Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ε.Α.Μ

Ε.Α.Μ     22/10/2014
                                       ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι,

Την Παρασκευή 17/10/2014 πραγματοποιήθηκε «Συντονιστικό» των Σωματείων της ΛΑΡΚΟ με θέμα το εξώδικο κάλεσμα που έστειλε η Διοίκηση της ΛΑΡΚΟ προς τα Σωματεία για την έναρξη της νόμιμης διαδικασίας διαπραγμάτευσης Επιχειρησιακής Σ.Σ.Ε με περικοπές.
Σ' αυτή την κοινή Σύσκεψη των Σωματείων... 







μόνο συντονισμός δεν βγήκε.
Όλα τα Σωματεία πλην της πλειοψηφίας του δικού μας ήταν υπέρ την υπογραφή Επιχ. Σ.Σ.Ε να την παλέψουμε από κοινού , ενώ η πλειοψηφία του δικού μας Σωματείου είχε την θέση ο κάθε χώρος
ξεχωριστά.
Μετά από αυτό, την Δευτέρα 20/10 πραγματοποιήθηκε Δ.Σ. του Σωματείου μας με το ίδιο θέμα και αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία (το ΕΑΜ είναι αντίθετο) να πάμε ξεκομμένα από τους άλλους για διαπραγματεύσεις.
Έτσι την Πέμπτη 23/10 που η ΛΑΡΚΟ μας καλεί, το δικό μας Σωματείο θα παραβρεθεί στο κάλεσμα , ενώ όλα τα άλλα θα λείπουν, διότι έχουν ζητήσει αναβολή λόγω του συνεδρίου που πραγματοποιεί η Ομοσπονδία τους. ΟΜΕ).

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι,

Το ΕΑΜ και στο «συντονιστικό» και στο Δ.Σ. και πάντα, έχει την εξής θέση:

• Καμιά περικοπή στους βασικούς μισθούς και στο παραγωγικό.
• Κατάργηση των εργολαβιών, όλοι οι εργαζόμενοι με σύμβαση αορίστου χρόνου στη ΛΑΡΚΟ.
• Όλοι οι εργαζόμενοι να αμείβονται με την ίδια Σ.Σ.Ε που θα κατοχυρώνει όλα τα κεκτημένα των παλαιότερων γενιών εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ.
• Να δοθούν οι τριετίες με τον υπολογισμό που κατοχύρωναν οι Επιχ. Σ.Σ.Ε μέχρι το 2007, να πιαστεί ως προϋπηρεσία ο χρόνος εργασίας στις εργολαβίες.
• Να δοθούν αναδρομικά στους εργαζόμενους που η ΛΑΡΚΟ παράνομα και καταχρηστικά έχει καταστρατηγήσει τα δικαιώματα τους όπως σε όλους που προσελήφθηκαν από το 2007 έως σήμερα και αυτούς που αναβαθμίστηκαν δίχως οικονομικό αντίκρισμα.
Αν όλα τα Δ.Σ. των Σωματείων δεσμεύονται σ' αυτό το πλαίσιο, αν δεσμεύονται πως θα κάνουν αρνητικές εισηγήσεις στις Γενικές Συνελεύσεις μέχρι η ΛΑΡΚΟ να αποδεχτεί το 100% αυτού του πλαισίου τότε να πάμε όλοι μαζί.
Η παραπάνω θέση μας αποτυπώνεται από την λογική πως ο εργοδότης μια «βέργα» την σπάει, ενώ πέντε «βέργες» μαζί δεν μπορεί.
Επίσης, κατά τη γνώμη μας , θεωρούμε πως αν πάμε ξεχωριστά σε ένα τέτοιο σοβαρό για τους εργαζόμενους θέμα το μόνο που θα καταφέρουμε θα είναι να δώσουμε την δυνατότητα στον εργοδότη
άλλους να τους σφάξει με τον μπαλτά και άλλους με το βαμβάκι με κοινό χαρακτηριστικό για όλους ότι θα μας σφάξει.
Όπως επίσης αν διασπαστούν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ σε ένα τέτοιο σοβαρό πρόβλημα τότε όλοι καταλαβαίνουμε τι θα γίνει ως προς τα σχέδια ιδιωτικοποίησης της Ε.Ε - Κυβέρνησης - Διοίκησης .

Συναδέλφισσες — Συνάδελφοι,

Από αυτή την σκοπιά σας καλούμε για άλλη μια φορά η υπογραφή Επιχ. Σ.Σ.Ε να γίνει υπόθεση όλων μας,
ούτε ένα βήμα πίσω από τις αποφάσεις των Γ.Σ. που με ευθύνη της πλειοψηφίας δεν είναι η βάση των διαπραγματεύσεων.
Μπορούμε σήμερα να υπογράψουμε μια Επιχ. Σ.Σ.Ε στο μπόι των αναγκών μας αν πραγματικά πιστέψουμε στην δύναμη μας. Αν δούμε αντικειμενικά την σημερινή αλήθεια και κατανοήσουμε όλοι πως όσο με την εργασία μας θα πλουτίζουν οι λίγοι, εμείς θα πουλάμε ακριβά την εργασία μας, θα είμαστε πάντα σε ασυμβίβαστη σύγκρουση μαζί τους μέχρι να κερδίσουμε και με την εργασία μας να ευημερεί όλος ο λαός.



         ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ Ε.Α.Μ













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους