φυσικό ελκυσμό με αποτέλεσμα να βομβαρδίζει συνέχεια την περιοχή Λάρυμνας  με τα δηλητηριώδη  απαέρια της.

Επειδή λοιπόν κανείς δεν έχει δικαίωμα να σιωπά σε ένα διαρκές  έγκλημα που συντελείται,  ούτε να δέχεται την συγκάλυψη  που του παρέχουν οι πολιτικές των ελληνικών κυβερνήσεων και της Ε.Ε, πιστεύουμε ότι ο Δήμος πρέπει άμεσα να απαιτήσει από το κράτος  και την ΓΜΜΑΕ ΛΑΡΚΟ οι οποίοι ευθύνονται για αυτή την κατάσταση να δώσουν εδώ και τώρα λύσεις ξεκινώντας με την σύνδεση των μεταλλακτών ΟΒΜ με την νέα εγκατάσταση αποκονίωσης της Χ/Β. 

Ακόμα πιστεύουμε πως πρέπει να γίνει μια πιο ολοκληρωμένη συζήτηση στο Δ.Σ για τα γενικότερα περιβαλλοντικά προβλήματα που δημιουργούν οι βιομηχανικές επιχειρήσεις στη Λάρυμνα και την περιοχή του δήμου συνολικά.                  

                                                                             
Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ


ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΟΥΣΣΗΣ






1 σχόλιο:

  1. Αη στο διάολο λαμόγια της πολιτικής!! Βρωμισατε και βυθίσατε τη χώρα και τώρα έρχεστε με μάσκες για να σώσετε τα τομάρια σας απο την ξεφτύλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους