Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

ΛΑΡΚΟ: Χαμηλοί τόνοι και αναμονή

Στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ τάχθηκαν τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης, όπου έγιναν αναφορές στις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το μέλλον της εταιρείας, χωρίς όμως να λείψουν οι διαφορετικές προσεγγίσεις για την κατάσταση που διαμορφώνεται.
«Θα στηρίξουμε τις αποφάσεις των Σωματείων των Εργαζομένων και θα είμαστε δίπλα τους στις εξελίξεις που έρχονται» τόνισε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχος Περγαντάς, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «πρωταρχικός μας στόχος είναι η διασφάλιση των μισθών και των θέσεων εργασίας». 
Επίσης ο κ. Περγαντάς σημείωσε ότι οι ενέργειες της Περιφέρειας θα κινηθούν στο πλαίσιο παλαιότερης απόφασης στήριξης της ΛΑΡΚΟ που είχε λάβει το Περιφερειακό Συμβούλιο, ενώ επισήμανε την πρωτοβουλία της Περιφερειακής Αρχής για τη συνάντηση με το ΤΑΙΠΕΔ και την επίσκεψη στελεχών του Ταμείου στη Λάρυμνα.
Να παρακολουθεί η Περιφερειακή Αρχή τις εξελίξεις σε συνεργασίαμε τους συνδικαλιστές της εταιρείας ζήτησε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Θανάσης Χειμάρας, ενώ εντελώς διαφορετική ήταν η προσέγγιση του περιφερειακού συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης κ.Τάσου Χρονά. Συγκεκριμένα ο κ. Χρονάς δεν απέφυγε να χαρακτηρίσει τις εξελίξεις ως ιδιαίτερα αρνητικές για τους εργαζομένους και να επισημάνει τον κίνδυνο ακόμη και για
κλείσιμο της εταιρείας. Παράλληλα άφησε σαφείς αιχμές για τη στάση που έχει κρατήσει το προηγούμενο διάστημα τόσο η Περιφερειακή Αρχή όσο και οι συνδικαλιστικές ηγεσίες των εργαζομένων, προσδιορίζοντας ότι προκάλεσαν τον εφησυχασμό των εργαζομένων που κινδυνεύουν να βρεθούν προ τετελεσμένων γεγονότων.
Χαμηλοί τόνοι στο σωματείο.
Την τακτική των χαμηλών τόνων και της αναμονής επέλεξε να ακολουθήσει απέναντι στις εξελίξεις για το μέλλον της ΛΑΡΚΟ, το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων της Λάρυμνας, παρά τις αντίθετες απόψεις που κατατέθηκαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασής του, όπου και συζητήθηκαν οι προθέσεις της κυβέρνησης για αναδιάρθρωση της εταιρείας. Συγκεκριμένα στο πλαίσιο της χθεσινής συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου της Λάρυμνας αποφασίστηκε να συσταθεί μία συντονιστική επιτροπή με τη συμμετοχή εκπροσώπωναπ’ όλα τα Σωματεία και η οποία από την επόμενη εβδομάδα θα επιδιώξει συναντήσεις με τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ, το υπουργείο Οικονομικών και τη διοίκηση της ΛΑΡΚΟ, προκειμένου να ζητήσει συγκεκριμένες και επίσημες απαντήσεις για τις προ
θέσεις της κυβέρνησης.
Σε κάθε περίπτωση πάντως μέλη του Δ.Σ. που το απόγευμα της Τρίτης βρίσκονταν στην Αθήνα και ενημερώθηκαν για τη συνάντηση που έγινε σε επίπεδο κυβέρνησης, προσδιόρισαν, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι «όλα είναι ρευστά», ενώ μάλιστα δεν απέφυγαν να δουν και τη θετική πλευρά της απαλλαγής της εταιρείας από χρέη και «βαρίδια» του παρελθόντος. Μάλιστα μέλη της διοίκησης προσδιόρισαν, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, ότι «δεν θα τεθεί θέμα απολύσεων εργαζομένων», ενώ επισήμαναν ότι δεν συμφέρει τους εργαζόμενους και την επιβίωση της εταιρείας η τακτική των κινητοποιήσεων. Ωστόσο στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Σωματείου δεν έλειψαν και οι απόψεις για την ανάγκη ενεργοποίησης των εργαζομένων και την άσκηση πιέσεων προς κάθε κατεύθυνση με τη στήριξη των τοπικών κοινωνιών, ώστε να διασφαλιστεί ο δημόσιος χαρακτήρας της εταιρείας
και οι θέσεις εργασίας ανεξάρτητα με το θέμα της αναδιάρθρωσης. Επίσης δεν έλειψαν οι αιχμές για «εφησυχασμό», καθώς και τα αιτήματα για διεξαγωγή γενικής συνέλευσης, κάτι που δεν αποδέχθηκε η πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου.
Απο: Eφημ. ΗΜΕΡΑ 25/7/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους