Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Κουτσογιαννακόπουλος - Aπαλλαγή από την καταβολή ΦΠΑ των εξαγωγικών ελαιουργικών επιχειρήσεων, για το τρέχον ελαιουργικό έτος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την επιστολή των Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων του Νομού Φθιώτιδας και του Νομού Φωκίδας, κατέθεσε ως αναφορά στη Βουλή των Ελλήνων, ο Βουλευτής Ν. Φθιώτιδας, της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κων/νος Κουτσογιαννακόπουλος.
Ο κ. Κουτσογιαννακόπουλος έθεσε υπόψη του Υπουργού Οικονομικών, κ. Γκ. Χαρδούβελη, το αίτημα των Διοικήσεων των δύο Επιμελητηρίων, για απαλλαγή από την καταβολή ΦΠΑ των εξαγωγικών ελαιουργικών επιχειρήσεων, για το τρέχον ελαιουργικό έτος, ως ελάχιστη ένδειξη στήριξης της επιχειρηματικής δράσης, για την προηγούμενη κακή χρονιά που διήνυσε ο κλάδος και εξαιτίας του περιορισμένου εξαγωγικού τζίρου. 










Ως εκ τούτου, ανακύπτουν προβλήματα στη ρευστότητα των επιχειρήσεων, τα οποία και σε συνάρτηση με την καθυστερημένη επιστροφή του ΦΠΑ, οξύνουν την ούτως ή άλλως δυσχερή κατάσταση.

Επιπροσθέτως, με την υποβολή της αναφοράς, ο κ. Κουτσογιαννακόπουλος, γίνεται κοινωνός των επιμέρους προτάσεων των θεσμικών οργάνων που εκπροσωπούν τον κόσμο της τοπικής και περιφερειακής αγοράς, θέτοντας αυτές προς προβληματισμό και εξέταση στον Υπουργό Οικονομικών, κ. Γκ. Χαρδούβελη. Συγκεκριμένα, τα δύο επιμελητήρια προτείνουν τη διενέργεια εκκαθάρισης στις επιχειρήσεις που εξάγουν ελαιόλαδο, με συχνότητα μηνός κατά τη διάρκεια της ελαιοκομικής περιόδου, με απαλλαγή των εξαγωγών από τον ΦΠΑ, ενώ ταυτόχρονα θα καταβάλλεται κανονικά ο ΦΠΑ για τις πωλήσεις στο εσωτερικό.

Την ώρα που η χώρα και η εθνική οικονομία, έχει ανάγκη τη συνεισφορά του πρωτογενούς τομέα, για την παγίωση της αναπτυξιακής πορείας, η υποστήριξη κλάδων με εξωστρεφή δράση είναι κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη. 


Αθήνα, 26 Νοεμβρίου 2014

ΚΩΝ. Ι. ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ





 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους