Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Μισοί μισθοί απο 1η Νοεμβρίου!



Φωτογραφία για Μισοί μισθοί απο 1η Νοεμβρίου!Μείωση μισθών ως 55% και ατομικές συμβάσεις για 500.000 εμποροϋπαλλήλους

Του Γιώργου Γάτου/Ημερησία

Μειώσεις αποδοχών από 32% έως και 55% φέρνει από αύριο, 1η Νοεμβρίου, για 500.000 εμποροϋπαλλήλους η οριστική λήξη της ισχύος της κλαδικής σύμβασης των εμπορικών επιχειρήσεων και η δυνατότητα επαναρρύθμισης των αμοιβών (μισθών και επιδομάτων) με ατομικές συμβάσεις εργασίας.

Ασυνήθιστα επαγγέλματα με πολλά λεφτά!



Όλοι γνωρίζουμε ότι οι περισσότεροι γιατροί, δικηγόροι, και προγραμματιστές παίρνουν καλά χρήματα, αλλά μπορείτε να εκπλαγείτε αν μάθετε πόσα παίρνουν οι «διαχειριστές» μιας νεκρώσιμης ακολουθίας, οι «τοποθετητές» Hot Dog και οι δοκιμαστές παγωτών!...

NY Times: Στην Ελλάδα καταρρέουν τα συστημικά μέσα ενημέρωσης και ανεβαίνει το διαδίκτυο.



Οι Έλληνες στρέφονται στο διαδίκτυο για την ενημέρωσή τους και γυρνούν την πλάτη στα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης τονίζει δημοσίευμα των New York Times.
Όπως αναφέρει το άρθρο, όλο και περισσότεροι Έλληνες 
αναζητούν...




Τουλάχιστον γλιτώσαμε τη στάνη

Ο θάνατος του νοικοκυραίου

Ο θάνατος του νοικοκυραίουτου Σπύρου Δημητρέλη
 
Στο θάνατο του μεταπολεμικού μοντέλου της χώρας όπου οι οικονομίες και το κομπόδεμα πήγαινε για σιγουριά σε ένα κομμάτι γης οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια ο νέος Ενιαίος Φόρος Ακινήτων. Ο φόρος επιβάλλεται στην μη αξιοποιημένη γη με σφοδρότητα τιμωρίας καθώς οι ιδιοκτήτες ακόμη και οικοπέδων σε μεσαίες περιοχές της Αθήνας θα κληθούν κάθε χρόνο να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη προκειμένου να εξοφλούν το φόρο.

Βγαίνουν τα μαχαίρια στη συγκυβέρνηση!

Αγριεύει το κλίμα στο εσωτερικό της κυβέρνησης με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να αιφνιδιάζεται από την «εντολή» Σαμαρά να μην φορολογηθούν τελικώς οι…στάνες και τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να στρέφονται εναντίον του προέδρου του κόμματός τους γιατί πάντα «πιάνει» η ανταρσία των γαλάζιων βουλευτών.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο... 

Παράθυρο στο νόμο αφήνει ανοιχτή την πόρτα εξόδου ως το τέλος του χρόνου – Ποιοι γλιτώνουν τη σύνταξη στα 67

- Κλειδί για τη σύνταξη τα 25 χρόνια για τους 50αρηδες και τα 4.500 ένσημα στο ΙΚΑ
- Σε ΔΕΚΟ και τράπεζες κερδισμένες είναι οι μητέρες ανηλίκων
- Μεγάλοι κερδισμένοι οι “παλιοί ασφαλισμένοι” που δεν επηρεάζονται από τις αλλαγές

Οι πλέον τυχεροί είναι οι εργαζόμενοι που μπήκαν στην αγορά εργασίας πριν το 1983. Αυτοί μπορούν να βγούν ανεξάρτητα από την ηλικία τους σε σύνταξη ανά πάσα στιγμή.

Security στα χωράφια της Φθιώτιδας από την ΔΕΗ

Σε ποιες περιοχές θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα φύλαξης των δικτύων της ΔΕΗ.

Σε ιδιωτική εταιρεία security ανέθεσε η ΔΕΗ την φύλαξη
των δικτύων της σε ένα μεγάλο μέρος της Φθιώτιδας και σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει το φαινόμενο με τις κλοπές καλωδίων από μετασχηματιστές που της έχουν προκαλέσει τεράστια οικονομική ζημιά αλλά και πολλά προβλήματα κυρίως προς τους αγρότες που αδυνατούν να αρδεύσουν τις καλλιέργειές τους.

Ασφάλεια και τρυφερότητα ζητά η Ελληνίδα και όχι γεμάτο πορτοφόλι

Έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου και της Εταιρείας Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας, η οποία διενεργήθηκε από την ALCO, αποκαλύπτει ότι η οικονομική κατάσταση του συντρόφου και η ερωτική ζωή έρχονται σε δεύτερη μοίρα, πίσω από την ανάγκη για συναισθηματική πληρότητα και οικογενειακή ηρεμία.
Όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου, «ισχυρό αίσθημα ανασφάλειας που αγγίζει το 53%, με την κατάθλιψη και τη βία να έχουν φωλιάσει ή να απειλούν είτε την οικογενειακή συνοχή είτε τη σταθερή της σχέση, βιώνει η μέση Ελληνίδα.

Το πρωτοσέλιδο της ΗΜΕΡΑΣ 31/10/2013


ΛΑΡΚΟ: Οι... αδερφοφάδες!

ΛΑΡΚΟ: Οι... αδερφοφάδες! Βγήκαν όχι  απλώς τα μαχαίρια αλλά τα… Καλάσνικοφ και ο εμφύλιος καλά κρατεί ανάμεσα στο Δήμο  Λοκρών και το  προεδρείο του Σωματείου της ΛΑΡΚΟ.
Οι αντίπαλοι έχουν πάρει θέση μάχης και  τα πρώτα πυρά καταυγάζουν τον σκοτεινό  ουρανό ενός τόπου καλυμμένου από την σκόνη του Νικελίου και τη βαριά μυρωδιά του καπνού που ντουμανιάζει από τα γερασμένα φουγάρα της ΛΑΡΚΟ.

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΛΟΚΡΩΝ ΓΙΑ ΛΑΡΚΟ‏

                                          ΤΕΤΑΡΤΗ 30/10/2013 
                                     
                                     ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Ο Δήμος Λοκρών με ομόφωνες αποφάσεις του ΔΣ, αποφάσισε την ανάληψη δράσεων στα πλαίσια της στήριξης των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ.

Μεταξύ αυτών αποφασίστηκε και η σύγκλιση ΛΑΪΚΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ, σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου μας. Σκοπός των Συνελεύσεων αυτών ορίστηκε η ενημέρωση και η ενεργοποίηση των πολιτών ώστε να στηριχτεί η προσπάθεια για την διατήρηση του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ της ΛΑΡΚΟ, και να διασφαλιστεί το μεροκάματο των εργαζομένων. Η πρώτη Λαϊκή Συνέλευση πραγματοποιήθηκε  στη Λάρυμνα, την 11η Σεπτεμβρίου 2013, η δεύτερη στις 25/10/2013 στη Μαλεσίνα και θα ακολουθήσουν και οι άλλες Λαϊκές Συνελεύσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Σχετικά με το θέμα που ανέκυψε για την Λαϊκή συνέλευση στην Μαλεσίνα στις 25/10/2013, για το θέμα της ΛΑΡΚΟ, σίγουρα είναι ένα ερώτημα.

ΕΞΙ ΣΤΟΥΣ ΔΕΚΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ

To 60, 3% των ελληνικών νοικοκυριών θερμαίνονται με πετρέλαιο, το 23,8% με καυσόξυλα και το 7,4% με φυσικό αέριο, σύμφωνα με την Ερευνα Κατανάλωσης Ενέργειας στα Νοικοκυριά της Ελληνικής Στατιστικής... Αρχής για την περίοδο 2011-2012, που ανακοινώθηκε χθες.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας κάθε νοικοκυριό της χώρας καταναλώνει κατά μέσο όρο 13.994 kwh ετησίως, ενώ η μέση κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας ανά νοικοκυριό φθάνει στις 3.750 Kwh. To 38,4% της συνολικής ετήσιας ηλεκτρικής...

ΟΣΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ 1922 ΝΑ ΜΟΙΑΖΕΙ ΑΣΗΜΑΝΤΗ !! ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙ‏

Άρθρο του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΗΦΑΙΣΤΟΥ Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων-Στρατηγικών σπουδών στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς

Οι απόψεις που εκφράζει σε ανάλυσή του ο Καθηγητής Διεθνών - Στρατηγικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς Παναγιώτης Ήφαιστος είναι άκρως ανησυχητικές. Το ίδιο και τα επιχειρήματα με τα οποία τις υποστηρίζει. Τα όσα έρχονται για την Ελλάδα γράφει θα κάνουν τη καταστροφή του 1922 να μοιάζει με ασήμαντο ιστορικό γεγονός.
Προτείνει λύση στο τέλος της ανάλυσής του στην οποία όπως θα διαπιστώσετε περιλαμβάνει και τις Ένοπλες Δυνάμεις.



1. Βυθιζόμαστε μέσα σε μια δίνη θανάτου

No Comments...


Είμαστε πρωταθλητές Ευρώπης στους φόρους ενώ μειώνονται οι μισθοί!

Οι Έλληνες υπομένουν τη μεγαλύτερη στην Ευρώπη αύξηση στη φορολόγηση του εισοδήματος τους, ενώ ταυτόχρονα μειώνονται οι μισθοί, όπως προκύπτει από στοιχεία της Κομισιόν.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που δημοσιεύει η Καθημερινή, από το 2001 εως το 2012 η Ελλάδα έχει καταγράψει τη μεγαλύτερη αύξηση στη φορολόγηση της αμοιβής μεταξύ των χωρών της Ε.Ε.

Reuters: Αναιμική ανάπτυξη στην Ελλάδα το 2014

Αναιμική ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας αλλά και των υπόλοιπων χωρών του ευρωπαϊκού Νότου αναμένεται την επόμενη χρονιά, ενώ ο ρυθμός μείωσης του δημοσιονομικού ελλείμματος θα είναι περιορισμένος, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις 31 οικονομολόγων, η ελληνική οικονομία αναμένεται να ανακάμψει το 2014 με τον ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ να διαμορφώνεται στο.. 

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑ ΟΪΛ (video)

Ακούστε σε πρώτη μετάδοση το τραγούδι 
των εργαζομένων της KAVALA OIL

"Στις πλατφόρμες"

...και δείτε το video clip που ετοίμασε για σας

Υπάρχει άραγε plan B;

"Η ύφεση πλήττει ιδιαίτερα την μεσαία τάξη στην Ελλάδα"


 

Η οικονομική ύφεση πλήττει ιδιαίτερα την μεσαία τάξη στην Ελλάδα υποστηρίζεται σε έρευνα που δημοσιεύει η ηλεκτρονική έκδοση του Spiegel Online.

Διπλό χαράτσι για τα ΙΧ θα πληρώσουν φέτος χιλιάδες οδηγοί



Διπλό χαράτσι για τα ΙΧ θα πληρώσουν φέτος χιλιάδες οδηγοί Νέα βάρη για χιλιάδες ιδιοκτήτες ΙΧ αυτοκινήτων άνω των 1.929 κ.εκ. έρχονται μέσα στο επόμενο δίμηνο, καθώς ο οδηγοί εκτός από τα τέλη κυκλοφορίας θα πρέπει να πληρώσουν και τον -εξοντωτικό- φόρο πολυτελείας, με τον λογαριασμό να ανεβαίνει μέχρι και τα 5.140 ευρώ!
Τα τέλη κυκλοφορίας του 2014 φθάνουν μέχρι και τα 1.320 ευρώ για όσα αυτοκίνητα κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2010, ενώ ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης υπολογίζεται στο 5% της αντικειμενικής δαπάνης διαβίωσης για αυτοκίνητο έως 2.500 κυβικά και αυξάνεται σε 10% για τα μεγαλύτερου κυβισμού ΙΧ.

Κάθε χρόνο και φτωχότεροι

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση Όνομα:  cf3c16a04502065b5df7c784074b83fc-540x386.jpg Εμφανίσεις:  4 Μέγεθος:  31,2 KBΓράφει ο Γιώργος Δελαστίκ 



Δεν υπάρχει κανένα ουσιαστικό στατιστικό στοιχείο που να προκαλεί αισιοδοξία. Οι Ελληνες φτωχαίνουν συνεχώς, όλο και περισσότερο, παρά τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς περί δήθεν επερχόμενης ανάπτυξης της οικονομίας της χώρας μας.

Εβγαλε για παράδειγμα η ΕΛΣΤΑΤ, η στατιστική υπηρεσία, τα στοιχεία για το δεύτερο τρίμηνο του 2013 (Απρίλιος, Μάιος, Ιούνιος) που αφορούν στο διαθέσιμο εισόδημα των ελληνικών νοικοκυριών. Μαύρα μαντάτα. Νέα μείωση κατά 9,3% σε σύγκριση με το περυσινό δεύτερο τρίμηνο του 2012 - από 33,2 δισεκατομμύρια ευρώ που ήταν πέρυσι έπεσε φέτος στα 30,1 δισεκατομμύρια. Δεν πρόκειται για εξαίρεση, δυστυχώς. Είναι το δέκατο τρίτο (!) συνεχόμενο τρίμηνο που σημειώνεται πτώση. Πάνω από τρία χρόνια δηλαδή το εισόδημα των νοικοκυριών μειώνεται ασταμάτητα.

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Η μαμά έχει τη λύση!!! (ανέκδοτο)


Φωτογραφία για Η μαμά έχει τη λύση!!! (ανέκδοτο)

Παντρεύεται η παρθένα κόρη και ως συνήθως μετά το γλέντι ο γαμπρός και η νύφη πηγαίνουν στο σπίτι τους.

Η μάνα της νύφης η οποία έμενε στον κάτω όροφο, ήταν στην κουζίνα και ανακάτευε μια σάλτσα για την μακαρονάδα που έφτιαχνε.

Ξαφνικά κατεβαίνει η κόρη τρέχοντας και της λέει:

FT: ''Με μείωση μισθών στην Ελλάδα δεν τελειώνει η κρίση''


 
Η κρίση του ευρώ δεν θα τελειώσει, ειδικά με μείωση μισθών στην Ελλάδα, εκτιμούν οι Financial Times, τονίζοντας ότι η μεταρρυθμιστική κόπωση στον Νότο είναι εμφανής.
Σε νέο του άρθρο στην ιστοσελίδα της οικονομικής εφημερίδας, ο οικονομολόγος Wolfgang Münchau υποστηρίζει ότι η κατάσταση στην Ευρώπη δεν θα...

Η κρίση οδηγεί τους Ελληνες στο… παγκάκι

Οι νεοάστεγοι της κρίσης ήρθαν για να μείνουν στους δρόμους και στις πλατείες της Ελλάδας. Η πολιτεία εμφανίζεται για μία ακόμα φορά ανέτοιμη να αντιμετωπίσει το φαινόμενο των Ελλήνων νοικοκυραίων που οδηγούνται στο περιθώριο. Σε 3 εκατομμύρια υπολογίζονται οι Έλληνες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Την ίδια στιγμή, 40.000 άνθρωποι ζουν χωρίς σπίτι.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ: Αν νομίζουν κάποιοι ότι θα παίξουν στις πλάτες των εργαζομένων, τους γελάσανε



ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ
ΕΔΡΑ: ΛΑΡΥΜΝΑ ΛΟΚΡΙΔΑΣ
ΑΡ. ΕΓΚΡ. ΑΠΟΦΑΣΗΣ 106/84
ΑΡ. ΤΗΛ.: 2233041403 /44437
ΑΡ.ΦΑΞ: 2233041164
somatiolarcosel@gmail.com
ΛΑΡΥΜΝΑ : 29/10/2013
ΑΡ. ΠΡΩΤ.:178



Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η – ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΟΚΡΩΝ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΗΝ 25/10/2013
ΣΤΗΝ ΜΑΛΕΣΙΝΑ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Μάλλον κάποιοι ξεπέρασαν τα εσκαμμένα .
Είναι ψεύτες και συκοφάντες γιατί χρησιμοποίησαν ξύλινη γλώσσα απέναντι στο θεσμό του Σωματείου . Τους απαντάμε και τους λέμε τα εξής:
1)    Πότε καλεστήκαμε για την Λαϊκή Συνέλευση ;
2)    Γιατί δεν ειδοποιηθήκαμε την Πέμπτη που ήταν προγραμματισμένη η Λαϊκή Συνέλευση και είχαμε συμφωνήσει ότι αναβάλλεται λόγω Δημοτικού Συμβουλίου ; Το μάθαμε από το μέλος του Δ.Σ. Πολίτη Παναγιώτη και «ψαχνόμασταν» να δούμε τι τρέχει.
3)    Πού είναι η επιστολή και το κάλεσμα του ΔΗΜΟΥ ΛΟΚΡΩΝ , όπως είχε γίνει και στη Λάρυμνα , σε συνεννόηση με όλα τα Σωματεία ;
4)    Ο Αντιδήμαρχος Μαλεσίνας σε τηλεφωνική επαφή με τον Πρόεδρο του Σωματείου είχαν κλείσει μέρα , την Πέμπτη ,  από εκεί και μετά καμιά επαφή Ενημερωθήκαμε μέσω Διαδικτύου  και ο Αντιδήμαρχος γνώριζε ότι δεν μπορούμε την Παρασκευή.

5)    Γιατί έγινε «άρπα κόλα» χωρίς να έχουν καλεστεί τα άλλα Σωματεία – Εργατικά Κέντρα και τα κόμματα , όπως έγινε και στη Λάρυμνα ;

Faiefax και Μυτιληναίος βλέψεις για ΔΕΗ και Λάρκο



Η ανακοίνωση της απόκτησης του 5,02% της « Μυτιληναίος » από το γνωστό fund Fairfax δεν είναι μια απλή τοποθέτηση ενός διαχειριστή σε μια εταιρεία στην οποία διαβλέπει προοπτικές, αλλά υποκρύπτει ευρύτερες συμμαχίες και επιδιώξεις. Και προφανώς δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι το δεξί χέρι του κ. Μυτιληναίου, ο κ. Δ. Παπαδόπουλος, ορίστηκε από τη Fairfax, αμέσως μετά την ανακοίνωση αγοράς του ποσοστού από το fund του κ. Γουάτσα...

Αναμένετε... απάντηση των Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ για όσα ακούστηκαν... στην Συνέλευση στην Μαλεσίνα


Σκληρή αναμένετε η απάντηση  των Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ σε όσα ακούστηκαν στην Συνέλευση που έγινε από τον  Δήμο Λοκρών για την Λάρκο στην πλατεία της Μαλεσίνας.
Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, οι συνδικαλιστές της πλειοψηφίας κατηγορήθηκαν... 

Μπρα-ντε-φερ...

 

bras de fer

Συνδικαλιστών & Πολιτικών για το μέλλον της ΛΑΡΚΟ


 

 

Κι ελάλησε χρησμό η Πυθία προς Μαρτιναίους: « ΕΣΤ’ΗΜΑΡ ΟΤΕ ΜΑΡΤΙΝΑΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΛΙΝ ΕΛΕΥΣΕΤΑΙ »



by
Αραχτοί και σήμερα, καθόμασταν  ως συνήθως (λόγο ανεργίας) στην πλατεία και πίναμε την φραπεδιά μας ,ήμουνα πολύ απογοητευμένος από όλες αυτές τις καταστάσεις και τα προβλήματα όπως όλος ο λαός μας ,κοιτούσα και χάζευα με ένα συννεφάκι που έπαιζε με τον αέρα,  έκανε διάφορα σχήματα ,ωραία μέρα σκέφτηκα  να πάμε καμιά βόλτα τόπα και στον Μιχάλη και αμέσως πήραμε τα βουνά και βρεθήκαμε  στούς Δελφούς .
κατεβήκαμε στην Κασταλία πηγή ,εκεί είδαμε και τον  Απόλλωνα πού μας χαιρέτησε λέγοντας  γεια σας ρε ταλαίπωροι  Λοκροί  Μαρτιναίοι ήρθατε για να μάθετε ποιος θα είναι ο επόμενος Δήμαρχος εεε.

ΛΑΡΚΟ - “Βαριά” λαϊκή περιουσία στο σφυρί

Η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στη διαδικασία για την ιδιωτικοποίηση των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, της ΕΛΒΟ και της ΛΑΡΚΟ ούτε νέα είναι, ούτε ξαφνιάζει. Σ’ όλα τα κείμενα που συνοδεύουν το Μνημόνιο και την επικαιροποίησή του συμπεριλαμβάνεται η δέσμευση για «αποκρατικοποίηση» και «πλήρη πώληση» αυτών των εταιρειών. Ο στόχος μάλιστα ήταν αυτό να γίνει μέσα στο 2011.
Το γεγονός ότι η οικονομική καπιταλιστική κρίση δεν επέτρεψε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ιδιωτικοποίησης «στο χρόνο τους», κάθε άλλο παρά αθωώνει αυτούς που σήμερα εφαρμόζουν το δικό τους πρόγραμμά, αλλά επιχειρούν να το κάνουν επικαλούμενοι τις ηλεκτρονικές επιστολές της τρόικας. Γιατί, στην ουσία τόσο το σχέδιο της τρόικας για «ξαφνικό θάνατο» των Αμυντικών βιομηχανιών και της ΛΑΡΚΟ, όσο και το σχέδιο της κυβέρνησης για τη λεγόμενη εκκαθάριση εν λειτουργία, συγκλίνουν στον κοινό στόχο των μαζικών απολύσεων, της συρρίκνωσης και ιδιωτικοποίησης της αμυντικής και εξορυκτικής βιομηχανίας, με βάση τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων και τις κατευθύνσεις της ΕΕ.

Η «Αφίσα του ΠΑΜΕ» για την απεργία στις 6 Νοεμβρίου

Νο comments...

Eφημ.  HΜΕΡΑ


WWF Ελλάς: η θέρμανση από πετρέλαιο μειώθηκε 50%

Μόλις τα μισά νοικοκυριά χρησιμοποίησαν πετρέλαιο θέρμανσης το 2012, σε σχέση με το 2011. Αυτό προκύπτει από το δεύτερο μέρος της έρευνας της Public Issue για λογαριασμό του WWF Ελλάς που έρχεται σήμερα στη δημοσιότητα και αποδεικνύει ότι η θέρμανση έχει καταστεί πλέον μία δυσεπίλυτη εξίσωση για όλους τους Έλληνες, με δύσκολους παράγοντες όπως το πετρέλαιο θέρμανσης ή η αιθαλομίχλη.

Το WWF Ελλάς, μέσα από τη νέα συμμετοχική του πρωτοβουλία «Kαλύτερη Ζωή”, παρουσίασε την προηγούμενη εβδομάδα το πρώτο μέρος έρευνας κοινής γνώμης της Public Issue. Βάσει των πρώτων στοιχείων, το 81% των Ελλήνων περιόρισε σημαντικά τα έξοδα θέρμανσης τον περσινό χειμώνα.

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

ΠΡΟΣΟΧΗ: Δειτε τις 8 φωλιές μικροβίων που ακουμπάμε καθημερινά



Tα μικρόβια βρίσκονται σχεδόν παντού, μερικά όμως αντικείμενα... συγκεντρώνουν μεγαλύτερη ποσότητα και για αυτό καλό θα ήταν να φροντίζουμε να τα απολυμαίνουμε συχνότερα. Οι λίστα με τις συχνότερες εμφάνισης είναι η εξής: 

To Mozilla Lightbeam σας δείχνει ποιοί σας παρακολουθούν online!


Φωτογραφία για To Mozilla Lightbeam σας δείχνει ποιοί σας παρακολουθούν online!
Ένα νέο εργαλείο για τον Mozilla Firefox δίνει πλέον την δυνατότητα να βλέπουμε ποιοί παρακολουθούν τα ίχνη μας στο διαδίκτυο.
Το Lightbeam είναι ένα δωρεάν extension για τον Mozilla Firefox που αποκαλύπτει στους χρήστες το ποιές εταιρείες τους παρακολουθούν... 

Πτώση παραγωγής 10% στην εξορυκτική βιομηχανία



Πτώση της τάξεως του 10% καταγράφει εφέτος ο όγκος της παραγωγής της ελληνικής εξορυκτικής βιομηχανίας, καθώς η εξόρυξη λιγνίτη, που καλύπτει περί το 55% της συνολικής παραγωγής του τομέα, παρουσιάζει διψήφια ποσοστιαία μείωση. Συγχρόνως, ηπιότερη μείωση της παραγωγής... 

ΤΑ 23 «ΟΧΙ» ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ




Επειδή όπου και να ταξιδέψω, ακόμα και στο εξωτερικό, η Ελλάδα με πληγώνει, σκέφτηκα, μέρα που ‘ναι και με την νηφαλιότητα που σου προσφέρει η απόσταση, να επιχειρήσω, μεσάνυχτα Κυριακής ξημερώματα εθνικής εορτής, να καταγράψω όσα «όχι» θα πρέπει να πούμε σήμερα οι Έλληνες.

Έλληνες, οι "λιγότερο ευτυχισμένοι" στην ΕE...


Διευρύνεται το χάσμα της «ευτυχίας» μεταξύ των Ευρωπαίων.  Σύμφωνα με σχετική έρευνα, στην κορυφή του σχετικού «άτλαντα» είναι η Δανία, ενώ στην τελευταία θέση βρίσκεται η Ελλάδα. Τα πορίσματα της ετήσιας μελέτης που φέρει το όνομα «Άτλας της Ευτυχίας 2013» και την οποία...εκπόνησαν οι γερμανοί επιστήμονες Μπερντ Ραφελχούσεν και Ρενάτε Κέχερ κατ΄ εντολή της Deutsche Post (Γερμανικά Ταχυδρομεία), θέλουν το χάσμα μεταξύ των Ευρωπαίων να διευρύνεται και στο πεδίο της ευτυχίας.
Σύμφωνα με την οικονομική επιθεώρηση Wirtschaftswoche που προδημοσιεύει στοιχεία της έρευνας, πρώτη στην κορυφή... 

1940 - ΟΧΙ σε όλα, 2010- ΝΑΙ σε όλα, 2013- Πάρτε τα όλα η φύγετε τώρα...?

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Τα αποτελέσματα των εκλογών για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. του Σωματείου των Χειριστών - Γερανιστών της ΛΑΡΚΟ


Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι,
 

Τα αποτελέσματα μετά τις εκλογές της 24/10/2013, για το Διοικητικό Συμβούλιο, την Εκλεκτική Επιτροπή, Ομοσπονδία,  και το Εργατικό Κέντρο, έχουν ως εξής :


ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Αν δεν βγούμε στους δρόμους, δεν γίνεται τίποτα



Δεν αρκούν οι εκλογές για να σταματήσει η επίθεση με τα μέτρα λιτότητας και τα Μνημόνια
Τα τελευταία χρόνια, το ερώτημα έρχεται και επανέρχεται τόσο στο δημόσιο λόγο όσο και σε συζητήσεις στις παρέες:
Γιατί δεν αντιδρούν οι Ελληνες στα μέτρα λιτότητας και στην πρωτοφανή επίθεση που δέχονται από το οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο, μια επίθεση που τους οδηγεί όχι απλώς στην πτωχοποίηση αλλά στην εξαθλίωση, γιατί αυτή η γενικευμένη απάθεια;


Είναι προφανές ότι ο πληθυσμός βρίσκεται σε κατάθλιψη, γι' αυτό και όσες φορές η Αριστερά και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις κάλεσαν τον κόσμο σε συγκεντρώσεις, ελάχιστοι συμμετείχαν. Μακάρι η έλλειψη εμπιστοσύνης στους καρεκλοκένταυρους ηγέτες των σωματείων να ήταν η μοναδική αιτία.

Αλήθειες που δεν γνωρίζατε για το σώμα σας




Το ανθρώπινο σώμα από την κορυφή μέχρι τα νύχια κρύβει πολλά “μικρά μυστικά”. Πόσοι από εμάς άραγε γνωρίζαμε ότι κάθε χρόνο αλλάζουμε... 600 γραμμάρια δέρματος; Ή ότι αποκτούμε κάθε τρεις με τέσσερις ημέρες καινούριο στομάχι;

Καληνύχτα και καλή τύχη


 Αυτές τις ημέρες δόθηκαν στη δημοσιότητα δυο κείμενα - εμφανώς συμπληρωματικά μεταξύ τους. Το ένα ήταν το κείμενο των 58 για την Κεντροαριστερά. Το άλλο ήταν η περιβόητη Προγραμματική Συμφωνία της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ. Για την ακρίβεια, της ΝΔ με τον Βενιζέλο, γιατί αυτά που αναφέρονται κάθε άλλο παρά από το ΠΑΣΟΚ προέρχονται.


Είναι δυο κείμενα, πίσω από τα οποία βρίσκονται περισσότερο...

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Δέκα καταστροφικά λάθη στον τρόπο σκέψης μας


Δέκα καταστροφικά λάθη στον τρόπο σκέψης μας 
Το ανθρώπινο μυαλό είναι υπέροχο και ισχυρό, αλλά απέχει πολύ από το τέλειο. Υπάρχουν πολλά κοινά λάθη στην λήψη αποφάσεων και όλοι είμαστε επιρρεπείς στο να τα κάνουμε.
Στον τομέα της ψυχολογίας αυτά είναι γνωστά ως γνωστικές προκαταλήψεις ή λογικά σφάλματα. Συμβαίνουν σε όλους ανεξάρτητα από την ηλικία, το φύλο, την εκπαίδευση ή τη νοημοσύνη.

Η σκέψη ενός Έλληνα χρήστη του Twitter που έγινε κίνημα κατά της ανεργίας

Χρειάστηκε μία καλή ιδέα και ελάχιστο χρόνο. Γιατί σχεδόν αστραπιαία δημιουργήθηκε στο Twitter ένα «κίνημα» που δίνει λύσεις σε άνεργους.
Πρόκειται για την πρωτοβουλία του 29χρονου Δημήτρη και το #aggeliesergasias, το hashtag μέσω του οποίου άνθρωποι βρίσκουν δουλειές, καθώς τα μηνύματα στο Twitter πέφτουν βροχή και η ανταπόκριση ήταν τεράστια, είτε από ανθρώπους που προσφέρουν μία θέση εργασίας, είτε από άτομα που ψάχνουν για απασχόληση. Ηδη μάλιστα οι πρώτοι τυχεροί προσελήφθησαν.

Η Ελλάδα του μέλλοντός μας όπως την σχεδιάζει η τρόικα: Γκαρσόνια & ψαράδες!

Σε ποια επαγγέλματα προγραμματίσονται από την τρόϊκα οι περισσότερες ευκαιρίες απασχόλησης για το 2010-2020 στην Ελλάδα; Περίπου 270.000 προβλέπεται ότι θα είναι οι ανοιχτές θέσεις εργασίας για εξειδικευμένους εργάτες στους τομείς της γεωργίας και της αλιείας, όπου ναι μεν η δημιουργία νέων θέσεων ("επέκταση ζήτησης"), θα κινείται σε αρνητικό πεδίο (-93.000), αλλά η ανάγκη αντικατάστασης 363.000 ατόμων (λόγω, κυρίως, συνταξιοδότησης) διαμορφώνει θετικό ισοζύγιο.

Γιατί αλλάζουμε την ώρα δυο φορές το χρόνο

Φωτογραφία για Γιατί αλλάζουμε την ώρα δυο φορές το χρόνο 
 Ο Βενιαμίν Φραγκλίνος είχε την ιδέα για την αλλαγή της ώρας το 1784, ώστε να υπάρχει διαθέσιμο περισσότερο φυσικό φως κατά τους θερινούς μήνες. Πρωτοεφαρμόστηκε στον 20ο αιώνα αρχίζοντας από τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, ώστε να εξοικονομηθούν ενεργειακοί πόροι. Μετά καταργήθηκε, εμφανίστηκε στο Β' Παγκόσμιο και μετά την ενεργειακή κρίση του 1973, ήρθε για να ...

Εξετάζεται αύξηση ορίου για τις ομαδικές απολύσεις από 5% στο 10%...

  • Εντός του Νοεμβρίου αναμένονται οι αποφάσεις, σύμφωνα με τον υφυπουργό Εργασίας.
  • Στη Γερμανία, το επιτρεπόμενο ποσοστό κυμαίνεται από 10% έως 25% για τις «μεσαίου μεγέθους».
Την αλλαγή των διατάξεων περί ομαδικών απολύσεων που..

Καπνίζετε ακόμα μπροστά στο παιδί σας;


Δείτε τα αποτελέσματα της νέας έρευνας που θα σας κάνουν αμέσως να το κόψετε!
Καπνίζετε ακόμα μπροστά στο παιδί σας; Δείτε τα αποτελέσματα της νέας έρευνας που θα σας κάνουν αμέσως να το κόψετε!Το κάπνισμα απειλεί «ύπουλα» την υγεία των παιδιών σας; Οι πιο συνηθισμένες δικαιολογίες που χρησιμοποιούν οι γονείς είναι οι εξής: «Καπνίζω μόνο έξω από το σπίτι» ή «Ποτέ δεν καπνίζω κοντά τους» ή «Προσπαθώ να το κόψω».
Τώρα, λοιπόν, υπάρχει άλλος ένας λόγος για να πάρετε τις αποφάσεις σας μια ώρα αρχύτερα: Τα παιδιά των οποίων οι γονείς είναι καπνιστές παρουσιάζουν αυξημένη επιθετικότητα συγκριτικά με εκείνα των οποίων οι γονείς δεν καπνίζουν.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ, έστω και η περιορισμένη έκθεση στο παθητικό κάπνισμα μπορεί να οδηγήσει σε αντικοινωνική συμπεριφορά των παιδιών.

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους