Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Το E.A.M σας καλεί η υπογραφή Επιχ. Σ.Σ.Ε να γίνει υπόθεση όλων μας


Στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε: 
E.A.M                                          14/10/2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

 Με αφορμή το Δ.Σ. της ΛΑΡΚΟ που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 29/9 , σας ενημερώνουμε για τα παρακάτω μιας  και η πλειοψηφία του Σωματείου από ότι φαίνεται δεν έχει σκοπό να σας ενημερώσει .
          Την Δευτέρα λοιπόν 29/9 πραγματοποιήθηκε Δ.Σ. της ΛΑΡΚΟ στο οποίο ένα από τα θέματα που συζητήθηκε ήταν οι περικοπές μισθών.
          Πιο συγκεκριμένα... 








ο Πρόεδρος της Διοίκησης της ΛΑΡΚΟ, εισηγήθηκε να του δοθεί εξουσιοδότηση από τα μέλη του Δ.Σ. της ΛΑΡΚΟ , έτσι ώστε να προχωρήσει μονομερώς σε περικοπές της τάξεως 25%  διότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Διοίκησης και του Σωματείου μέχρι σήμερα είναι άκαρπες.
          Απ΄ ότι γνωρίζουμε άτυπα - καμία ενημέρωση δεν έχει γίνει από την πλευρά της πλειοψηφίας του Σωματείου - το Δ.Σ. της ΛΑΡΚΟ εξουσιοδότησε τον Πρόεδρο της Διοίκησης να ξεκινήσει εντός 15 ημερών τις νόμιμες διαδικασίες για την υπογραφή Επιχ. Σ.Σ.Ε με περικοπές και αν και αυτή τη φορά οι διαπραγματεύσεις είναι άκαρπες , τότε, τον εξουσιοδότησε να πάει μονομερώς στον μεσολαβητή.
          Τι σημαίνει αυτό : Σημαίνει πως μέσα σε αυτή ή την επόμενη εβδομάδα η ΛΑΡΚΟ θα καλέσει το Σωματείο για διαπραγμάτευση. Οι νόμιμες διαδικασίες ορίζουν πως αυτός που σε καλεί (στην προκειμένη περίπτωση η ΛΑΡΚΟ) εγγράφως υποχρεούται να σου δώσει την πρότασή του (στην προκειμένη περίπτωση πρόταση με περικοπές). Επίσης ορίζει πως ο προσκεκλημένος (στην προκειμένη περίπτωση το Σωματείο) υποχρεούται να απαντήσει εγγράφως στην πρόταση. Επειδή όμως το Δ.Σ. του Σωματείου δεν νομιμοποιείται να απαντήσει σε οποιαδήποτε πρόταση, θα πρέπει να γίνει Γ.Σ. των εργαζομένων και να αποφασίσουμε οι εργαζόμενοι. Αν απαντήσουμε με «ναι» , τότε με την υπογραφή μας αποδεχόμαστε τις περικοπές , αν απαντήσουμε «όχι» , τότε η Διοίκηση της ΛΑΡΚΟ μας πάει στον μεσολαβητή.

          Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι ,

 Η παραπάνω απόφαση της Διοίκησης της ΛΑΡΚΟ δεν είναι «κεραυνός εν αιθρία», είναι ενταγμένη στην κλιμάκωση της τρομοκράτησης που επιχειρείται για να εφαρμόσει την κυβερνητική πολιτική.
          Η Διοίκηση της ΛΑΡΚΟ το προηγούμενο διάστημα έχει προχωρήσει στην διάλυση του Σωματείου της Έδρας , έχει σύρει δυο φορές στο δικαστήριο το Σωματείο της Εύβοιας , έχει απολύσει δύο εργαζόμενους στον Άη-Γιάννη , έχει απολύσει τον συνάδελφο Δαλάκα γιατί δεν δέχτηκε να πει ψέματα στο Δικαστήριο, έχει σύρει στο Δικαστήριο το Σωματείο, έχει επιχειρήσει να τρομοκρατήσει συνδικαλιστή του ΕΑΜ επειδή αποκάλυψε στους εργαζόμενους το αισχρό πόρισμα για το θάνατο του συναδέλφου.
 Κάτω από αυτό το κλίμα τρομοκρατίας η Διοίκηση της ΛΑΡΚΟ έρχεται και μας λέει «περικοπές μισθών με τον ένα ή τον άλλο τρόπο».
Βεβαίως όλοι καταλαβαίνουμε πως δεν θα μπορούσε , δεν θα τολμούσε η Διοίκηση της ΛΑΡΚΟ να προχωρήσει σε όλα αυτά αν δεν είχε τη συναίνεση  της πλειοψηφίας του Σωματείου.
 Ατράνταχτα στοιχεία μέσα στα πολλά για το πλήρες ξεπούλημα των εργαζομένων από πλευράς της πλειοψηφίας του Σωματείου είναι η στάση του Σωματείου απέναντι στην απόλυση του συναδέλφου Δαλάκα (δεν κάνει τίποτα), όπως επίσης και την τακτική που έχει ακολουθήσει μέχρι σήμερα για τη Σύμβαση (αν και η Γ.Σ. για την σύμβαση έχει πραγματοποιηθεί εδώ και δύο χρόνια τα αιτήματά της δεν έχουν συζητηθεί με τη Διοίκηση). Άλλωστε Διοίκηση και κυβερνητικός – εργοδοτικός συνδικαλισμός αυτό έχουν στόχο, να περάσουν στην συνείδησή μας πως τα πάντα είναι μοιραία , πως ότι λένε τα αφεντικά πρέπει να τα αποδεχόμαστε και όποιος δεν τα αποδέχεται τιμωρείται. 
 
 Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι ,    
 
 Με δεδομένη τη γενικότερη πολιτική, τις δηλώσεις της κυβέρνησης και της Ε.Ε, ότι δηλαδή θα υλοποιηθούν όλες οι δεσμεύσεις - θυμίζουμε πως η ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ είναι μνημονιακή δέσμευση - εμείς εκτιμούμε πως στο άμεσο επόμενο διάστημα η Διοίκηση της ΛΑΡΚΟ θα ξετυλίξει την τακτική της ως προς την ιδιωτικοποίηση.
          Μέσα σε αυτή την τακτική , προαπαιτούμενο για την ιδιωτικοποίηση είναι μέσα στα πολλά και η απαξίωση της ΛΑΡΚΟ που αντικειμενικά φέρνει το αντιδραστικό σχέδιο 60plus στο παραγωγικό πλάνο του εργοστασίου, όπως και οι περικοπές μισθών.
Η πλειοψηφία του Σωματείου για όλα αυτά ή δεν βγάζει άχνα ή καλλιεργεί ένα κλίμα εφησυχασμού όπως για την σύμβαση που λέει πως θα πάει τον Φλεβάρη.
Η στάση τους αποκαλύπτει ότι η λογική τους καμία σχέση δεν έχει με τα συμφέροντά μας. Η ΛΑΡΚΟ ιδιωτικοποιείται και καταστρατηγεί,  ότι μέχρι σήμερα δικαιώματα είχαν κατακτηθεί με αγώνες.
Συνάδελφοι γνωρίζουμε καλά ότι η σημερινή συγκυβέρνηση, όπως και κάθε κυβέρνηση «δεξιά ή αριστερή», από την στιγμή που αποδέχεται την Ε.Ε και την εξουσία των επιχειρηματικών ομίλων, όποια διαχείριση και αν  ακολουθήσει το ίδιο αποτέλεσμα θα έχει για εμάς τους εργαζόμενους.
Από αυτή τη σκοπιά το ΕΑΜ σας καλεί η υπογραφή Επιχ. Σ.Σ.Ε να γίνει υπόθεση όλων μας .

Να απαιτήσουμε να υπογραφεί Σ.Σ.Ε εδώ και τώρα που θα καταργεί όλες τις εργολαβίες και όλοι οι εργαζόμενοι θα είναι με σύμβαση Αορίστου χρόνου στην ίδια τη ΛΑΡΚΟ, που θα κατοχυρώνει όλα τα κεκτημένα των προηγούμενων γενιών και θα αναγνωρίζει ως προϋπηρεσία το διάστημα που οι εργαζόμενοι, εργάζονταν στις εργολαβίες.

          Υπάρχει δυνατότητα σήμερα να κερδίσουμε κάτι τέτοιο , αρκεί να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας την αντικειμενική αλήθεια. Οι εργάτες δεν έχουν δείξει ακόμη την δύναμη τους. Μπορούμε να πετύχουμε καλύτερα αποτελέσματα τώρα, να ανοίξουμε τον δικό μας δρόμο για ευτυχισμένο μέλλον, με την ταξικά προσανατολισμένη μαζική πάλη μας.
          Ένα βήμα όλων μας προς αυτή την κατεύθυνση είναι να συμμετέχουμε με την παρουσία μας στο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ που διοργανώνουν Συνδικάτα – Ε.Κ. – Ομοσπονδίες που έχουν αυτή τη λογική , που διοργανώνει το ΠΑΜΕ , 1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟ , στις 12:00 το μεσημέρι στο Σύνταγμα.



            ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΕΑΜ










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους