Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Παρασκήνιο – Ποιοι θέλουν πρόωρες εκλογές και γιατί



Ακόμα τις πρόωρες εκλογές εξετάζει το Μέγαρο Μαξίμου ως απάντηση σε εκβιασμούς που θα προέρχονται όχι μόνο από το εξωτερικό αλλά και από το εσωτερικό και κυρίως μέσα από ΣΥΡΙΖΑ, που θυμίζει καζάνι που βράζει…







Σύμφωνα με συνεργάτες του πρωθυπουργού, σε περίπτωση που τελικά βουλευτές του κόμματος καταψηφίσουν νόμους ή κάποια επιχειρήσουν «ηρωική έξοδο», αρνούμενοι να ακολουθήσουν την κυβερνητική πολιτική και τους πιθανούς συμβιβασμούς με τους εταίρους. Σε μια τέτοια περίπτωση, είναι σαφές, σύμφωνα με τη RealNews, ότι δεν θα συμπεριληφθούν οι διαφωνούντες, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιχειρήσει να καλύψει το μεγάλο μέρος του κεντρώου χώρου.

Προσφυγή στις πρόωρες κάλπες θα μπορούσε να γίνει είτε στα τέλη Απριλίου, εάν εκδηλωθούν εσωκομματικές ανταρσίες στα νομοσχέδια και στα μέτρα που θα ψηφιστούν, είτε με την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης, θετικά ή αρνητικά, τον Ιούνιο.

Προβληματισμός και στην αντιπολίτευση
Το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών απασχολεί και την αντιπολίτευση. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος συγκέντρωσε προ εβδομάδας στο γραφείο του τους βουλευτές του κόμματος του και τους διαβεβαίωσε ότι ακόμα και αν στηθεί κάλπη πριν το Μάιο, οπότε και έχει προγραμματιστεί το συνέδριο του κόμματος, ο ίδιος θα αποχωρήσει από την εξουσία. «Την ίδια ημέρα που θα προκληθούν πρόωρες εκλογές, εγώ θα συγκαλέσω την Κοινοβουλευτική Ομάδα και να στήσω κάλπη για να εκλέξετε το νέο αρχηγό» φέρεται να είπε στους βουλευτές.
Στον αντίποδα, οι Σταύρος Θεοδωράκης και Αντώνης Σαμαράς δεν επιθυμούν πρόωρες εκλογές.

Στο τραπέζι και το δημοψήφισμα
Πάντως, η κυβέρνηση φέρεται αποφασισμένη μια νέα συμφωνία, ιδίως εάν αυτή αποτελεί έμμεσα ή άμεσα νέο μνημόνιο, εάν δεν προκύψουν πρόωρες κάλπες νωρίτερα ή ταυτόχρονα, να τη φέρει προς έγκριση στο λαό, με την πραγματοποίηση δημοψηφίσματος.


Απο: crashonline.gr







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους