Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Ο.Μ.Ε.- Αντιστεκόμαστε, αντιδρούμε και απεργούμε στις 27 Νοέμβρη

Αρ.Πρ.2481   Αθήνα 20-11-2014
Προς: Σωματεία Κλάδου

Συναδέλφισες και Συνάδελφοι,

Η Ο.Μ.Ε. απευθύνει αγωνιστικό και απεργιακό κάλεσμα προς όλους τους εργαζόμενους ,τους συνταξιούχους, τους ανέργους, ώστε να αντιπαλέψουμε όλοι μαζί τις αντεργατικές και αντικοινωνικές μνημονιακές πολιτικές της λιτότητας και της εξαθλίωσης, οι οποίες αποτυπώνονται για μια ακόμη φορά μέσω και του νέου προϋπολογισμού που καταθέτει η Κυβέρνηση προς ψήφιση στη Βουλή.
Αντιστεκόμαστε, αντιδρούμε και απεργούμε στις 27 Νοέμβρη κατά των Κυβερνητικών μέτρων και πολιτικών, που συντηρούν τον εργασιακό μεσαίωνα με την ανεργία να παραμένει σε εφιαλτικά επίπεδα... 








το κοινωνικό κράτος να μετατρέπεται σε φιλανθρωπικό κόμμα, με τον κόσμο της μισθωτής εργασίας να συνεχίζει να σηκώνει στις πλάτες του για πολλοστή φορά τα βάρη της κρίσης και των ελλειμμάτων για τα οποία δεν ευθύνεται.

Διεκδικούμε και απαιτούμε

Την αποκατάσταση του εισοδήματος μισθωτών και συνταξιούχων, τόσο διαμέσου των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, όσο και διαμέσου του Κρατικού Προϋπολογισμού, αντικρούοντας την συνεχιζόμενη φοροδοτική εξουθένωση της μισθωτής εργασίας.

Δεν αποδεχόμαστε
Να κτίζουν δημοσιονομικά πλεονάσματα πάνω σε κοινωνικά συντρίμμια.

  • Να σταματήσει κάθε σκέψη για διαθεσιμότητες, απολύσεις, λουκέτα και ιδιωτικοποιήσεις σε οργανισμούς στρατηγικής σημασίας (ΛΑΡΚΟ-ΙΓΜΕ).
  • Να επανέλθει ολικά ο θεσμός του Ο.ΜΕ.Δ.
  • Να ενισχυθεί η χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος από το κράτος
και να σταματήσει κάθε άλλη παρέμβαση.

Η Ομοσπονδία μας συμμετέχοντας με όλες της τις δυνάμεις σ΄αυτό τον αγώνα, καλεί όλους τους εργαζόμενους και ιδιαίτερα τα μέλη της, να ενώσουν την φωνή και την παρουσία τους μαζί με το σύνολο των εργαζομένων όλης της χώρας, προκειμένου να σταλεί ένα δυνατό και αυστηρό μήνυμα προς τη Κυβέρνηση που να της θυμίζει ότι ο Ελληνικός Λαός την εξέλεξε για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα και τις ανάγκες του συνόλου και όχι των λίγων και ισχυρών.

Απεργιακή Συγκέντρωση ώρα 11:00
Πλατεία Κλαυθμώνος

Οι συνάδελφοι της επαρχίας καλούνται να στηρίξουν τις εκδηλώσεις των Εργατικών Κέντρων

Με Αγωνιστικούς Χαιρετισμούς

Για το Δ.Σ.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους