Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Ο πόλεμος ενάντια σε φοροδιαφυγή και λαθρεμπόριο παίρνει τα πάνω του

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Σαφάρι ειδικών κλιμακίων στα τελωνεία όλης της χώρας έχει εξαπολύσει ο Παναγιώτης Νικολούδης, υπουργός Επικρατείας για την Καταπολέμηση της διαφθοράς, ο οποίος δήλωσε ότι σχέδιο της κυβέρνησης είναι η σύσταση και η λειτουργία μικτών κλιμακίων των ελεγκτικών μηχανισμών με αρμοδιότητα τον εξονυχιστικό τελωνειακό έλεγχο, μέσα και έξω από τα τελωνεία.
 






Ουσιαστικά μπαίνουν στη δράση συντονισμένα διαφορετικοί μηχανισμοί, όπως Τελωνεία, Οικονομική Αστυνομία, ΣΔΟΕ, Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων κ.λπ., που σύμφωνα με τον υπουργό είναι ο καλύτερος τρόπος για τον έλεγχο ακόμη και των ίδιων των ελεγκτικών μηχανισμών. Για πρώτη φορά επιστρατεύονται όλοι αυτοί οι μηχανισμοί μαζί, που πίσω τους θα έχουν ως όργανο συντονισμού την Υπηρεσία Εσωτερικών Ελέγχων της Αστυνομίας, πίσω από την οποία θα βρίσκεται ο υπουργός και πίσω από αυτόν ο ίδιος ο πρωθυπουργός.
Ουσιαστικά δια στόματος υπουργού ανακοινώνεται επίσημα ότι η κυβέρνηση κάνει τον πόλεμο ενάντια σε παραεμπόριο και φοροδιαφυγή προσωπική της υπόθεση.
Όσον αφορά το δεύτερο κομμάτι του πολέμου, αυτό της φοροδιαφυγής, ο κ. Νικολούδης σημείωσε ότι «κάποιοι δήλωναν 20-25.000 ευρώ το χρόνο και είχαν καταθέσεις 1 εκ. ευρώ». 5.500 παραβάτες έχουν εντοπιστεί από έλεγχο 28.000 ΑΦΜ, ενώ η συνολική διαφορά πραγματικών και δηλωθέντων εισοδημάτων είναι 7δις ευρώ!

7δις δηλαδή που δεν φορολογήθηκαν ποτέ. Μερικοί άραγε αναρωτιούνται ακόμη αν και που υπάρχουν λεφτά;

Στο πλαίσιο της εκστρατείας Νικολούδη, έχει σχεδιαστεί συνάντηση μεταξύ υπουργών οικονομικών Ελλάδας – Ελβετίας, για το θέμα των ελληνικών καταθέσεων σε ελβετικές τράπεζες.
Όσο και αν φωνάζουν ορισμένοι για τη σχέση «κυβέρνησης και κοινής λογικής» είναι γεγονός ότι η περιρρέουσα άποψη στον ελληνικό λαό ότι τόσα χρόνια δεν γίνονταν αυτά που θα μπορούσαν να γίνουν επιβεβαιώνεται με τον πιο τρανταχτό τρόπο. Θα είμαστε εδώ να δούμε και αν όσα γίνονται σήμερα θα αποδώσουν τα θεμιτά αποτελέσματα. Πάντως ήδη κάποια στόματα στις Βρυξέλλες και ΔΝΤ θα πρέπει να κλείσουν αναφορικά με την προθυμία της κυβέρνησης να καταπολεμήσει τη διαφθορά.



Aπο: rizopoulospost.com






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους