Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

«Βόμβα» για 600.000 οδηγούς ΙΧ – Πότε θα έρθει η λυπητερή

Σχέδιο υπουργικής απόφασης που θα καθορίζει τη διαδικασία εντοπισμού των ανασφάλιστων αυτοκινήτων επεξεργάζονται οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών. Ο κύβος ερρίφθη –δεδομένου ότι ο εντοπισμός των ανασφάλιστων αποτελεί και μνημονιακή υποχρέωση- και η διαδικασία θα δρομολογηθεί άμεσα.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες... 







του fpress.gr η πρώτη αποστολή των ειδοποιητηρίων προς τους εκατοντάδες χιλιάδες οδηγούς θα γίνει τον Οκτώβριο. Θα προηγηθεί μέσα στον Σεπτέμβριο ηλεκτρονική διασταύρωση ανάμεσα στη βάση δεδομένων που διατηρεί το υπουργείο Οικονομικών (περιλαμβάνει όλα τα αυτοκίνητα που εμφανίζονται στη βάση δεδομένων με τα τέλη κυκλοφορίας) και τη βάση δεδομένων της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών. Μάλιστα η ηλεκτρονική διασταύρωση θα επαναλαμβάνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα (τουλάχιστον δύο φορές τον χρόνο) ώστε το ζήτημα των ανασφάλιστων αυτοκινήτων να αντιμετωπιστεί οριστικά.

Από τη στιγμή που θα αποσταλεί ειδοποιητήριο σε κάποιον οδηγό, αυτός θα έχει περιθώριο οκτώ ημερών είτε για να προσκομίσει δικαιολογητικά που να αποδεικνύουν ότι κακώς έχει συμπεριληφθεί στη λίστα με τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα είτε για να ασφαλίσει το όχημά του. Όταν όμως θα απευθύνεται για την ασφάλιση του αυτοκινήτου σε οποιαδήποτε ασφαλιστική, θα πρέπει εκτός από το κόστος της ασφάλισης, να καταβάλουν και πρόσθετο παράβολο της τάξεως των 250 ευρώ.

Δυνατότητα διαφυγής δεν θα υπάρχει. Για όποιον δεν κάνει ούτε αυτή την ενέργεια και συνεχίσει να οδηγεί ανασφάλιστο αυτοκίνητο, τα στοιχεία του θα αποστέλλονται στις αστυνομικές αρχές και σε περίπτωση ελέγχου θα κινδυνεύει με αφαίρεση διπλώματος, άδειας κυκλοφορίας και ακόμη βαρύτερα πρόστιμα.



Απο: fpress.gr





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους