Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ - «ξέθαψαν» το τσεκούρι του πολέμου...

ΕΤΑΙΡΙΑΣ «ΛΑΡΚΟ» Α.Ε.
ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΕΔΡΑ ΧΑΛΚΙΔΑ ; Μ. ΦΡΙΖΗ 10
9 ΤΗΛ. : 2221 / 0 26.012 - 2228 / 0 25690-4
ΑΡΙΘ. ΑΠΟΦΑΣ. 636/74 ΠΡΩΤ. ΧΑΛΚΙΔΑΣ
ΑΡΙΘ. ΚΑΤΑΧΩΡ. 156/77 ΠΡΩΤ. ΧΑΛΚΙΔΑΣ
Βρυσάκια 07-05-2015
Αριθμ. Πρωτ.: 139


                                   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Την Τρίτη 21-4-2015 πραγματοποιήθηκε στην Λάρυμνα συνάντηση των τριών από τα 5 σωματεία όπου συζητήθηκε το θέμα των εκλογών για την ανάδειξη εκπροσώπων στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας. Από την συνάντηση αυτή απουσίαζε το σωματείο Σερβίων - Καστοριάς (λόγω μεγάλης απόστασης) και της Αθήνας (λόγω εργασιακών υποχρεώσεων). Επίσης στην συνάντηση αυτή αποφασίστηκε να σταλούν επιστολές προς τον υπουργό ΥΠΕΚΑ κ. Λαφαζάνη και μία προς τον πρόεδρο της εταιρείας όπου ζητούσαμε ενημέρωση για την πορεία της εταιρείας. 
Τις επιστολές υπέγραψαν και τα 5 σωματεία.
Με μεγάλη μας έκπληξη μάθαμε ότι η συνάντηση με τον πρόεδρο της Λάρκο πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29-4-2015 στην Λάρυμνα όπου  συμμετείχαν τα 2 από τα 5 σωματεία ύστερα από συμφωνία που είχε γίνει μεταξύ προέδρου εταιρείας και των 2 προέδρων σωματίων
(Λάρυμνας- Αγίου Ιωάννη) να μην συμμετέχουν τα σωματεία Εύβοιας - Αθήνας.













Η ενέργεια αυτή είναι ανήθικη και καταδικαστέα.
Η τακτική της διάσπασης που προσπαθεί να επιβάλλει ο πρόεδρος και ο σύμβουλος του τα 2 τελευταία χρόνια δεν μας εκπλήσσει καθόλου. Εκείνο που πραγματικά μας εκπλήσσει είναι ότι στην προσπάθεια αυτή έχουν και την ευλογία των 2 σωματείων, επιβεβαιώνοντας πλήρως το χαρακτηρισμό του τους προσάπτουν οι συνδικαλιστικές παρατάξεις για εργοδοτικό συνδικαλισμό.


Συνάδελφοι τα δύο τελευταία χρόνια η διοίκηση της Λάρκο
καταβάλει μεγάλη προσπάθεια να απαξιώσει τα σωματεία της Εύβοιας και της Αθήνας γιατί τα σωματεία αυτά έχουν τα θάρρος να ασκούν κριτική , να ελέγχουν και να καταγγέλλουν ενέργειες οι οποίες είναι ενάντια στο συμφέρον της εταιρείας και των εργαζομένων. Και θα συνεχίσουν να το κάνουνε όση λάσπη και να τους ρίξουν, όση μεγάλη προσπάθεια και να κάνουν για να τα φιμώσουν.

Οι κατηγορίες που εκτόξευσε ο πρόεδρος στην συνάντηση αυτή δεν θα μείνουν αναπάντητες.
Όσον αφορά τα "αδελφά " σωματεία τα οποία κόπτονται και
χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για χαμένη παραγωγή, για κακές καιρικές συνθήκες και για τον κακό μας τον καιρό είχαν ενημερωθεί πριν ενάμιση χρόνο για την κατάσταση των μεταλλείων. Δυστυχώς μέχρι σήμερα η σιωπή τους ήτανε εκκωφαντική.


"Συνάδελφοι" η συνάντηση που έγινε στις 29-4-2015 ήταν
συνειδητή απόφαση ή πράξη αφέλειας;;;;;;;


Εάν ήταν συνειδητή συμβάλλεται και εσείς τα μέγιστα για την
διάσπαση των σωματείων. Το σωματείο της Εύβοιας δηλώνει ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν θα συμμετέχει πλέον σε καμία συλλογική δράση.
Εάν ήταν πράξη αφέλειας θα πρέπει άμεσα να καταγγείλετε και να καταδικάσετε εγγράφως τις πρακτικές αυτής της ανίκανης διοίκησης που οδήγησε την εταιρεία σε αυτήν την κατάσταση, με καταστροφικές συνέπειες για τους εργαζόμενους και τις τοπικές κοινωνίες.


Σταματήστε επιτέλους να συγκαλύπτεται με την σιωπή σας αυτούς που καταστρέφουν την μεγαλύτερη εταιρεία στην Ευρώπη. 

Η εταιρεία επιβίωσε σε δυσκολότερες καταστάσεις και σε χειρότερες συνθήκες.

Γιατί τα συνδικάτα της Λάρκο ήταν μια συμπαγή δύναμη όπου δεν έσκυψαν ποτέ και σε καμία διοίκηση.


Ελπίζουμε πως θα πρυτανεύσει η λογική και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους εργαζόμενους θα ξαναδώσουμε την θέση που αρμόζει σε αυτήν την μεγάλη εταιρεία.



                                   ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ








































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους