Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Αγιασμό στο δρόμο έκαναν οι μαθητές στη Λάρυμνα που συνεχίζουν την κατάληψη του σχολείου

Στο δρόμο έξω από το σχολείο τους έγινε ο σημερινός αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς  στη Λάρυμνα στέλνοντας έτσι το δικό τους μήνυμα  στο Υπουργείο Παιδείας και την πολιτική ηγεσία που δείχνουν  ανυποχώρητοι. Είναι χαρακτηριστικό   ότι σε δηλώσεις του σε τοπικό ραδιαφωνο ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  προσπάθησε  να εκφοβήσει τους μαθητές του Λυκείου  με την απειλή των απουσιών  αν δεν παρακολουθήσουν τα μαθήματα στο σχολείο του  Μαρτίνου.
Από την πλευρά τους οι μαθητές της Λάρυμνας  δηλώνουν αποφασισμένοι... 








να συνεχίσουν την κατάληψη του σχολείου τους που πραγματοποιούν εδώ και 10 ημέρες έχοντας τη στήριξη των γονιών τους, της τοπικής κοινωνίας, της ΕΛΜΕ , του Δημοτικού Συμβουλίου Λοκρών και  τοπικές οργάνώσεις κομμάτων της Αριστεράς. Στη χθεσινή γενική  τους συνέλευση,  οι μαθητές ζητούν  να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα και να συνεχιστεί η λειτουργία των λυκειακών τάξεων  του σχολείου τους που συγχωνεύονται με το Λύκειο του Μαρτίνου. Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν οι μαθητές του Γυμνασίου – Λυκειακών Τάξεων Λάρυμνας τονίζουν : 

«Αποφασίσαμε τη συνέχιση του αγώνα μας μέσω της κατάληψης του σχολείου μας για τον ίδιο λόγο που ξεκινήσαμε, δηλαδή για τη διατήρηση λειτουργίας των Λυκειακών Τάξεων Λάρυμνας προσδοκώντας από τους αρμοδίους την άμεση λύση του προβλήματός μας». 
Ωστόσο στις συναντήσεις που είχαν με φορείς της εκπαίδευσης τόσο σε επίπεδο υπουργείου Παιδείας όσο και σε επίπεδο Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Φθιώτιδας οι μαθητές και οι φορείς της Λάρυμνας έχουν εισπράξει αρνητικές απαντήσεις στο αίτημά τους για τη διατήρηση της λειτουργίας των Λυκειακών Τάξεων. Στις απαντήσεις μάλιστα που τους δόθηκαν προσδιορίστηκε ότι ο λόγος συγχώνευσης του σχολείου έχει να κάνει με τον αριθμό των μαθητών και την έλλειψη της δυνατότητας συγκρότησης τμημάτων κατεύθυνσης. Από την πλευρά τους ωστόσο οι φορείς της Λάρυμνας προσδιορίζουν ότι το Λύκειο Μαρτίνου έχει μικρότερο αριθμό μαθητών, επισημαίνοντας παράλληλα ότι αυτό δεν έχει να κάνει με τη θέση τους που είναι η διατήρηση της αυτόνομης λειτουργίας και των δύο σχολείων.  Μάλιστα τονίζουν ότι ένα μεγάλο μέρος του κόστους λειτουργίας του σχολικού συγκροτήματος της Λάρυμνας καλύπτεται από την εταιρεία της ΛΑΡΚΟ, ενώ θέτουν και τα προβλήματα που χαρακτηρίζουν τον δρόμο Λάρυμνας – Μαρτίνου αλλά και το γεγονός ότι «το σχολείο αποτελεί πηγή ζωής για τη Λάρυμνα».

Οι τοπικοί φορείς δεν αποφεύγουν να εκφράσουν την ανησυχία τους ότι τη συγχώνευση των Λυκειακών Τάξεων θα ακολουθήσει η συγχώνευση του Λυκείου, ενώ εντάσσουν τις συγκεκριμένες εξελίξεις στο γενικότερο πλαίσιο των εξελίξεων γύρω από τη ΛΑΡΚΟ και τα σχέδια ιδιωτικοποίησής της.  Είναι χαρακτηριστικό ότι τις τελευταίες ημέρες η αστυνομία έκανε αισθητή την παρουσία της έξω από το σχολείο ενώ οι γονείς  περιφρουρούν το χώρο και συμπαραστέκονται  στους μαθητές.




 Απο: altpressfthiotida.com




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους