Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΕΑM ΛΑΡΚΟ

ΕΑM 16/06/2015

              ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι


Το Ε.Α.Μ χαιρετίζει όλους εσάς που παρά τα παιχνίδια του κυβερνητικού εργοδοτικού συνδικαλισμού δεν λυγίσατε , δεν απογοητευτήκατε και δώσατε το παρόν και στις τρεις Γ.Σ. οι οποίες τελικά δεν έγιναν λόγω έλλειψης απαρτίας. Δεν έγιναν γιατί δυστυχώς, κυριάρχησε η απογοήτευση για το Σωματείο, η αηδία για τις κυβερνητικές εργοδοτικές παρατάξεις και η ηττοπάθεια πως «αν δεν θέλουν αυτές δεν γίνεται τίποτα».















Βεβαίως όπως το είχαμε προβλέψει και τονίσει, ο κυβερνητικός εργοδοτικός συνδικαλισμός εκτός από
το ότι ανακουφίστηκε (μιας και δεν ήθελε την Γ.Σ. ούτε η ΔΑΚΕ, ούτε και το ΜΕΤΑ ), από Θήτης γίνεται
θύμα. Δεν έχασε λεπτό η πλειοψηφία του Σωματείου για να φορτώσει τις ευθύνες, στους εργαζόμενους
που δεν ήρθαν στη Γ.Σ. Είπε κατά λέ£η: «Ντροπή στους συναδέλφους που δεν ήρθαν , ειδικά αυτοί της
παραγωγής ». Ακούσατε συνάδελφοι ποιοι μιλούν για ντροπή; Τα λαγουδάκια των κυβερνήσεων , της ΛΑΡΚΟ, των κομμάτων και του συστήματος που μας πίνει το αίμα. Λαγουδάκια είναι . Πάνε πιο μπροστά από
κυβερνήσεις και εργοδότες. Χωρίς αυτούς δεν θα απορούσαν να περάσουν, όλες αυτές τις αντεργατικές
πολιτικές .


Ακούστε ποιοι μιλούν για ντροπή. 


Να γιατί είναι λαγουδάκια:

• Αυτοί που με την υπογραφή τους, ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ OΙ ΝΕΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΡΙΕΤΙΕΣ με την ενσωμάτωση το 2005 . Επτά χρόνια πριν το κάνει νόμο η δική τους συγκυβέρνηση!


• Αυτοί που με την ανοχή τους , άνοιξαν τον δρόμο το 2007, για να υπάρχουν στην ΛΑΡΚΟ εργαζόμενοι δύο και τριών κατηγοριών. Πέντε χρόνια πριν το κάνει νόμο η δική τους συγκυβέρνηση!


• Αυτοί που με την αβελτηρία τους, άνοιξαν το δρόμο για καραμπινάτες μειώσεις στους βασικούς μισθούς Γιατί μειώσεις είναι οι προαγωγές χωρίς οικονομικό αντίκρισμα.


• Αυτοί που με την υπογραφή τους, ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ με την ΛΑΡΚΟ και την ΕΜΝΕ, ΓΙΑ ΜΕΙΩΜΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. Γιατί τέτοιο είναι το οργανόγραμμα που έχουν υπογράψει και δεν το έχει δει κανείς ! Δεν το δείχνουν , γιατί θα ξεβρακωθούν . Θα ξεβρακωθούν στους εργάτες που τους
τάζουν ασφαλή εργασία . Θα ξεβρακωθούν στα φτωχόπαιδα και φτωχομάνες της περιοχής, που τους τάζουν προσλήψεις.


• Δείτε ποιοι μιλάνε για ντροπή. Αυτοί που με τη συνενοχή τους συνέβαλαν, στην απόλυση συναδέλφου μας ΜΕΤΑ ΑΠΤΟ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΕΝΤΙΜΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ! Ακόμα δεν λένε τι έχει γίνει . Δεν λένε την αλήθεια,Και πώς να την πουν βέβαια. ΘΑ ΞΕΒΡΑΚΩΘΟΥΝ. Μας λένε ότι ο νόμος για τις απεργίες έχει αλλάξει. ΛΕΝΕ ΨΕΜΑΤΑ. Ο 1264 δεν έχει αλλάξει ακόμα, αλλά σαν λαγουδάκια που είναι πηγαίνουν
μπροστά από τις κυβερνήσεις και τα αφεντικά. Τρομοκρατούν με αυτά τα ψέματα. Μας προετοιμάζουν
έτσι ώστε, όταν θα τον αλλάξουν να μην υπάρχουν αντιδράσεις. Δικαιολογούνται πίσω από αυτό το ψέμα
γιατί η απεργία για την απόλυση του συναδέλφου ΔΑΛΑΚΑ βγήκε παράνομη, επειδή αυτοί δεν τήρησαν την προβλεπόμενη διαδικασία, παρά την επιμονή του ΕΑΜ στο Δ.Σ. Και όχι γιατί άλλαξε ο νόμος για τις απεργίες. Κι όμως συνάδελφοι, αυτοί μιλάνε για ντροπή. Αυτοί θέλουν να απαντήσουν στο ΕΑΜ. ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ.
Λέει η ΔΑΚΕ στην τελευταία της ανακοίνωση ,εκτός από το ψέμα για την αλλαγή του νόμου για τις απεργίες:


1) «Το ΕΑΜ θέλει να κάψει ότι έχουμε κερδίσει μέσα από το διάλογο και την συναίνεση ». Όλα αυτά που αναφέραμε παραπάνω και άλλα,αμέτρητα ακόμη ,που χρειάζονται τόνους μελάνι για να γράψουμε, μαζί με τον συμβιβασμό,θα τα κάψουμε.


2) «Το ΕΑΜ πάει ενάντια στο καταστατικό» . Από πότε; Μια απόφαση των εργαζομένων που έχει παρθεί εδώ και τέσσερα χρόνια και δεν έχει υλοποιηθεί. Από πότε εναντιώνεται στο καταστατικό, η παράταξη που
αναμοχλεύει το θέμα;


3) «Με τον δικηγόρο, έχουμε ξεκινήσει μια διαδικασία και έχουμε μπει ,στον καλύτερο δυνατό δρόμο για την
ανάκτηση των κεκτημένων.Έχουμε αποφασίσει να κινηθούμε νομικά.» Σε αυτό θα απαντήσουμε στο άμεσο
μέλλον με ολοκληρωμένη ανακοίνωση γιατί η παραπληροφόρηση, το ψέμα, η καλλιέργεια αυταπατών,
περισσεύει και πρέπει να μπουν τα πράγματα στη θέση τους.


4) «Το ΕΑΜ, έλειπε από την μάχη στο Μαρτίνο». Ποια μάχη; Τη φιέστα που είχατε σχεδιάσει για να καμαρώσουν αυτοί που μας πίνουν το αίμα στην τηλεόραση. Τη φιέστα που είχατε σχεδιάσει και δεν διστάσατε να βάλετε σε κίνδυνο εργαζόμενους και γυναικόπαιδα για να είναι πειστική . Ακόμη και σε αυτή την μάχη το ΕΑΜ και το ΠΑΜΕ ήταν εκεί και καλούσε τους εργαζόμενους να δουν από μόνοι τους τα
βρώμικα σχέδια σας. Και δυστυχώς για εσάς ,οι εργαζόμενοι έχουν μάτια και βλέπουν.


Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι


Σας το είπαμε και το ξαναλέμε. Η ΔΑΚΕ και το ΜΕΤΑ παίζουν κομματικά παιχνίδια και διεκδικούν την θέση του εισπράκτορα στα μικρορουσφετάκια, που σε καμιά περίπτωση δεν θα θίγουν τα οικονομικά συμφέροντα της ΛΑΡΚΟ.
Γι ' αυτό δεν ήθελαν τη Γ.Σ. Γι ' αυτό δεν έβαζαν όλα τα αιτήματα. Γι ' αυτό βάζουν μόνο προσλήψεις στη συντήρηση. Γ ι ' αυτό δεν κάνουν μέλη στο σωματείο τους συναδέλφους στις εργολαβίες.
Γιατί ξέρουν. Η ΛΑΡΚΟ θα ενσωματώσει μόνο αυτούς που την συμφέρει οικονομικά. ΓΓ αυτό δεν βάζουν τους σεκιούριτι, τις καθαρίστριες και τους καθαρισμούς στα αιτήματα.
Αν διαβάσετε τις τελευταίες ανακοινώσεις και των δύο , θα δείτε πως καμιά αναφορά δεν κάνουν στη νέα κυβέρνηση. Για όλα φταίνε «οι κακοί δανειστές», λες και τα κόμματα τους και οι ίδιοι, δεν είναι υπέρ της Ε.Ε. των μονοπωλίων . Ποιους νομίζουν ότι κοροϊδεύουν.
Ξαφνικά η ΔΑΚΕ λιθοβολεί την Ν.Δ. και την ίδια ώρα στέλνει επιστολή στους λιθοβολημένους και τους καλεί να αλλάξουν ηγεσία για να σωθεί το κόμμα . Ας ξεκουραστούν και λίγο, γιατί δεν άφησαν πέτρα για πέτρα. Ούτε για να κάνουμε τίτι στα σκυλιά δεν θα βρίσκουμε.


ΟΥΤΕ 15ΜΕΛΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΕΝ ΠΕΙΘΟΥΝ!
Νομίζει κανένας συνάδελφος ότι νοιάστηκαν ξαφνικά για τους απολυμένους με Δ.Π.Υ που λένε στην τελευταία ανακοίνωση;
Το μάτι κλείνουν στη νέα κυβέρνηση, για το τι ζητάνε σαν ΔΑΚΕ. Αν θέλουν να μας διαψεύσουν σε αυτό, τους προκαλούμε. Προτείνουμε να γίνουν επαναπροσλήψεις και προσλήψεις διοικητικών υπαλλήλωνΒ με όλους τους απολυμένους και άνεργους, πλην των γυναικών των συνδικαλιστών , εκλεγμένων και μη.
Όχι γιατί δεν έχουν όλοι δικαίωμα στην εργασία . Όλοι έχουν. Για να μην λένε οι εργαζόμενοι πως
συνδικαλιζόμαστε για προσωπικά οφέλη. Το δέχονται;


Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι,


Η υπομονή που μας λένε να κάνουμε τελείωσε. Δεν μπορούμε να ζήσουμε άλλο με τα ψίχουλα. Ο διάλογος με την ΛΑΡΚΟ και τις Κυβερνήσεις έλαβε τέλος.
Το στόμα στις παρατάξεις που μιλούν για υπομονή και για διάλογο, μπορούν να το κλείσουν μόνο οι εργαζόμενοι. Για κοιτάξτε, ποιοι μιλάνε. Αυτοί, που ποτέ δε ένιωσαν στο πετσί τους τι σημαίνει να εργάζεσαι σε εργολάβο. Αυτοί, που ποτέ δεν ένιωσαν στο πετσί τους τι σημαίνει να μην παίρνεις τριετίες και να έχεις χαμηλό Β.Μ.. Αυτοί που το παίζουν τάχα θιγμένοι σήμερα για τα χρήματα των προαγωγών, την ίδια ώρα όμως η Διεύθυνση τους δίνει αφειδώς ετοιμότητες, οι οποίες ξεπερνούν τον μισθό ενός νέου εργαζομένου. Δεν
είμαστε αντίθετοι, τα δουλεύουν και να τα πάρουν, όμως να μη μας λένε να κάνουμε υπομονή.
Την απάντηση σε αυτές τις παρατάξεις θα την δώσετε με την παρουσία σας στις Γ.Σ. και με την καταψήφιση τους , σε οποιεσδήποτε εκλογές. Το ΕΑΜ θα συνεχίσει να κρατά ψηλά την σημαία των δίκαιων αιτημάτων . Δεν μας φοβίζει το καλοκαίρι. Θα δώσουμε την μάχη για να γίνουν νέες Γ.Σ.. 

Για να καρφώσουμε όμως τη σημαία των δίκαιων αιτημάτων μας στην καρδιά της ΛΑΡΚΟ και των κυβερνήσεων της Ε.Ε , των πολυεθνικών, χρειάζεται και η δική σας συμβολή.

«ΛΑΕ ΜΗΝ ΣΦΥΞΕΙΣ ΑΛΛΟ ΤΟ ΖΩΝΑΡΙ. Η ΠΕΙΝΑ ΚΑΜΑΡΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΚΙΟΤΗ»
ΕΜΠΡΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΣ. ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΓΑΤΗ ΝΑ ΖΕΙ
ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΣ.


ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ


           ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ


                                  ΕΑΜ



























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους