Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Στους δρόμους οι κάτοικοι της Χαλκίδας και της Μαλεσίνας μετά τους δυο δυνατούς σεισμούς! - "Ξύπνησε" το ρήγμα της Αταλάντης

Οι σεισμοί έγιναν λίγο μετά τη 1 π.μ. με διαφορά τεσσάρων λεπτών μεταξύ τους.
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο και οι δυο σεισμικές. δονήσεις ήταν 5,1 ρίχτερ, ενώ ακολούθησαν τουλάχιστον έκι μετασεισμοί.
Το εστιακό βάθος ήταν 20 χλμ. με επίκεντρο τον βόρειο Ευβοϊκό Κόλπο.
Πρόκειται για το νότιο τμήμα του ρήγματος της Αταλάντης.
Αναστατωμένοι οι κάτοικοι της Χαλκίδας και της Μαλεσίνας που έχουν βγει από τα σπίτια τους.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί υλικές ζημιές. 

 

 


Πανικός επικράτησε λίγο στη Χαλκίδα και τη Μαλεσίνα, λίγο μετά τη 1 π.μ., όταν σημειώθηκαν δυο ισχυροί εντάσεως 5,1 της κλίμακας ρίχτερ με διαφορά τεσσάρων λεπτών μεταξύ τους (01:05, 01:09).

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, το επίκεντρο των σεισμών ήταν 4 χλμ δυτικά της Μαλεσίνας, 28 χλμ βορειοδυτικά της Χαλκίδας και 90 χλμ βορειοδυτικά της Αθήνας. Πρόκειται για το νότιο τμήμα του ρήγματος της Αταλάντης, που ταρακούνησε όλη τη χώρα, καθώς οι δυο σεισμοί ήταν επιφανειακοί με εστιακό βάθος 20 χλμ.





Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμιος Λέκκας,μιλώντας στο Newsit, τόνισε ότι οι δυο σεισμοί έγιναν αισθητοί στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ σε επικοινωνία που είχε με τον δήμαρχο Μαλεσίνας, πληροφορήθηκε για τη μεγάλη αναστάτωση των κατοίκων της περιοχής.

 



 
"Οι κάτοικοι της Μαλεσίνας και της Χαλκίδας φοβήθηκαν πολύ και έχουν βγει στους δρόμους", ανέφερε χαρακτηριστικά.
Νωρίτερα, μιλώντας ζωντανά στο STAR, ο κ. Λέκκας εμφανίστηκε καθησυχαστικός, εξηγώντας ότι: "Είναι παρήγορο ότι έγιναν οι πολλαπλές σεισμικές δονήσεις, καθώς εκτονώνεται το φαινόμενο και δείχνει ότι έχουμε να κάνουμε με έναν μεγάλο κύριο σεισμό". 




 Aπο: newsit.gr









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους