Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων είναι πιο υγιείς και πιο… πλούσιοι

Η συμβίωση με ένα κατοικίδιο, είτε αυτό είναι σκύλος, είτε γάτα, είτε κουνέλι, εκτός από πιο ευτυχισμένους, θα σας κάνει και πιο υγιείς αλλά και πιο… πλούσιους. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει μια νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη Μ. Βρετανία. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της εν λόγω έρευνας... 








οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων τείνουν να κερδίζουν 3.000 λίρες παραπάνω το χρόνο, σε σχέση με αυτούς που δε συμβιώνουν με κάποιο ζωάκι, ενώ είναι πιο πιθανό να εργάζονται και ως πλήρους απασχόλησης.
Επιπλέον, τείνουν να είναι σε γενικές γραμμές, πιο ευτυχείς, περνούν περισσότερο χρόνο με τις οικογένειές τους και έχουν επαγγέλματα που τους ευχαριστούν. Για την ακρίβεια, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail, το 10% των ιδιοκτητών κατοικίδιων ζώων συμφώνησε ότι ήταν πραγματικά ευτυχείς με την παρούσα εργασία τους. Κάτι ακόμη που διαπίστωσαν οι ερευνητές είναι ότι οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων τείνουν να έχουν καλύτερη φυσική κατάσταση από όσους δεν έχουν κάποιο ζωάκι, καθώς ασκούνταν τουλάχιστον δύο ώρες πιο πολύ μέσα στην εβδομάδα, σε σχέση με αυτούς που δεν έχουν ζώα στο σπίτι τους. Στην έρευνα της φιλοζωικής οργάνωσης Blue Cross συμμετείχαν 1.000 ιδιοκτήτες κατοικίδιων γατών και σκύλων και 1.000 που δεν είχαν κανένα ζώα. «Η συμβίωση με ένα κατοικίδιο προσφέρει πολλά στη ζωή μας. Είναι σημαντικό να βλέπουμε πόσο θετική επίδραση μπορεί να έχει σε τόσους πολλούς τομείς της ζωής μας, από το να “ενώνει’” οικογένειες, μέχρι το να μας βοηθά να διατηρούμαστε υγιείς και γυμνασμένοι» ανέφερε η Alyson Jones, επικεφαλής του τμήματος υιοθεσίας της οργάνωσης.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους