Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Ακόμη μια γέφυρα ζωής από το νοσοκομείο Λαμίας - Γυναίκα δώρισε τα όργανά της

Το όλο εγχείρημα συντόνισε ο υπεύθυνος μεταμοσχεύσεων του Ε.Ο.Μ. για τη... Στερεά Ελλάδα Γιώργος Κυριαζόπουλος, Δ/ντής της Μ.Ε.Θ.
Γέφυρα ζωής στήθηκε αργά χθες βράδυ μεταξύ του Νοσοκομείου Λαμίας και νοσοκομείων Αθήνας και Θεσσαλονίκης, για ΔΩΡΕΑ ΟΡΓΑΝΩΝ, με σκοπό να δώσουν ζωή σε άλλους συνανθρώπους μας.
Δότρια μια 65χρονη από τη Φθιώτιδα, που νοσηλευόταν στη Μ.Ε.Θ. μετά από βαρύ εγκεφαλικό.
Οι συγγενείς της που ενημερώθηκαν από τους γιατρούς της Μ.Ε.Θ. ότι κατέληξε με εγκεφαλικό θάνατο, πήραν τη γενναία και σημαντική απόφαση να προσφέρουν τα όργανά της.

 




Στο νοσοκομείο της Λαμίας κατέφθασε Ειδική Ομάδα Χειρουργών για την αφαίρεση των 2 νεφρών της και του ήπατος.

Αριθμός ρεκόρ ΔΩΡΕΑΣ οργάνων στο νοσοκομείο Λαμίας

Η Μ.Ε.Θ. του Νοσοκομείου Λαμίας, στα 10 χρόνια λειτουργίας της, καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες στον τομέα των μεταμοσχεύσεων, και μάλιστα έχει βραβευθεί γι' αυτό.



Αξίζει να σημειώσουμε ότι από τη ΜΕΘ του νοσοκομείου Λαμίας έχουν γίνει 25 δωρεές οργάνων την ίδια ώρα που άλλα νοσοκομεία της ίδιας δυναμικότητας στην Περιφέρεια, δεν έχουν κάνει ούτε μία ή ελάχιστες, ενώ και στην Αθήνα τα νούμερα είναι απογοητευτικά.

Το όλο εγχείρημα συντόνισε ο υπεύθυνος μεταμοσχεύσεων για την Στερεά Ελλάδα κ. Γιώργος Κυριαζόπουλος, ο οποίος είπε στοLamiaReport:

«Δυστυχώς τα δυο τελευταία χρόνια, έχουμε πιάσει πάτο. Η Ελλάδα είναι η τελευταία χώρα της Ευρώπης στις Δωρεές Οργάνων. Οι δυο σημαντικότεροι λόγοι είναι:

- Ελλειπής ενημέρωση του κοινού

- Ελλειπής στελέχωση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας.

Χωρίς εντατικές δεν έχουμε ΔΩΡΕΕΣ και χωρίς ΔΩΡΕΕΣ δεν έχουμε μεταμοσχεύσεις.

Αυτή τη στιγμή χιλιάδες συνάνθρωποί μας περιμένουν δίπλα σε ένα τηλέφωνο για να ακούσουν ότι βρέθηκε όργανο που θα τους χαρίσει τη ζωή».


Απο: Tromaktiko








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους