Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Προγράμματα κατάρτισης εργαζομένων από το ΙΝΕ ΓΣΕΕ στη Λαμία

Τις δράσεις και τα προγράμματα του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ και την υποστηρικτική δομή για τους εργαζόμενους παρουσίασε το μεσημέρι της Παρασκευής ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας, Κωνσταντίνος Τσιάμης.
Μαζί του στην αναλυτική παρουσίαση για τη δομή και τα προγράμματα ήταν ο προϊστάμενος του ΙΝΕ ΓΣΕΕ Στερεάς Ελλάδας, Σπύρος Βογιατζής.
Ο στόχος για την κατάρτιση των εργαζομένων... 








και συνδικαλιστών θα επιτευχθεί με δύο δράσεις - έργα. Κοινό πλαίσιο και για τις δύο δράσεις που θα προχωρήσουν από το παράρτημα του ΙΝΕ ΓΣΕΕ στη Λαμία και σε όλη την Ελλάδα, είναι η καινοτομία.
«Το πρώτο έργο είναι το δίκτυο υπηρεσιών πληροφόρησης και συμβουλευτικής εργαζομένων σε κρίσιμους τομείς , όπως η κοινωνική ασφάλιση, οι εργασιακές σχέσεις και η απασχόληση», μας είπε ο κ. Βογιατζής ο οποίος επέμεινε στο γεγονός ότι πέρα από τις δυσμενείς εξελίξεις στο επίπεδο της εργασίας, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα ενημέρωσης και γνώσης το οποίο έρχεται να καλύψει αυτή η δράση με τρεις τρόπους:
  1. Πληροφόρηση γενικού ενδιαφέροντος στα παραπάνω πεδία.
  2. Απάντηση σε εξειδικευμένα ερωτήματα, απορίες σε συνεργασία με ειδικό σύμβουλο και με την υποστηρικτική δομή στην Αθήνα. Τα ερωτήματα μπορούν να διατυπώνονται είτε ηλεκτρονικά, είτε με την παρουσία τους στα γραφεία του Ινστιτούτου Ροζάκη Αγγελή 59, 9 το πρωί έως 3 το μεσημέρι, αλλά και απόγευμα με ραντεβού.
  3. Υπηρεσίες Συμβουλευτικής σε συγκεκριμένα θέματα που μπορεί να ζητήσει ο εργαζόμενος όπως για παράδειγμα, «Διαχείριση εργασιακού άγχους», «Διαχείριση καριέρας», ή ακόμη και πιο ειδικά όπως θέματα υγιεινής και ασφάλειας.
Όλες οι παραπάνω υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν.
Το δεύτερο έργο το οποίο είναι σε συνέργεια με το πρώτο αφορά τα προγράμματα της συνδικαλιστικής επιμόρφωσης και κατάρτισης εργαζομένου.
«Μιλάμε για ένα σύνολο 33 προγραμμάτων τα οποία έχουν μια πολύ καινοτόμο μεθοδολογία υλοποίησης και που καλύπτουν ένα ευρύτατο φάσμα αντικειμένων κατάρτισης», μας λέει ο κ. Βογιατζής. «Απευθύνονται σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα οι οποίοι είναι μέλη πρωτοβάθμιων σωματείων και είναι επιδοτούμενα».

Αναλυτικά τα προγράμματα μπορείτε να τα βρείτε εδώ.

Ο κ. Βογιατζής στάθηκε επίσης στο επίπεδο κατάρτισης των προγραμμάτων που υλοποιεί το ΙΝΕ ΓΣΕΕ, με τα συγκεκριμένα προγράμματα να μπορούν να υλοποιηθούν είτε δια ζώσης, είτε μικτά, δηλαδή από κοντά και από το διαδίκτυο. Η ημερήσια αποζημίωση είναι 2 ή 3 ευρώ την ώρα.
Πρώτο πρόγραμμα  "Επικοινωνιακές Ικανότητες" που θα ξεκινήσει τελικά στις 10 Μαρτίου.
Για Πληροφορίες – Διευκρινήσεις μπορείτε να επικοινωνείτε και με την κα Ειρήνη Αργυροπούλου, Ροζάκη Αγγελή 59, τηλ 2231051777

Επίσης έχετε τη δυνατότητα ηλεκτρονικής αίτησης στη διεύθυνση: http://www.inegsee.gr/aitisi/




Απο: efthia.gr









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους