Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ΤΑΙΠΕΔ-ΥΠΕΚΑ και Διοίκηση για μεθοδεύσεις

Αμείλικτα ερωτήματα θέτουν οι εργαζόμενοι:
Ποιος είναι ο ρόλος του ΤΑΙΠΕΔ και του Υφυπουργού κ. Α. Παπαγεωργίου;
Ποια είναι η θέση της Διοίκησης της ΛΑΡΚΟ;
Με μια ανακοίνωση, πραγματικό κόλαφο,  τα σωματεία των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ καταγγέλλουν το ΤΑΙΠΕΔ και τον Υφυπουργό Ενέργειας  Ασημάκη Παπαγεωργίου για μεθοδεύσεις που οδηγούν στη διάσπαση και το κλείσιμο της εταιρείας και εν συνεχεία στο ξεπούλημα των περιουσιακών της στοιχείων.
Από τις καταγγελίες των  εργαζομένων δεν γλυτώνει ούτε η Διοίκηση της ΛΑΡΚΟ, την οποία κατηγορούν για συμπαιγνία.
Απαιτούν, μάλιστα, από την Διοίκηση της εταιρείας να εκδώσει ανακοίνωση με την οποία θα διαχωρίζει τη θέση της από τις μεθοδεύσεις.
Εντύπωση προκαλεί η οξύτητα με την οποία οι εργαζόμενοι ερωτούν τη Διοίκηση της εταιρείας:












«Αν η εταιρία δεν βγάλει Δελτίο Τύπου που να κατηγορεί όλα αυτά και ειδικότερα τους βρώμικους σχεδιασμούς του ΤΑΙΠΕΔ και του ΥΠΕΚΑ, θα μιλάμε για σκοτεινές ιστορίες με πολλούς πρωταγωνιστές.»
 

Αποπομπές

Μέσα σ’ αυτό το κλίμα εύλογα ερωτήματα ανακύπτουν από την «περίεργη» απόφαση του Προέδρου της ΛΑΡΚΟ  κ. Κωνσταντίνου Μπομπή (εκλεκτού του ΤΑΙΠΕΔ και προστατευόμενου του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Σταϊκούρα) να παύσει, σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία για την εταιρεία και αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση και έγκριση από την Κομισιόν των όρων της αποκρατικοποίησης, από τα καθήκοντά του το Διευθυντή της Νομικής Υπηρεσίας της ΛΑΡΚΟ κ. Φίλιππο Κ. Φιλιππόπουλο και να μεθοδεύσει τεχνηέντως την αποχώρηση της Δικηγόρου Ουρανίας Β. Ζερβομπεάκου.

Είναι τυχαίες αυτές οι «αποπομπές» με το γεγονός ότι ήταν γνωστό στη Διοίκηση και όχι μόνο, σύμφωνα με μαρτυρία συνδικαλιστή της εταιρείας, αλλά και βουλευτή της Κυβέρνησης, ότι και οι δύο δικηγόροι διαφωνούσαν  έντονα με το σχέδιο αποκρατικοποίησης που προωθεί το ΤΑΙΠΕΔ και το ΥΠΕΚΑ;

Είναι βέβαιο ότι οι «αποπομπές» αυτές χρήζουν άμεσης και περαιτέρω διερεύνησης.  

Χωρίς αποζημιώσεις

Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι  τα έσοδα από την πώληση ή η μακροχρόνια μίσθωση θα πάνε στο δημόσιο.
Το λιγνιτωρυχείο μαζί με τα υπόλοιπα ποσοστά ιδιοκτησίας επί των εκμεταλλεύσεων πάνε στην εκκαθάριση.
Μετά την ολοκλήρωση των διαγωνισμών και ανεξαρτήτως αποτελέσματος η ΛΑΡΚΟ πτωχεύει και εκκαθαρίζεται.
Αποκλείεται ρητώς κάθε ρύθμιση που θα αφορά στο  προσωπικό.
Τα 136 εκατομμύρια «κρατικών ενισχύσεων», σύμφωνα με την Κομισιόν πρέπει να πληρωθούν από τη ΛΑΡΚΟ εντός 120 ημερών και η σχετική  προθεσμία τρέχει από τις 27 Μαρτίου!
Δεδομένων των υποχρεώσεων της εταιρείας, είναι πιθανό οι εργαζόμενοι όχι μόνον να χάσουν τη δουλειά τους, αλλά και τις αποζημιώσεις τους!!!



            Το πλήρες κείμενο της Aνακοίνωσης






Aπο: kourdistoportocali.com











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους