Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

ΔΑΚΕ ΛΑΡΚΟ - Όλοι μαζί και ενωμένοι για το καλό όλων μας! Αυτή είναι η στρατηγική μας και αυτή θα ακολουθήσουμε...


ΔΑΚΕ ΛΑΡΚΟ
                                                    
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

 Κάνοντας μία αναδρομή στο παρελθόν θέλουμε να θυμίσουμε σε κάποιους που σήμερα διατυμπανίζουν ότι θα σώσουν τη ΛΑΡΚΟ.
 Τα δύο τελευταία χρόνια η παράταξή μας έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην πορεία της εταιρίας και στη συνέχεια στη λειτουργία του εργοστασίου και των εγκαταστάσεων.
 Τα δύο τελευταία χρόνια πετύχαμε να πείσουμε την ελληνική πολιτεία τι εστί ΛΑΡΚΟ ποιος είναι ο κύκλος εργασιών της ΛΑΡΚΟ και τι αφήνει η ΛΑΡΚΟ στο ελληνικό Δημόσιο.
 Καταφέραμε να πείσουμε αυτά τα τεχνοκρατικά βαμπίρ του ΤΑΙΠΕΔ που ακόμα και σήμερα προσπαθούν με δόλιο τρόπο να διχοτομίσουν την εταιρία με μοναδικό στόχο κάποια σκοτεινά συμφέροντα που κρύβονται από πίσω.
 







 Δώσαμε όλα τα απαραίτητα εχέγγυα στην κυβέρνηση ώστε να αλλάξει τους σχεδιασμούς για την εταιρία μας. Μέσω των αγώνων μαζί με τους συναδέλφους μας δείξαμε ότι είμαστε μια ισχυρή δύναμη , μια δυνατή φωνή που στα δύσκολα γίναμε ένα χωρίς κομματικές ταμπέλες αλλά και συμφέροντα.
 Πείσαμε μετά από πολλά χρόνια ότι το δουλεμπόριο που γινόταν στην εταιρία και κάποιοι που εκμεταλλεύονταν τους συναδέλφους μας στην εργολαβία της παραγωγής αποτελούσε πλέον μονόδρομο , γι΄αυτό οι 240 συνάδελφοί μας ενσωματώθηκαν στο μόνιμο δυναμικό της εταιρίας . Ήταν η πιο δυνατή κατάκτηση των τελευταίων ετών.
 Υπάρχει μία εκκρεμότητα με τη μηχανολογική συντήρηση , όπου στην τελευταία συνάντηση με τον Δ. Σύμβουλο της εταιρίας μας ανέφερε ότι και αυτοί θα ενσωματωθούν .
 Τις τελευταίες μέρες  ζούμε  καταστάσεις  που έρχονται από το παρελθόν νοσταλγοί κάποιων κομματικών πεποιθήσεων προσκείμενοι σήμερα στο ΣΥΡΙΖΑ ζητούν εκδίκηση αλλά και οφίτσια πριν ακόμα έρθουν στην εξουσία .
 Φανταστείτε το σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ που μιλάει για ελπίδα τι προοπτική θα διατελέσει για την εταιρία .
 Η συνέχεια της παράταξής μας και η δέσμευση που έχουμε πάρει απέναντι στους συναδέλφους είναι να υλοποιηθεί στην πορεία μια Συλλογική Σύμβαση Εργασίας κερδίζοντας τις 3ετίες των νέων συναδέλφων που χρόνια αγωνιζόμαστε γι΄αυτές (από το 2007 μέχρι και το 2014 ) , να εξομαλυνθούν οι μισθοί και οι αδικίες που υπάρχουν στο χώρο μας , να δοθούν τα χρήματα από τις αναβαθμίσεις των συναδέλφων .

 Αυτή είναι η στρατηγική μας και αυτή θα ακολουθήσουμε .

 Επειδή έχουμε ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την εταιρία για το θέμα της Σ. Σύμβασης όλα αυτά που αναφέρουμε είναι διαπραγματεύσιμα .
 Δυστυχώς κάποιοι για καθαρά δικούς τους λόγους παρόλο που είναι παρόντες σε όλες τις συναντήσεις ή δεν καταλαβαίνουν τα ελληνικά ή για λόγους καθαρά δικούς τους προσπαθούν πάντα να δημιουργούν εντυπώσεις.
 Εμείς πάντα με γνώμονα τη λογική και το διάλογο που έχουμε ακολουθήσει όλα τα τελευταία χρόνια και πετύχαμε πάρα πολλά θα συνεχίσουμε και τώρα .

Τουλάχιστον η παράταξή μας σαν υγιής δύναμη στον χώρο την τελευταία 10ετία μόνο κατακτήσεις έχει και τίποτα άλλο και αυτό φαίνεται από τα αποτελέσματα των εκλογών.
 Η επικινδυνότητα των τεχνοκρατών της εταιρίας που έβαλαν στόχο να κλείσουν τα μεταλλεία της Εύβοιας έχουν ονοματεπώνυμο .
Αυτό οφείλεται στη Διοίκηση της εταιρίας και στην Τοπική Δ/νση της Εύβοιας . Αντί να υπάρχουν μεγάλα αποθέματα στις πλατείες πρωτόγνωρο για τα σημερινά δεδομένα να υπάρχει στοκ μόνο 40.000 τόνων ενώ παλιά είχαμε 300.000 τόνους το λιγότερο για να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε τις μέρες του χειμώνα .
Τώρα θα καταλήξουμε στην παλιά γνωστή μέθοδο να βγούμε στην αγορά για μεταλλείο. « Ορθή λογική για τη Διοίκηση » .

     Ρωτάμε:  

Α) Ποιος θα πληρώσει το χάσιμο της παραγωγής
Β) Γιατί η εταιρία να μπει σε επικίνδυνες καταστάσεις
Γ) Γιατί μιλούν στη Συλλογική Σύμβαση για περικοπές ενώ οι ίδιοι τις δημιουργούν
Δ) Θα αποδώσει ευθύνες η Διοίκηση της εταιρίας σε αυτούς που φταίνε ;

 Για πρώτη φορά θα μιλήσουμε σε πρώτο πρόσωπο και θα πούμε ότι αν δεν ήταν η παράταξη της ΔΑΚΕ αυτή η εταιρία θα είχε κλείσει.
 Και το λέμε αυτό για τη διχογνωμία που υπήρχε ανάμεσα στους διοικούντες.
 Ακόμα και τώρα στο τέλος πείσαμε τον Αναπληρωτή Υπουργό οικονομικών και εισήλθαν στα ταμεία της εταιρίας 26 εκατομμύρια ευρώ από επιστροφή ΦΠΑ , όπως και τον Υπουργό ΥΠΕΚΑ να κάνει τον αποχαρακτηρισμό της σκουριάς .
 Αντί η Διοίκηση να επιμαίνει σε τέτοια ζητήματα , ασχολείται με άλλα πράγματα .
 Ρωτάμε την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ επειδή έχει επισκεφθεί πολλές φορές τον χώρο μας
Α) Αν θα αποκρατικοποιηθεί η εταιρία
Β) Τι θα κάνουν με τις κρατικές ενισχύσεις
Γ) Αν θα αλλάξουν το τιμολόγιο της ΔΕΗ
Δ) Θα ισχύουν οι Συλλογικές Συμβάσεις όπως ίσχυαν ή θα συνεχίσουν με το σημερινό καθεστώς .
Ε) Ποιος θα είναι ο κατώτερος μισθός ενός νεοπροσλαμβανόμενου στη ΛΑΡΚΟ
Ζ) Η Διοίκηση της εταιρίας θα είναι αποτυχόντες πολιτικοί ή τεχνοκράτες του ΣΥΡΙΖΑ
Η) Θα μπορεί το Κράτος να χρηματοδοτεί την εταιρία όταν οι τιμές του νικελίου είναι κάτω από το επιτρεπτό όριο ; Τα λόγια τα χορτάσαμε από όλους τους πολιτικούς και από όλες τις παρατάξεις. Αν πραγματικά η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ βγει επίσημα με ένα Δελτίο Τύπου που να απαντά σε όλα αυτά θα πείσει κι εμάς .


Υ.Γ.: Όποιος ξέρει και δεν ξέρει και κάνει πως ξέρει είναι βλάκας. Αυτό το αφιερώνουμε στους κυρίους - κυρίους που ασχολήθηκαν με το μεταλλείο της Εύβοιας , αλλά να ανεβάσουν και την παραγωγή στα ύψη. Τους ευχαριστούμε πολύ για την προσπάθεια και τους λέμε ότι είναι ώρα να πηδήσουν απ΄ το τρένο.


               Λάρυμνα 20/01/2015           

ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΑ 
  
                ΔΑΚΕ ΛΑΡΚΟ - Λάρυμνα  







 

1 σχόλιο:

  1. Α ΡΕ ΚΙΟΤΙΔΕΣ.
    ΠΡΙΝ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΧΕΣΤΗΚΑΤΕ
    ΜΠΡΟΣΤΑ ΡΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΦΑΜΕ
    ΠΑΛΙ ΜΕ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΑΙΡΟΥΣ ΠΑΛΙ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΘΑΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους