Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

''ΠΑΝΩ ΑΠΟ 350.000 ΑΤΟΜΑ ΠΝΙΓΟΝΤΑΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟΣ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ''...



Ο πνιγμός στη θάλασσα αποτελεί μία τις κυριότερες αιτίες θανάτου νέων ανθρώπων στον κόσμο, καθώς υπολογίζεται ότι 372.000 άνθρωποι χάνουν...
κάθε χρόνο τη ζωή τους με αυτόν τον τρόπο, ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ζητώντας από τις χώρες να λάβουν προληπτικά μέτρα.












 




Περισσότεροι από τους μισούς θανάτους αφορούν ανθρώπους κάτω των 25 ετών. Από τα παιδιά, το μεγαλύτερο ποσοστό πνιγμών καταγράφεται στις ηλικίες κάτω των 5 ετών, υπογραμμίζεται στην έκθεση του ΠΟΥ. Στην έρευνα του Οργανισμού περιλαμβάνονται οι πνιγμοί στη θάλασσα από κάθε είδους αιτία, ακόμη και από τσουνάμι.

Στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλονται για τη μείωση της παιδικής θνησιμότητας διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν "κρυφοί δολοφόνοι" και ότι ο πνιγμός είναι ένας από αυτούς, τόνισε η γενική διευθύντρια του ΠΟΥ, Μάργκαρετ Τσαν.

Τα μεγαλύτερα ποσοστά πνιγμών καταγράφονται σε χώρες με μεσαία και χαμηλά εισοδήματα στην Αφρική, στη Νοτιοανατολική Ασία και ορισμένες περιοχές του δυτικού Ειρηνικού. Περισσότεροι από τους μισούς πνιγμούς παγκοσμίως γίνονται σε αυτές τις δύο τελευταίες περιοχές.

Στην Αφρική το ποσοστό των πνιγμών είναι 13 φορές υψηλότερο από εκείνο των ευρωπαϊκών χωρών, όπως η Βρετανία και η Γερμανία.

Οι τοπικές αρχές θα πρέπει να εγκαταστήσουν μπάρες για να ελέγχουν την πρόσβαση προς τους υδάτινους όγκους, να φροντίσουν να μαθαίνουν κολύμπι τα παιδιά και να αποκτήσουν γνώσεις πρώτων βοηθειών οι ενήλικές, σύμφωνα με τον ΠΟΥ. Σε κρατικό επίπεδο ο Οργανισμός ζητά να γίνουν πιο αυστηροί οι κανόνες για τη μεταφορά επιβατών σε πλοία.

Το πρόβλημα δεν αφορά μόνο τις φτωχές χώρες αλλά και τις πλούσιες. Για παράδειγμα στις ΗΠΑ υπολογίζεται ότι το άμεσο και το έμμεσο κόστος των πνιγμών ανέχεται σε ετήσια βάση στα 273 εκατομμύρια δολάρια.










 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους