Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Όλοι μαζεύουν χρυσό!

Έρχεται Αρμαγεδδώνας.

Τι ενώνει τους σκληρούς της ΕΕ κόντρα στην Ελλάδα;
Tη στιγμή που η Γερμανία, επαναπατρίζει 1400 τόνους χρυσού απο τις ΗΠΑ, η Φινλανδία, σύμφωνα με τις πληροφορίες κάνει το ίδιο με τον δικό της που μέχρι τώρα "φυλάσσονταν" στη στην Τράπεζα της Αγγλίας. Λίγους μήνες νωρίτερα, η Ολλανδία, "σήκωσε" τους 120 τόνους χρυσού απ'τα θησαυροφυλάκια της Fed στη Νέα Υόρκη.
Τί συμβαίνει, απο τί προσπαθούν να προφυλαχθούν οι ισχυροί της οικονομίας στην Ευρώπη;













Eντωμεταξύ, ο κινέζικος δράκος, αύξησε τα αποθέματα χρυσού του στους 1.658 τόνους κάνοντας την τη νο.5 χώρα σε αποθέματα πίσω απο τις ΗΠΑ, τη Γερμανία, την Ιταλία και τη Γαλλία.
Οι λόγοι της Κίνας, όπως ανακοινώθηκαν αφορούσαν την ενίσχυση του νομίσματος της αλλά και την αναγνώριση του απο το ΔΝΤ.
Τώρα, με την συρρίκνωση των κινεζικών αγορών, τα αποθέματα μπορούν να επαναφέρουν την εμπιστοσύνη των επενδυτών.
Η Ρωσία ποτέ δεν κάθησε με σταυρωμένα τα χέρια και κάτω απο απόλυτη μυστικότητα, αυξάνει θεαματικά τα αποθέματα της σε χρυσό και δημιουργεί ερωτηματικά αφού κανείς δεν γνωρίζει με βεβαιότητα το ακριβές απόθεμα αλλά μόνο τη πολύ αυξημένη κινητικότητα της στην αγορά χρυσού όπως καταγράφει η γερμανική Die Welt.
Στην ιστορία, η συσσώρευση χρυσού, καταγραφόταν παραμονές πολέμου ή όταν το οικονομικό σύστημα ήταν λίγα βήματα πριν την ...έκρηξη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους