Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

ΜΕΤΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ - ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ στο Δημαρχείο του Μαρτίνου ΠΕΜΠΤΗ 30/10/2014 στις 18:00

Εργαζόμενε, Εργαζόμενη,
 
Σε μία από τις μεγαλύτερες κρίσεις που έχει βιώσει η εργατική τάξη της χώρας μας, μαζί και το Συνδικαλιστικό Κίνημα δεν υπάρχει απεριόριστος χρόνος για ανένδοξες διαπιστώσεις καθώς η κυβέρνηση κλιμακώνει την επίθεση της σε βάρος των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων και στο στόχαστρο της είναι:
• Μείωση μισθών 25% στη ΛΑΡΚΟ.







Σε σημαντική μείωση των μισθών κατά 25% προχωρά η ΛΑΡΚΟ, σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου, όπως ενημέρωσε τους εργαζομένους το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας.


• Έντονη φημολογία για μαζικές απολύσεις εργαζομένων και διχοτόμηση της εταιρείας.
Οι εργαζόμενοι και τα σωματεία βρίσκονται σε αναβρασμό, καθώς κατά τη φήμη τα σενάρια προβλέπουν μαζική απόλυση των εργαζομένων, διχοτόμηση ή και την τριχοτόμηση της εταιρείας, χωριστή εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων, είτε του
Δημοσίου είτε της ΛΑΡΚΟ με τελική κατάληξη το κλείσιμο της μονάδας παραγωγής στη Λάρυμνα.


• Την επίθεση κατασυκοφάντησης του συνδικαλιστικού κινήματος,
Με την ποινικοποίηση των αγώνων των εργαζομένων, τις σχεδιασμένες αλλαγές στη συνδικαλιστική νομοθεσία με κύριο στόχο τον περιορισμό του δικαιώματος της κήρυξης απεργίας και της επαναφοράς του δικαιώματος ανταπεργίας των εργοδοτών (
lockout).
Το ΜΕΤΑ προβάλει επιθετικά αιτήματα που σχετίζονται:
• Υπογραφή και εφαρμογή ΣΣΕ χωρίς μειώσεις μισθών και επιδομάτων
• Οι εργαζόμενοι σε εργολαβίες να προσχωρήσουν στο μόνιμο προσωπικό.
• Οι τριετίες να αποδοθούν σε όσους εργαζομένους το δικαιούνται.
• Οι εργαζόμενοι που έχουν προαχθεί να λάβουν την αύξηση μισθού που τους αντιστοιχεί.
• Επαναπρόσληψη του συνάδελφου κ. Δαλάκα.
• Να πάψουν οι πολιτικές σκοπιμότητες και διώξεις συναδέλφων, βλέπε περίπτωση Εργοδηγός Α' κ. Μιχαλοστάμος.
• Με τη διεκδίκηση αυξήσεων στους μισθούς και τις συντάξεις και την άμεση επαναφορά του κατώτατου μισθού και των κατώτερων συντάξεων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα στα επίπεδα της προ μνημονίων εποχής και την αποτροπή της σύνδεσης του μισθού με την αξιολόγηση και των νέων μειώσεων που σχεδιάζονται.
• Με την επαναφορά του θεσμού των συλλογικών διαπραγματεύσεων, της μεσολάβησης και διαιτησίας (ΟΜΕΔ) και της υπογραφής ΣΣΕ.

• Με το σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων δημοσίων υπηρεσιών και επιχειρήσεων και με την αποτροπή των απολύσεων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
• Με την διεκδίκηση σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα μόνιμης και σταθερής εργασίας, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, με την κατάργηση της μερικής, δανειζόμενης και εκ περιτροπής εργασίας και την κατάργηση της εκχώρησης αρμοδιοτήτων του δημοσίου σε ιδιώτες εργολάβους και ΚΟΙΝΣΕΠ.
• Με την αύξηση των κοινωνικών επιδομάτων και του επιδόματος ανεργίας στο 80% του βασικού μισθού και τη χρονική επέκταση της καταβολής του, την δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη καθ' όλη τη διάρκεια της ανεργίας, την δωρεάν μετακίνηση με τα ΜΜΜ, με το πάγωμα και τη διαγραφή δανείων και την εφαρμογή κοινωνικού τιμολογίου για ρεύμα και νερό.
• Με την ανατροπή της άδικης και ταξικής, σε βάρος των εργαζομένων και των αδύναμων στρωμάτων της κοινωνίας, με την άμεση κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και τη ρύθμιση, το πάγωμα και τη διαγραφή των κόκκινων δανείων, ιδιαίτερα για την αγορά πρώτης κατοικίας, που συνομολογήθηκαν σε άλλες εποχές, με
διαφορετικούς μισθούς και με δυνατότητα αποπληρωμής τους.
• Με την υπεράσπιση της πρώτης κατοικίας και της εργατικής περιουσίας από τους πλειστηριασμούς.
• Με την υπεράσπιση του ασφαλιστικού συνταξιοδοτικού συστήματος, τη διεκδίκηση πόρων και την επιστροφή των κλεμμένων διαχρονικά από το κράτος και του κουρέματος από το PSI.


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ στο Δημαρχείο του Μαρτίνου την ΠΕΜΠΤΗ 30/10/2014 στις 18:00.


Καμία εμπιστοσύνη στην Κυβέρνηση
των απολύσεων
της ανεργίας
των λουκέτων
της φοροληστείας
& της εκποίησης του Δημόσιου πλούτου


        ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ


                       ΜΕΤΑ Φθιώτιδας


ΜΕΤΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ στο Δημαρχείο του Μαρτίνου ΠΕΜΠΤΗ 30/10/2014 στις 18:00




































7 σχόλια:

  1. Εσεις που εισασταν ρε παληκαρια τοσο καιρο απο το ΠΑΣΟΚ πηγαμε στο μετα το ΠΡΙΝ που το αφησατε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ Η ΔΑΚΕ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ......ΓΕΛΟΙΟΙ.

      Διαγραφή
  2. Γιατί ρε παιδία δεν τοποθετηθήκατε που πριν τις εκλογές του Σωματείου; Μίπως γιατί η πατάτα είναι καυτή και καλύτερα να έχεις απλώς να λές χώρις τις ευθύνες; Ή μίπως γιατί περιμένατε τα γκάλοπ για να ξεμιτήσετε; Σας χόρτάσαμε τόσο χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτοί είναι που δεν ήθελαν τις προσλήψεις στο μόνιμο προσωπικού ας μην ξεχνίμαστε, αυτά είναι πρόσφατα. Αυτοί τώρα θα το παίξουν και προστάτες.
    Λίγο τσίπα ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΟΙΟΥΣ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΟΙ ΝΕΕΣ ΦΩΝΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλύτερα να ασχολειθήτε με τσόντες γιατί την πολιτική και την δεοντολογία την ΒΙΑΖΕΤΕ ΒΑΥΝΑΣΑ. ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΣΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ ΠΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΚΟΠΤΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΗΞΕΡΑ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΤΕ ΕΝΑ ΠΡΑΜΑ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΠΟΛΛΟΙ
    ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΗΤΑΝ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΕΦΥΓΑΝ ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΗΤΑΝ ΝΔ ΚΑΙ ΕΦΥΓΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΜΕ ΤΗΝ ΝΔ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΑΣ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΓΚΡΕΜΟ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΑΤΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΗΝ ΛΕΤΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΙ ΚΡΙΝΕΙ ΕΣΕΙΣ ΤΙΣ ΔΑΚΕ ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΜΗΝ ΚΟΨΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΣΑΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΛΑΡΚΟ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΚΟΣΜΟ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους